47, 2016, 2017 og 48….

Det må være den skøreste overskrift jeg til dato har lavet, men ikke desto mindre giver den faktisk mening hvilket jeg nok skal foreklare i løbet af indlægget, og så håber jeg at det lykkedes mig at få det til at give mening 🙂

47

Jeg skal ærligt indrømme at jeg var rigtig dårlig til at skrive indlæg i sidste uge, men mit fokus lå på at fortsætte den gode udvikling efter min skade, og så gik dagene bare så hurtigt så jeg ikke fik fundet tid til at skrive indlæg, beklager!

Mandag

Var jeg samlet med mine venner fra Mo’s Friends, her blev det til en tur op til Skovbakken Stadion hvor vi samlede Berhane op, og herefter fortsatte vi yderligere 8 km igennem Risskov inden vi var tilbage ved Ungdomskulturhuset til madmekka. Det blev til i alt 11 km hvor jeg blev udfordret på udholdenheden på de sidste 3 km af turen.

Torsdag

Stod programmet på en kort 6 km tur så jeg iklædte Otto hans nye Orange sele, og tog ham med ud på en aftentur til én af nabobyerne Borum, følte at jeg havde fint med overskud på turen og det er dejligt at kunne mærke fremgangen efter min skadesperiode.

img_3063

Otto er og bliver bare den bedste hund for alt med ham er let, også at løbe med ham.

Lørdag

Jeg er ikke særlig god til at løbe tidligt om morgenen, jeg føler ikke at jeg er vågen og nærmest løber i en form for zombie tilstand, vanvittigt ubehageligt syntes jeg. Så når jeg endelig gør det så kræver det at jeg står tidligt op for at få vågnet med en masse kaffe, og sådan var det da min gode ven Henrik havde lokket mig med på en morgentur kl. 8:30 sammen med hans søde datter Laura, og hvis ikke det var fordi at selskabet lokkede så var jeg blevet under min dyne for første at løbe senere.

(Foto: Henrik Mølgaard)
(Foto: Henrik Mølgaard)

Men i stedet blev det til 16 km rundt om Brabrand Søen i fremragende selskab og med kraftig modvind på de 8 km, og kraftig medvind på de sidste 8 km, når det nu endelig skal blæse så var det fordelt godt. Blev igen udfordret lidt på udholdenheden men ikke mere end at jeg kunne komme nogenlunde nemt igennem turen, men selve formen er okay.

Fantastisk tur med super selskab!

Søndag

Der stod den på 8 km med intervaller i AT tempo, 2 x 1500m af slagsen som forløb rigtig fint, men jeg var lidt mærket af den lange tur lørdag, men igen ikke mere end at jeg forholdsvis ubesværet trods alt kunne komme igennem.

Uge 47 opsummering

Samlet blev det til 41 km fordelt på 4 træningspas, og selvom flere af træningerne var hårde i den sidste del af træningerne, så er der stor fremgang at spore uge for uge i øjeblikket, så jeg kan bare se tilbage på ugen før hvor 6 km var hårde at komme igennem.

2016 & 2017

I går var jeg i København for at mødes med min coach Henrik Them og evaluere 2016, og for i bedste Olsen Banden film at ligge en skudsikker plan for 2017. Det blev til en god og lang snak frem og tilbage, og udover evalueringen og planlægningen så var det fedt at få mødtes og sat ansigt på hinanden.

Efter mødet og på vejen til julehygge i datterens klub kom jeg til at tænke over at jeg fik Henrik som coach i November sidste år, og hold da op en udvikling der er sket på det år… Super udvikling og fantastisk samarbejde, jeg er super godt tilfreds og skal du have skub i din løbekarriere så giver jeg min varmeste anbefaling!

Så blev uge 48 løbet i gang!

Hele mandagen var jeg som bekendt i København, og min oprindelige tanke var at løbe min tur dér men ved nærmere eftertanke så er sådan en tur/retur samme dag rigtig hård, og med et “travlt” problem prioriterede jeg at have så meget ro på i løbet af dagen som muligt, istedet for at klemme en 12 km løbetur ind selvom det havde været dejligt at løbe i mit gamle hood.

