Berlin Marathon hygge med efterfølgende løbetur

Når der er et af Major 6 Marathon (World Marathon Majors) på tv’et, så er det langdistance løberens juleaften, og vi er bare så heldige at fejre jul hele 6 gange om året. I dag var det BMW Berlin Marathon som var på programmet, et løb med Wilson Kipsang og Kenenisa Bekele som de store favoritter, og med en verdensrekord indenfor rækkevidde.

Havde derfor inviteret mine venner fra Mo’s Friends hjem til mig i Sabro til marathon tv hygge, som det efterhånden er blevet en lille tradition. Satte derfor vækkeuret så jeg kunne køre til Aarhus og hente Omar og Jonas, for planen var at vi løb herfra og mod/til Aarhus centrum når løbet var færdigt, med hver vores distance vi skulle løbe i dag.

Jonas Broe skulle hænge på i 3-7 km.
Omar Hassan skulle løbe 24-30 km.
Esben Hornum skulle bare løbe omkring 10 km.
Og jeg selv skulle klokke 16 km.

Berlin Marathon blev præcist så spændende som vi havde håbet på, og da Esben havde sovet over sig måtte jeg sende kæresten afsted efter ham i bilen så jeg ikke gik glip af marathonløbet, hun var ikke just tilfreds men gjorde det trods alt. Især de sidste 3-4 km blev voldsomt spændende, og da Bekele missede verdensrekorden var vi alle ved at falde ned af sofaen fordi vi havde siddet på kanten.

Som altid var det super hyggeligt at have vennerne fra Mo’s Friends og Jonas på besøg, og et super spændende Berlin Marathon som jeg forhåbentligt selv løber i 2017, hvis jeg ellers kan få fingrene i et startnummer, så næste år må jeg tage vennerne fra Mo’s Friends ned og heppe på mig eller låne dem nøglen til min bolig 😛

Løbetur til og ved Brabrand søen

Hvis dagens løbetur havde været fodbold i skolegården så var der blevet skreget “feje hold”, men det smukke ved løb er at selvom niveau forskellen er stor så kan det alligevel lykkedes at få løbet sammen, og det var præcis hvad vi lykkedes med i dag.

Jonas havde fra start annonceret at han kunne hænge på 3-7 km hvis tempoet ikke blev for sindssygt fra start, så selvom vi måske kom lidt for hurtigt afsted så hang han flot på de første 3 km, herefter måtte han have en kort pause foran et hus, her havde jeg den frækhed at spørge ejeren om ikke han kunne undvære lidt vand til Jonas, herefter kæmpede han videre de næste 500m inden vi fulgtes op til Gammel Viborgvej hvor han kunne komme med en bus hjem af, for jeg ville have det dårligt med bare at efterlade ham i en lille by ude på landet.

Herefter fortsatte Esben, Omar og jeg med kurs mod Aarhus, eller nærmere bestemt mod Brabrand Søen da Omar skulle løbe langtur, og Esben ville bare have en smule km i benene i dag. Da Jonas var hoppet af var jeg pludselig ham der måtte hænge i, og både Esben og Omar plejer at løbe i et højere tempo end jeg kunne honorere, men som tidligere nævnt så er det smukke ved løb at man kan løbe sammen alligevel.

Men jeg lykkedes med at hænge på, i et tempo som var lidt højere end planlagt men når man løber i godt selskab så bliver den ene km erstattet af den anden, og selvom vi på turen var lidt på eventyr og ikke anede hvor vi var på store dele af turen til Brabrand Søen så hyggede vi os bare.

img_2205

Vi havde løbetasken med fyldt både med Esbens, Omars og mine ting, og Esben havde været så sød at løbe med den, så jeg havde ikke tænkt over hvor tung den var, men det fandt jeg i den grad ud af da vi løb hver sin vej rundt om Brabrand Søen.

Jeg skulle som bekendt kun løbe 16 km, og Esben og Omar gik efter 23-25 km så derfor passede det bedste at vi løb hver sin vej rundt om søen, så jeg kunne afslutte min træning på 16 km og begynde at gå ind mod centrum, mens de løb den lange vej rundt om søen og dermed kunne indhente mig så vi kunne følges igen.

Men da vi skiltes for at løbe hver sin vej så overtog jeg løbetasken, og hold kæft hvor var den tung, og det var selvfølgelig på de sidste 3 km hvor jeg skulle løbe hurtigt, og det kom til at koste mig. For de sidste 3 km der løb jeg tør for kræfter især pga den pludselige vægt fra tasken på flere kg, men nok også fordi jeg havde lidt trætte ben fra fredagens 20 km med en masse højdemeter. Og dagens træning var heller ikke flad.

Dagens løbetræning (med splits):
5 km RT (5:45-5:25)
5:48
5:16
5:25
5:16
5:09

7 km ALM T (5:25-5:05)
5:06
5:14
5:03
5:07
5:21
5:02
4:46

2 km MT (5:05-4:45)
4:55
4:50

2 km AT (4:45-4:30)
4:50
4:58

Turen bød på 88 højdemeter, og blev løbet med en gennemsnits pace på 5:08 på de 16,4 km, i mine Adidas Supernova Glide 8 Boost.

Afsluttende ord

Vi rundede dagen af som vi startede den, siddende, denne gang med en kakaomælk og banan i hånden ved Aarhus Å, her kunne vi gøre status over en god løbetræning, og en hyggelig dag med marathon og socialt samvær. Jeg er virkelig lykkelig over at have mødt de her venner igennem Mo’s Friends, de beriger mit liv! Og så hjælper de mig til at give mig 100% når vi træner sammen, og jeg hjælper dem med at løbe roligt 😛

Nu er det vist på tide at få sendt trænings dagbog for ugen til min coach! 🙂 God søndag!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.