Anmeldelse: Adidas Supernova Glide 8 Boost

Adidas Supernova Glide 8 Boost

9.4

Komfort

9.5/10

Affjedring

9.5/10

Holdbarhed

9.0/10

Design

9.5/10

Plus

  • Boost Materialet
  • Fantastisk mængdetræningssko

Minus

  • Vægt

Mærke: Adidas.
Model: Supernova 8 Boost.
Pronation: Neutral.
Drop: 10 (m) / 10 (k) mm.
Vægt: 302 (m) / 250 (k) gram.

Når man sidder med kassen til de nye Adidas Supernova Glide 8 Boost foran sig, så ligner kassen alle andre Adidas løbesko jeg endnu har siddet med, der er ikke andet end et lille klistermærke der afslører hvilken model man sidder med i skødet. Dog skriger kassen langt væk af at det er en boost model.

Adidas Supernova Glide 8 Boost

Design og funktioner

Adidas Supernova Glide 8 Boost er en opdatering af Adidas Supernova Glide 7 Boost som den erstatter, og rent designmæssigt er der ikke den store forskel på den gamle og nye model. På funktionssiden er er dog et par opdateringer som er værd at nævne:

Mere plads til tæerne som mange med knap så smalle fødder vil nyde stor fordel af, flere af Adidas boost modellerne har været meget smalle ved tæerne.

Blødere hælkappe giver næsten sig selv, men hælkappen er ikke så stiv som i Glide 7 som jeg personligt syntes rigtig godt om, da jeg ikke er til en meget stiv hælkappe.

Blødere affjedring ved forfoden og hælen giver bedre affjedring for løbere der lander på forfoden eller hælen. Affjedringen er også en smule blødere midt på sålen.

Derudover er der nogle mindre designmæssige opdateringer, men det er i småtings afdelingen og ikke så relevant i forhold til skoens funktioner.

Adidas Supernova Glide 8 Boost

Personligt syntes jeg det er en hamrende flot sko, som designmæssigt er lige i skabet. Skoen fåes aktuelt i farverne; Blå, Rød, Navy og 2 sorte varianter.

Skoene er med Adidas’ meget roste Boost affjedringsmateriale, som i denne model er fra hælen og op til tæerne. Boost går aktuelt for at være markedets bedste affjedrings materiale i løbesko, og absorberer efter min optik rigtig meget af den belastning man bliver udsat for når man løber. Det siger Adidas også selv, selvfølgelig, og som tidligere nævnt går boost materialet for at være markedet bedste affjedring blandt løbesko, men flere af de andre store producenter er også godt på vej.

Adidas Supernova Glide 8 Boost

Brugstest

For at teste skoene maksimalt lavede jeg en out-of-the-box test, med andre ord så blev de ikke gået til og heller ikke løbet til med korte ture, men derimod kom de direkte på fødderne og ud på en mellemlang træningstur for at få en direkte og umiddelbar respons.

Den første tur var en 13,5 km løbetur som blev løbet på forskelleligt underlag, for at teste hvordan skoen klarede de forskellelige underlag. På turen blev der således både løbet på asfalt, små skovstier med småsten, mudrede skovstier, græs og ikke mindst grus. På forhånd var jeg lidt bekymret for hvordan ydersålen ville klare de mudrede områder, da jeg i andre Adidas modeller har haft problemer med at stå fast her, men på trods af at det gik ned af bakke flere af stederne stod skoene godt fast. Har også i andre modeller haft problemer med at småsten har kunne mærkes igennem sålen, men igen her var der ingenting at udsætte på skoene.

Den anden tur blev en lidt længere tur, faktisk dagen efter for igen at teste skoene til grænsen for hvad der er fornuftigt, så derfor kom de på fødderne på en 16 km tur med både bakketræning og intervaller, for at se hvordan skoene reagerede på stejle stigninger og hurtigt løb, fik også afprøvet skoene på brosten for at se hvordan de reagerede på hullerne mellem stenene, men heller ikke her var der problemer.

Den tredje tur var en tur med hurtige intervaller, og her mærkede man igen ingenting til at skoene er i den lidt tungere ende, og opfylder i den grad behovene i en trænings mængdesko, samtidig med at der er god stabilitet i den.

For at fuldende testen blev den testet på en 20 km tur med mange højdemeter, for at se hvordan den reagerede på at være ude i 2 timer, og for at se hvordan den klarede kuperet terræn og det må man sige det klarer den til bravour!

Skoen hører til i den tungere ende på trods af at den er blevet 5 gram lettere fra Glide 7 til Glide 8, så den er ikke skræddersyet til tempotræning men er mere en mængdetræningssko. Derfor var det sjovt at teste skoen af på netop denne træning for igen var skoen lidt uden for komfortzonen, ihvertfald på papiret. For undervejs i træningen ligger man faktisk ikke mærke til at den vejer 20-30% mere end tempo/konkurrence løbesko, og det må siges at være mere end godkendt. Personligt ville jeg vælge en letvægts konkurrence løbesko til konkurrencer, men til mængdetræning og til hverdags intervaller er de rigtigt gode.

Vi skal også kort forbi ydersålen som i Adidas Supernova Glide 8 ligesom i Glide 7 er en Continental ydersål, det er en meget slidstærk ydersål som giver en god holdbarhed i modsætning til fx. Adidas Ultra Boost (2015), som ikke har Continental ydersålen og derfor kun holder 400-600 km.

På intet tidspunkt på de 4 ture var der problemer med at fødderne gjorde ondt, eller noget der skrabede på nogle steder. Er meget imponeret over at på disse 2 ture, har jeg slet ikke tænkt på eller lagt mærke til at jeg havde nye sko på, men har været i stand til at løbe træningerne som planlagt uden problemerne fra skoene.

Dette produkt er anmeldt uden påvirkning fra producenten, og afspejler min subjektive mening om produktet.

Kom med din egen bedømmelse af produktet i kommentarfeltet herunder 🙂

Skoen kan købes hos Adidas eller Sportsmaster.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.