Adidas Supernova

Adidas Supernova

1099 KR
9.5

Komfort

9.8/10

Affjedring

9.8/10

Holdbarhed

9.5/10

Design

9.0/10

Plus

  • Boost Materialet
  • Fantastisk Mængdetræningssko
  • Forbedret Hælkappe
  • God Stabilitet
  • Flot Design
  • God Pris (Efter Danske Forhold)
  • Continental Ydersål

Minus

  • Vægt
  • Farvesammensætningen er ikke lige mig
  • Nogle kan føle at skoen er smal

Har du løbet i denne model? Så husk at give din bedømmelse af løbeskoen nederst på siden!

Fakta

Mærke: Adidas.
Model: Supernova.
Pronation: Neutral.
Drop: 10 (m) / 10 (k) mm.
Vægt: 303 (M, US 9) / 252 (K, US 8) gram.
Tag(s): #3stripesstyle, #adidas, #adidassupernova

Intro

Da jeg så at der var kommet en ny Adidas løbesko som parrede mine to favorit løbesko i én sko troede jeg et kort øjeblik på at der findes en gud, for når jeg kigger i min garderobe og skal pege på de to bedste sko jeg har i brug eller har brugt, så falder valget på mine Adidas Ultra Boost og Adidas Supernova Glide 8 Boost.

Hvis vi starter med Adidas Supernova Glide 8 Boost, så er det den bedste mængdetrænings løbesko jeg har benyttet når jeg kigger på alle parametre som komfort, holdbarhed og affjedring. For mit vedkommende afløste mine Adidas Supernova Glide 8 Boost et par Adidas Ultra Boost (2015 modellen) som var mine absolut yndlings løbesko, meeeeen desværre var mit par 2015 modellen som ikke havde continental ydersål, så efter 600 km havde jeg slidt mig igennem sålen -og med en pris på omkring 1300,- for et par blev det desværre en for dyr løbesko for mig udregnet per kilometer. Det skal dog retfærdigvis siges at ydersålen på 2016 modellen af Adidas Ultra Boost nu er continental, som er en helt og aldeles fremragende ydersål!

Tilbage til Adidas Supernova så var jeg lykkelig over at styrkerne ved mine to yndlings løbesko er at finde i én model, nemlig Adidas Supernova som jeg havde store forventninger til kunne være min fremtidige favorit mængdetrænings løbesko, for udfra specifikationerne er det i hvert fald drømme løbeskoen.

Unboxing og første indtryk af Adidas Supernova

Da jeg modtog pakken fra Adidas efter imponerende 16 timer fra bestillingen, var det med samme følelse jeg åbnede pakken som et barn åbner gaver juleaften, og nej det var vitterligt sådan jeg havde det efter jeg havde hørt at mine to yndlingssko havde fået et barn.

I forbindelse med at jeg åbnede kassen lavede jeg en lille unboxing video og billeder af løbeskoen, du kan se den herunder. Husk at abonnere på min YouTube kanal 🙂

Ved første øjekast var der en stor lighed med Adidas Supernova Glide 8 Boost, men når man kom lidt tættere på og fik lejlighed til at kigge på de små detaljer, så begyndte forskellene at komme til syne. Og jeg er så heldig at jeg allerede har både et par (pensionerede) Adidas Ultra Boost, og nogle par af Adidas Supernova Glide 8 Boost så jeg har virkelig kunne sammenligne dem, og skal nok visualisere det i løbet af anmeldelsen.

Adidas Supernova vs Adidas Supernova Glide 8 Boost

Lad os start med at sammenligne Adidas Supernova med Adidas Supernova Glide 8 Boost som den jo afløser, og lad mig starte med at sige at der er tale om nogle fede opdateringer, som er tilført én af de mest populære mængdetrænings løbesko som Adidas har lavet, nemlig Adidas Supernova Glide 8 Boost.

Det er modigt at tilføje så mange ændringer til en så populær løbesko.

I Adidas Supernova forsvinder navnet glide således at modellen fremover “bare” bærer det mere mundrette navn Adidas Supernova, det er super godt set af Adidas at gøre navnet mere simpelt. Modellen dobbelt brandes som både Adidas Supernova og Adidas Supernova Glide 9, endnu et smart træk omend det skaber en smule forvirring omkring forskellen.

Venstre: Adidas Supernova Glide 8 Boost, Højre: Adidas Supernova

Som det ses på billedet (herover) så er der sket en hel del ændringer fra Adidas Supernova Glide 8 Boost til Adidas Supernova, her kan man se at hælkappen er ændret og nu er samme type som findes på Adidas Ultra Boost, en formstøbt FITCOUNTER-hælkappe som lindrer trykket på akillessenen.

Overdelen er en specialkonstrueret mesh overdel i net for en åndbar og støttende pasform, og er lavet i ét stykke som man kender det fra Adidas Ultra Boost, det er dog ikke lavet af samme materiale. Også selve snørredelen kender vi fra Adidas Ultra Boost og giver sammen med overdelen en god støtte kombineret med en god komfort.

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Supernova Glide 8 Boost

Bagfra (se billedet herover) ses den måske største og vigtigste opgradering, nemlig 20% mere Boost materiale i mellemsålen således at den fra Adidas Supernova Glide 8 Boost til Adidas Supernova er gået fra 55% til 75%. Forskellen er til at se når man kigger på billedet, og man mærker det også når man løber!

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Supernova Glide 8 Boost

Ydersålen er både i Adidas Supernova og Adidas Supernova Glide 8 Boost lavet af Continental som er kendt for at lave nogle fremragende dæk, og på trods af at begge modeller har Continental så er der også her tale om en opgradering hvor man har en grovere sål som samtidig er meget fleksibel.

