Anmeldelse: Copenhagen Half Marathon (2016)

Copenhagen Half Marathon (2016)

8.6

Rute

9.6/10

Stemning

8.7/10

Organisering

8.9/10

Pris

7.0/10

Plus

  • Fantastisk opbakning på store dele af ruten
  • Meget PR venlig rute

Minus

  • For få startgrupper så der er for crowded under hele løbet
  • For dyrt
  • Mangel på toiletter
  • Tilskuerdøde områder på ruten ved 10-15 km

Søger du min løbsberetning fra CPH Half? Så find den her.

Der er ingen tvivl om at Copenhagen Half Marathon eller CPH Half som det også er kendt som, er ét af Danmarks største løb både hvad angår deltager antal, men bestemt også i forhold til prestige.

I 2016 udgaven havde løbet byttet 2015 udgavens IAAF Road Race Bronze Label ud med et IAAF Road Race Silver Label, som et bevis på at løbet opfylder en masse forskellelige parametre som skal opfyldes for at få et af de prestigefyldte labels. I den nye podcast Frontrunner kunne jeg forstå at hvis der var mere end 3 løbere som løb under 1 time i 2016 udgaven, så ville løbe næste år få IAAF Road Race Gold Label, som er det mest prestigefyldte label et løb kan få, og det kommer til at tiltrække endnu flere motions -og eliteløbere næste år, og mon ikke at verdensrekorden kunne ende med at blive slået på Dansk grund? Jeg tror det!

Og som bekendt endte hele 7!!!! løbere under 1 time, med James Mwangi Wangari i 59:07 som ikke rakte til en verdensrekord, og desværre heller ikke til en ny 20 km rekord, men til gengæld slog han løbsrekorden.

Vil du vide mere omkring reglerne for at få de forskellelige labels? Så kan du læse reglerne her.

Før løbet

Personligt kommer jeg altid i god tid til løb for at mindske stressen op til et løb, og for at kunne benytte faciliteterne før de bliver for proppede. Da jeg ankom klædte jeg stille og roligt om uden at faciliteterne var overfyldte, men da jeg kom forbi 1 time senere stod folk i kø for at komme ind i det overfyldte omklædningstelt.

Til gengæld var der ingen kø til aflevering i garderoben, og her må man rose inddelingen med et begrænset antal numre per indleveringssted, det fungerede super godt og jeg fik personligt fremragende service af den unge mand som stod dér hvor jeg afleverede og hentede mine ting.

Ét af de helt store problemer ved løb er toiletterne, og desværre var det ingen undtagelse ved netop CPH Half og desværre var dele af det selvforskyldt. Speakeren blev ved med at fortælle folk at der var massere af toiletter ved startstregen så folk bør gå derhen, desværre havde man skabt en gigantisk kø netop dér fordi man ikke havde klippet de strips op som holdt dørene til toiletterne lukkede under transporten, og på trods af at jeg havde fat i 2 officials så blive problemet ikke fikset i løbet af de 30 minutter jeg var i området før jeg varmede op. Derfor var der kun 10% af toiletterne åbne som desværre skabte gigantisk kø, og må jeg endnu en gang opfordre løbsarrangører om ikke at gå ned på toiletter!!

Informationsniveauet op til løbet var til gengæld super godt, man var hele tiden fuldt opdateret omkring løbsstart, placering osv osv og informationen blev leveret både på Dansk og Engelsk, og blev leveret med humor.

Under løbet

Stemningen var på store dele af ruten super god, og med nogle ret markante powerzones fordelt på ruten. Men især på stykket fra Enghave station og ind forbi Den Sorte Diamant var stemningen mangelfuld, og med tanke på at det er det kedeligste stykke på hele ruten, og på dagen det mest vindblæste område så var det netop her man havde brug for opbakningen. En opfordring til arrangøren om at arbejde på mere stemning netop her!

Jeg får nok på puklen nu, men jeg havde personligt forventet mere af stemningen på Dronning Louises Bro som var NBRO’s powerzone, ikke sagt at stemningen var dårlig det var den ikke, men havde set billeder og video fra Copenhagen Marathon fra netop her, og dér var stemningen bedre imo. Og RUNAAR powerzone til Aarhus City Halvmarathon var en vildere oplevelse at løbe igennem imo.

Selve ruten var præcis så hurtig og PR venlig som på forhånd annonceret, og arrangøren havde fint afmærket og advarede om farlige steder på ruten. Det eneste problem på selve ruten jeg stødte på var vanddepoterne, det er et tilbagevendende problem og jeg har ærligt ikke løsningen på det, men farligt og kaotisk er det, altid!

Mængden af startgrupper er lige til den lave side, og der kommer umiddelbart for mange afsted for hurtigt efter hinanden, så jeg kom til at ligge som sild i en tønde hele vejen faktisk, det kunne nu have været rart at der var blevet mere luft undervejs i løbet, og noget af problemet ved vandposter ligger også her.

Efter løbet

Med så store startgrupper som kommer over målstregen i store flokke samtidig giver et kæmpe pres på indfalds -og udfaldsstierne i forbindelse med mål området, og det er klart ét af de steder man bør kigge på mulighederne for at få folk hurtigere væk fra målområdet, og evt få skabt noget mere liv på pladsen som får folk hurtigere derind?!

Vand og frugt måtte jeg selv opsøge, det kunne have været rart at få det tilbudt.

Da løbet var slut manglede jeg lidt en grund til at blive, måske det var noget der var værd at gribe?

Opsummering

Alt i alt et fremragende løb som med Sparta som arrangør var vel arrangeret med få forbedringspunkter, og med en super hurtig og PR venlig rute. Hvis ikke det var fordi det ligger lidt dårligt i forhold til Berlin Marathon så havde jeg allerede købt en billet, på trods af at det er (meget) dyrt at deltage.

Varme anbefalinger herfra!

Deltog du i løbet? Så log ind og kom med din bedømmelse 🙂

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.