8 & 18 km Otto’er

For små 2,5 uge siden blev vores lille Otto født, en lille gul labrador retriever som vi har været på venteliste til de sidste 3-4 måneder, først ved Kennel Team Friis og senest ved Homemade Labrador, hvor det heldigvis lykkedes os at få en gul han, en Otto 🙂 Vil du vide mere om vores hvalpe projekt frem til i dag, så læs her. I går var så dagen hvor vi kunne komme ned og hilse på de små hvalpe, og vi havde glædet os som små børn til at møde de 4 hanner og 2 tæver fra kuldet, og min datter var helt elektrisk på vejen derned, og da vi var der, ligesom os andre!Vi ved ikke hvilken af de 4 Otto’er som bliver vores, da de bliver fordelt udfra vores ønsker og hvalpens egenskaber, det bliver testet når hvalpene er 6-7 uger gamle i en hvalpetest for at man får den af dem der passer bedst til én. Vores skal selvfølgelig på sigt blive en rigtig løbehund, hvis den da syntes det er ligeså sjovt som jeg gør 😛 Hvis ikke man var forelsket i de små, ja så blev man det da i hvert fald dernede og timerne gik bare, og man havde ikke lyst til at forlade dem igen.

Har du hund? Og løber du med den?

img_1226-2

Det blev også til en lille løbetur selvom jeg var lidt i tvivl om jeg skulle tage afsted eller ej, for de sidste 2 træninger har jeg haft lidt problemer med knæet og låret de første par km indtil det blev varmt, og efter min hviledag følte jeg ikke det var blevet bedre, og heller ikke værre så jeg var sku noget i tvivl om jeg skulle blive hjemme og nappe en hviledag mere, eller om jeg skulle ud og ha’ lidt asfalt under sålen på løbeskoene.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Jeg har ændret mig meget det sidste års tid, for tidligere ville jeg ikke have misset ét minut af en fodboldkamp, og da slet ikke for at løbe! Men nu har jeg flere gange lavet samme stunt som i dag, for at løbe! :)[/otw_shortcode_quote]

Men mens jeg lå i sofaen for første gang i dag, efter en lang dag med en masse gøremål, og så EM i fodbold mellem England – Rusland, tænkte jeg fuck det jeg tager sku afsted alligevel, så jeg fik fundet mit headset frem og tændte for DR 1 via Stofa Webtv, så kunne jeg høre lyden fra kampen mens jeg løb og dermed ikke gå helt glip af fodbold EM. Jeg har ændret mig meget det sidste års tid, for tidligere ville jeg ikke have misset ét minut af en fodboldkamp, og da slet ikke for at løbe! Men nu har jeg flere gange lavet samme stunt som i dag, for at løbe! 🙂

Var igen i dag meget i tvivl om jeg skulle tage en hviledag mere for at skåne kroppen, eller om jeg skulle i løbetøjet og ud på den planlagte 18 km progressive tur, men da det var den sidste lange tur inden Aarhus City Halvmarathon, og en tur med god fart i ville jeg nødigt gå glip af den da det er en god form test, og giver en god idé om hvordan jeg skal gribe løbet an på søndag. Så jeg endte med at hoppe i løbet tøjet hvilket gav mig mulighed for at prøve min nye Nike Singlet som jeg netop har købt, og som jeg påtænker at løbe løbet i på søndag, og den passer perfekt og er mega fed.

Havde ikke lige en 18 km rute liggende i skuffen over lokale ruter, så jeg besluttede mig for at jeg ville løbe hjemmefra og ned til Ridehuset hvor Aarhus City Halvmarathon starter og slutter, herfra ville jeg løbe de første 5-6 km af ruten da der her er en rigtig grim bakke, og så ville jeg skære et hjørne af og fortsætte på ruten for at løbe op af den anden og værste bakke på ruten, bakken op af Oddervej som kommer forholdsvist sent i løbet hvilket den også kom til for mig i dag, så det var en god test af både pace, rute og ikke mindst form i dag.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Men da jeg slap fra af kvinderne løb jeg igennem skoven ved Ceres Park, som igen i dag var delvist spærret på grund af ACDC koncerten i dag, men god stemning i skoven med glade løbere og spændte koncertgængere.[/otw_shortcode_quote]

Mine ben var ganske gode igen i dag på trods af de mange kilometer jeg løber for tiden, men det er ikke noget som påvirker mine ben i forhold til træthed, så der var ingen problemer med at løbe de 18 km i dag. På vej til den anden bakke ved Oddervej ramte jeg sammen med ALT for damernes Kvindeløb, og bortset fra det var de 2 hurtigste km på min tur i dag, ja så havde jeg det som blommen i et æg med kvinder overalt 😛 Det gjorde de par km lidt svære da jeg måtte krydse kvinderne af to omgange, og jeg skulle bruge en masse ressourcer på pludseligt at løbe midt i et løb, noget som jeg ikke var mentalt forberedt på.

Men da jeg slap væk fra kvinderne løb jeg igennem skoven ved Ceres Park, som igen i dag var delvist spærret på grund af ACDC koncerten i dag, men god stemning i skoven med glade løbere og spændte koncertgængere.

Sluttede min tur af ved Aarhus Banegård hvor jeg steg på bussen hjem, hjem til sofaen hvor den står på foamrolling og ball of pain i håb om jeg kan få løsnet op for det der driller i mit venstre ben. Havde inden jeg tog bussen overvejet at løbe de sidste 3,1 km, og løbe en ny PR på halvmarathon i hus for jeg lå med et snit 5 sekunder hurtigere end min tidligere PR, og lå og løb 10-15 sekunder hurtigere end det snit, så jeg kunne nemt have barberet nogle minutter af, men valgte at spare kræfterne til næste søndag, og glæder mig bare over en super god tur!

Dagens løbetræning (med splits):
3 km RT (5:50-5:30)
5:42
5:35
5:29

6 km ALM T (5:30-5:10)
5:21
5:18
5:11
5:26
5:16
5:17

4 km MT (5:10-4:50)
5:01
5:06
4:56
4:58

2 km AT (4:50-4:30)
4:47
4:50

3 km RT (5:50-5:30)
5:20
5:21
5:17

Dagens træning kom til at indeholde 139 højdemeter fordelt på de 18 km.

Samlet har ugen budt på 75,1 km, og hele 591 højdemeter.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.