Baneturneringen (BT9): Aarhus 22/8-2017

Mange Danskere sidder klistret til skærmen når der ruller EM, VM eller OL i atletik over skærmen. Her er 100 meter distancen konge diciplinen blandt publikum, det forstår jeg personligt ikke. Jo det er imponerende at løbe 100 meter under 10 sekunder, men for mig er marathon distancen konge diciplinen.

Nå men min mening om hvilken distance der er den fedeste er ret irrelevant for dette indlæg.

Den 22 August kl. 18 løbes der på Ceres Park baneturneringen.

Mange har den opfattelse at baneløb kun er for eliten, men det er helt forkert. Baneløb er for alle, og det er en meget anderledes oplevelse end at løbe et landevejs løb. Det er en oplevelse man skylder sig selv at prøve.

Jeg har udråbt mig selv til ambassadør for at få flere bredde løbere til at deltage ved løbet i Aarhus, så hvis du er frisk på en ny udfordring så tilmeld dig. Alle kan være med.

Guide til tilmelding kommer længere nede i indlægget, det er nemlig lidt anderledes end til et normalt landevejs løb, men det skal du ikke lade sig skræmme af.

Ved stævnet i Aarhus den 22 August er der 3 distancer man kan løbe:

 • 800 meter (2 omgange).
 • 1500 meter (Knap 4 omgange).
 • 5000 meter (12,5 omgange).

Alle 3 distancer er med stående start, så du skal ikke bekymre dig om teknikken i en startblok. 800 & 1500 meter heatene er opdelt i mænd og kvinder seperat, mens man løber mix heats i 5000 meter. Man bliver seedet udfra sine tider, og dermed kommer man i det heat hvor man har bedst chancer for at lave et super godt resultat.

Grunde til at deltage:

Her kommer 6 gode grunde til at du skal deltage inden der kommer lidt gode råd til dit første baneløb, samt guiden til tilmeldingen:

 • Deltagelse koster kun 80 kr.
 • Baneløb er super fedt! Og din familie og venner kan heppe på dig helt op til 12,5 gange!
 • Distancen er nøjagtig, så du får en helt officiel tid på din distance.
 • Banen er flad og derfor ufattelig PR venlig.
 • Du får muligheden for at føle dig som EM, VM eller OL deltager.
 • Du løber på Ceres Park stadionet, et af Danmarks største.

Er du ny indenfor baneløb er der her lidt tips til at få en god oplevelse:

 • Der er navneopråb/startregistrering 5 minutter før start, her skal man stå klar ved 5000 meter startmærket. Det er placeret diagonalt modsat målstregen.
 • Den placering man får tildelt ved navneopråb/startregistrering skal man holde, og man skal blive der.
 • Før starten bliver man henvist 5 meter tilbage indtil få sekunder før starten, her trækker man frem og placerer den ene sko helt frem mod startstregen, uden at ramme den.
 • Herefter lyder startskuddet og løbet er i gang. Her skal man være opmærksom på de andre løbere så man ikke kommer til at vælte andre eller selv blive væltet.
 • Herefter ligger man sig i inderste bane. Det er god stil at trække ud i bane 2 når man bliver overhalet bagfra. Men det kræver et godt overblik, og det er bedre at blive i bane 1 end at trække ud og vælte en løber bagfra.
 • Har du brug for at stoppe af den ene eller anden årsag, så er det vigtigt at man ikke bare stopper op men i stedet fortsætter sit løb og trækker ud i bane 2, 3, 4 etc når der er fri bane. Men vær her også opmærksom på bagfra kommende løbere.

Tilmelding:

For at tilmelde dig BT9 skal du gøre følgende:

 1. Gå til begivenheden på baneturneringen.com.
 2. Scroll ned til “TILMELDING”.
 3. Tryk på “HENT TILMELDINGSARK HER”.
 4. Udfyld oplysningerne (excel format).
  Her er en kopi af min tilmelding til tidligere baneturnering.
 5. Send din tilmelding på mail til .
 6. Gå ind på facebook begivenheden og tryk “deltager” så venner og bekendte kan se dette fede event.
 7. Del dette indlæg så mange steder og til så mange som muligt, så budskabet om BT9 bliver spredt mest muligt.
 8. Fortsæt træningen så du er klar til 22 August 🙂
 9. Husk at medbringe 80 kr i kontanter (lige penge) på dagen 🙂

P.s. Bor du i Aarhus eller i nærheden kan du møde op på Vejlby-Risskov Hallen’s løbebane imorgen torsdag 10 August kl. 17:30. Her vil løbere fra Mo’s Friends løbe intervaller, og du er mere end velkommen til at komme og prøve at løbe på den røde løber.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.