Mens jeg var afsted fik jeg besked fra kæresten om at mit black friday indkøb var kommet i form af mine nye New Balance 1080v6, det fik mig til at have helt vildt lyst til at tage en sen aftentur i Aarhus så jeg tog chancen og skrev på RUNAAR gruppen på facebook:

Dette indlæg tager nok prisen for det mest optimistiske (og urealistiske), men forsøger alligevel da jeg tidligere har haft held med en sen tur med Thomas.

Jeg har fået shoppet nye løbesko til Black friday, og efter en hel dag i København har jeg lyst til at prøve dem af…. Meeeeen jeg er først hjemme 22:45….

Sååå er der nogen (som heller ikke har et liv) som vil med rundt i Aarhus på 10-12 km omkring pace 5:30 kl. 23 i dag….?

Desværre var der ingen der bed på krogen denne aften, og istedet gik jeg i seng for at løbe tirsdag morgen i stedet, selvom det er svært at falde i søvn når man bare vil ud og prøve sit nye “legetøj” 😛

Da jeg vågnede i morges havde jeg besluttet mig for at det var i løbetøjet med det samme og på med pilen, for jeg vidste at ovenpå en hård dag mandag så ville sofaen spise mig hvis jeg først lagde mig på den, og så havde jeg vildt lyst til at komme afsted så det hjalp jo en hel del på det.

Løb hjemmefra mod Mundelstrup for at løbe en rundtur på de 10-12 km som mere eller mindre passede med den planlagte træning på 12 km, de første 3 km gik uden problemer men da jeg kom igennem Mundelstrup på vej ned til Fårup kom jeg på glatis, da Aarhus Kommune ikke lige havde tid til at salte i byerne i den ydre del af kommunen, så de efterfølgende 2 km var jeg helt oppe på stikkerne for ikke at ryge på røven, for hold nu kæft hvor var der glat og hvor var jeg udfordret for at holde mig på benene.

Det fik mig til at grue for de kommende måneders træning når vinteren rigtigt kommer, så det kan godt vise sig at jeg skal være både kreativ og fleksibel for at finde ruter som jeg kan gennemføre en træning nogenlunde forsvarligt, og med nogenlunde kvalitet vinteren over.

When life gives you lemons, make lemonade!

Igennem kvottrup og ned til Søften ramte jeg henholdsvis 6 og 8 km, de to samme distancer hvor jeg de forrige uger har været begyndende udfordret, men de seneste ugers træninger har klart forbedret udholdenheden hvilket føles fantastisk når man begynder at kunne det samme som man kunne for et par måneder siden.

Ved Ristrup løb jeg den sidste del af dagens træningen igennem skoven mellem Ristrup og Sabro, dejligt meditativt at løbe i den smukke efterårsdækkede skov helt i alene i total stilhed, det eneste man kunne høre var fugle, mus der gemte sig når man løb forbi og så hver gang mine sko ramte jorden… Smukt på alle måder. Træningens sidste del bestod af lidt mere roligt løb og tekniktræning.

Og mine nye New Balance 1080v6 klarede turen med bravour, dem er jeg sikker på at jeg nok skal blive glad for, og at vi nok skal få mange gode kilometer sammen inden de når pensions alderen.

The best work i do, is the work i do tomorrow!

Dagens løbetræning (med splits):

10 km RT (5:45-5:25)
5:44
5:29
5:24
5:35
5:40
5:32
5:23
5:28
5:23
5:42

20 x 100m teknik/RT

Samlet blev turen løbet med en gennemsnits pace på 5:47 (inkl. tekniktræningen, hvor fokus var på kvalitet), og turen bød på 107 højdemeter.

Jeg begynder at have troen på at jeg er helt ovre min skade, og begynder at kunne (realistisk) fokusere på vintertræningen frem mod sæsonen 2017, hvor der skal bygges videre på en god sæson 2016. Snart er jeg tilbage hvor jeg var inden min skade (7-9-13).

Næste træning bliver på torsdag i området omkring Stenløse/Ølstykke (København), hvor jeg sammen med 3 andre Mo’s Friends løbere skal deltage i TV debat i DR Byen: Hva’ nu, minister?: Støjberg i stolen, hvor Inger Støjberg er i krydsild med integration i centrum. Min onkel Carsten Sillehoved har været så venlig at være løbe guide ved vores løbetur, og selvfølgelig godt selskab – jeg glæder mig!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.