Anmeldelse: Aarhus City Halvmarathon (2016)

Aarhus City Halvmarathon (2016)

5.3

Rute

2.0/10

Stemning

9.0/10

Organisering

6.0/10

Pris

4.0/10

Plus

  • Fantastisk opbakning på ruten

Minus

  • Ruten er alt for kuperet og farlig
  • Man er spærret inde i startboksen i 30 min op til start
  • Ingen opvarmningsmuligheder
  • Tøj fjernes fra hegn og ingen ved hvor det kommer hen
  • For crowded omkring start/mål
  • Meget dyrt

I Aarhus er der 2 store halvmarathons i løbet af året, Aarhus City Halvmarathon i Juni og Aarhus Halvmarathon (Tidligere kendt som AUDI Challenge Aarhus Halvmarathon) i September. På trods af at de foregår i samme by er der en kæmpe forskel på løbene, både hvad angår ruter og tilslutning, og på tilslutningen er Aarhus City Halvmarathon med sine 15000-16000 deltagere 10 gange større end Aarhus Halvmarathon.

Og der er ingen tvivl om at Aarhus City Halvmarathon er storebror på halvmarathon scenen i Aarhus, det er et kæmpe setup der rulles ud over hele den centrale del af Aarhus med det største setup ved Musikhuset/Ridehuset bagved Aarhus Rådhus.

Det er langt hen af vejen et meget velarrangeret løb især taget antallet af løbere i betragtning, og nu er jeg i den situation hvor jeg både har oplevet at gennemføre, og udgå med en skade som krævede at jeg gjorde brug af lægestaben omkring løbet, og hvis vi skal starte med det sidste først så oplevede jeg i 2012, hvor jeg vrikkede alvorligt rundt på anklen meget kvalificeret behandling, og undervejs i bilen oplevede jeg også deres gode håndtering af at skulle pille folk ud af løbet, det er ikke nemt men de klarede opgaven rigtig flot i 2012.

Ruten

Men netop min oplevelse i 2012 kom meget hurtigt tilbage i dette års løb, for der er nogle alvorlige udfordringer med løbet. Inden der var løbet 2 km så jeg en løber der vrikkede rundt, og måtte udgå på samme måde som jeg selv var ude for det i 2012, og både her og i 2012 for mit eget vedkommende skyldtes det ruten. Der er simpelthen alt for mange farlige steder på ruten, hvor man enten på en uforsvarlig måde eller en uafmærket måde skal forcere farlige steder, som det var tilfældet på Silkeborgvej hvor man løber meget tæt (som man gør i de store løb), og pludseligt løber man over midterrabatten og hvis ikke man er 110% opmærksom så er der kæmpe risiko for at man vrikker om eller kommer til skade. Det skete også på ringgaden inden man løb igennem Botanisk Have.

Nede ved havnen var der også flere farlige steder med skarpe sving, hvor man næsten måtte stoppe op for ikke at vælte over hinanden, og det største problem ved disse ting er at man ikke har afmærket dem eller gjort noget for at forhindre folk kommer til skade på dem. Sidst skal lige nævnes at ruten er voldsomt kuperet og absolut ikke PR venlig.

Startområdet og stemningen

Det sidste negative jeg har om løbet er at hvis man er en seriøs løber som gerne vil varme op før løbet, så er setuppet bare ikke godt nok, for man SKAL stå i startboksen de sidste 30 minutter op til løbsstart, og det er ikke muligt at varme op og så holde sig varm i 30 minutter mens man står som sild i en tønde, og for at gøre ondt værre så vælger man at fjerne folks tøj fra hegnet uden at crew ved hvor det bliver ført hen, og så har man den frækhed at forære tøjet væk 2 døgn efter! Er personligt glad for at jeg hidsede mig op for at få dem til at finde ud af hvor min trøje var henne, for jeg var gået bananas hvis de ikke vidste hvor det tøj var fjernet hen og så efterfølgende gav det væk.

Med frygt for at komme til at lyde som en gammel sur mand, ved godt du tænker Thomas Treo lige nu, må jeg hellere vende tilbage til det positive. For Aarhus City Halvmarathon er et godt løb, der er vanvittig god stemning både i start/mål området men især rundt om på ruten hvor der er placeret en masse spots, her vil jeg nævne at især RUNAAR Spot gjorde voldsomt indtryk på mig personligt, men stemningen er sublim og den gode opbakning er årsag nok til at du skal deltage, og så må man håbe at Aarhus Motion som står bag Aarhus City Halvmarathon lytter til den kritik som er nævnt her, for får man rettet op på det har man topklasse løb.

Afslutende bemærkninger

I år er der mange der har måtte vælge mellem Northside og Aarhus City Halvmarathon, og med 2 af de største arrangementer i Aarhus skulle man mene at det var muligt at vælge 2 forskellelige weekender, men begge arrangementer har næste år valgt at fremrykke deres arrangement 1 uge, så det igen kommer til at ligge i samme weekend. Det er alligevel utroligt at man ikke kan finde ud af at foretage 1 telefonopkald, og planlægge det med hinanden så folk ikke skal gå glip af én af tingene.

Og til allersidst så er motionsløb altså helt vanvittigt dyre, og Aarhus City Halvmarathon med en pris på over 400,- ingen undtagelse.

marathonpepe_signatur

 

Kom med din egen bedømmelse af løbet i kommentarfeltet herunder 🙂

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center