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Supernova Glide 8 Boost

Så uanset vejrforhold så har man rigtig godt vejgreb, så der er ingen grund til ikke at hoppe i et par Adidas Supernova og løbe i regnvejr 🙂

Adidas Supernova vs Adidas Ultra Boost (2015)

Det skal retfærdigvis siges at den visuelle sammenligning er med 2015 modellen, Adidas har i 2016 opgraderet Adidas Ultra Boost -den har jeg bare ikke haft råd til at købe 🙂

Venstre: Adidas Ultra Boost (2015), Højre: Adidas Supernova

(Se billedet over) I modsætning til Adidas Supernova Glide 8 Boost så er forskellene lidt sværere at se når man visuelt sammenligner Adidas Ultra Boost og Adidas Supernova. De største visuelle forskelle er flappen ved vristen og materialet som er forskelleligt.

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Ultra Boost (2015)

(Se billedet herover) Når man kigger på boost delen som er løbeskoens dæmpning eller affjedring, så er det tydeligt at se at Adidas Supernova har fået det bedste fra Adias Ultra Boost på dette punkt, og i forhold til 2015 modellen af Adidas Ultra Boost er det faktisk tydeligt at se at Adidas Supernova er blevet boosted med boost 🙂

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Ultra Boost (2015)

(Se billede herover og herunder) Når man kigger på ydersålen så kan man se at det er den solide og gode Continental ydersål som er benyttet på både Adidas Supernova og Adidas Ultra Boost, en ydersål som giver et godt vejgreb og en god stabilitet når man løber.

Og apropos stabilitet så har Adidas Supernova bevaret (og i min optik forbedret) den fremragende stabilitet som også findes i Adidas Supernova Glide 8 Boost, og man er dermed lykkedes med at lave en ny model som har bedre affjedring, mere stabilitet og holdbarhed på én og samme tid… Imponerende bedrift når man tænker på hvilken model man har opgraderet på…

Venstre: Adidas Supernova, Højre: Adidas Ultra Boost (2015)

(Se billedet herover) På Adidas Supernova er dutterne på ydersålen en smule grovere, men det bidrager kun til endnu bedre vejgreb.

Adidas Supernova vs Adidas Supernova Glide 8 Boost vs Adidas Ultra Boost (2015)

(Se billedet herunder) Som nævnt tidligere i anmeldelsen så har Adidas Supernova fået det bedste fra både mor og far, og det er der kommet en fantastisk mængdetrænings løbesko.

Opsummering

Det er lykkedes Adidas at lave en fremragende mængdetrænings løbesko som giver god støtte, og som har den (efter min optik) bedste affjedring i form af Boost materialet.

Torsion System giver skoen en rigtig god stabilitet og støtte, noget man normalt ikke finder i en neutral løbesko.  

Desværre er skoen stadig i den tunge ende og vejer 328 gram i str. UK 10, det gør at skoen egner sig bedst til den daglige træning mere end til konkurrence løb.   

På designsiden syntes jeg det er lykkedes at lave en løbesko med et fedt look… Et progressivt look som signalerer fremdrift.

Men jeg er personligt ikke så vild med farvesammensætningen men det er en smagssag, og når alt kommer til alt er jeg ligeglad med hvordan en løbesko ser ud, bare den er god! Og måske er det bare mig som har dårlig smag, for min kæreste er helt vild med farvesammensætningen…. 😛

Og noget vi slet ikke har snakket om er prisen, og her overrasker Adidas Supernova igen positivt, for med en pris på 1099,- for denne netop lancerede model, så ligger den efter Danske forhold faktisk i den “billige” ende.

(Prisen er taget fra Adidas’ hjemmeside, December 2016).

Brugstest*

første løbetur med Adidas Supernova løb jeg og tænkte på om den lignede mest Adidas Ultra Boost eller Adidas Supernova Glide 8 Boost, men det gik hurtigt op for mig at Adidas Supernova er sin egen på trods af at den er det bedste fra både “mor og far”.

Adidas Supernova

Noget af det første som står klart når man løber i dem er at støddæmpningen og stabiliteten er utrolig god, og det gælder uanset om man løber på asfalt eller på blød skovbund, og selvom det regner så føler man at man har et godt greb i vejen med Continental ydersålen, det stod klart for mig på anden tur i dem hvor det regnede.

Anden tur bekræftede egentligt bare det jeg oplevede på første tur, dog var støddæmpningen endnu bedre da skoen skal løbes i gang, og man skal “lære den at kende”.

Adidas Supernova

På anden tur gik det også for alvor op for mig hvor godt skoen sidder, og da jeg løb og tænkte på om jeg har andre sko der sidder så tæt måtte jeg bare konstatere at det har jeg ikke, for der er ikke en centimeter af skoen som ikke sidder tæt til, uden det er ubehageligt vel at mærke. Men for nogle vil det bidrage til at skoen føles endnu smallere.

Min tredje tur i skoene var faktisk ikke en løbetur, men derimod sko til et par stramtsiddende cowboybukser til en jobsamtale i en løbebutik. Jeg må tilstå at farvesammensætningen har vokset på mig, og jeg er faktisk begyndt at syntes det er en mega fed farveprofil de nye Adidas Supernova har.

Den fjerde tur var til gengæld en lidt længere tur på 13 km, og på en tur af denne længde får man virkelig mulighed for at mærke hvor god støddæmpningen er i skoen, og jeg må endnu en gang konstatere at den er sublim! Og så er det bare en virkelig god løbesko at have på fødderne.

Har du fået lyst til at købe et par så besøg:

– Adidas
– Sportsmaster (Spar 25% lørdag/søndag i uge 11)

og husk at bedømme skoen herunder 🙂

* Brugstestene er lavet uden at have gået skoene til, men out of the box test.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center