Berliner Halbmarathon (2016)

Igennem hele vinterens hårde træning, som har budt på storme, snevejr, frost, regn og sol har motivationen været netop Berlin Halvmarathon. Hvis ikke jeg havde haft dette løb planlagt er jeg ikke sikker på at jeg var kommet ud og løbe de dage hvor vejret har været værst, hvor det var mørkest, eller hvor det var koldest. Det der holdt mig løbende var den varme følelse inden i min krop, når jeg tænkte på at løbe over målstregen og løbe ind i SUB 2 timer.

Igennem den sidste uges tid har jeg været i gang med nedtrapning til netop dette løb, men blandt én af turene var jeg onsdag igennem en knap 16 km tur (direkte link til træningen), som blev løbet med et snit pace på 5:30 under svære betingelser. Det gav den sidste selvtillid om at jeg var i stand til at løbe 21,1 km med en pace på under 5:41 og dermed være i stand til at komme under de 2 timer.

Fredag kørte vi mod Berlin, en tur på knap 6 timer som jeg nappede den hele af. Det er egentlig ikke så slem en tur som bare går derud af, det er altid noget værre når man skal hjem igen. Da vi ankom i Berlin gik turen ud til Berlin Station, som er nogle messe haller hvor udlevering af startnumre foregår, og vi blev mødt af en massiv kø som startede allerede inde på togstationen ved siden af. Vil gætte på at køen var ca 150 meter, men heldigvis gik det forholdsvis hurtigt med at komme fremad, og da vi kom ind på området ved messehallerne blev Ditte og jeg separeret da kun personer som skal løbe var tilladt adgang netop der, og hun blev så ledt direkte ind i messehallerne hvor der var en masse messestande med løbeting. Jeg kom indenfor og så var der bare en labyrint på 100 meter som snoede sig hvor man skulle stå i kø, først for at vise sin tilmeldingsbillet for 3. gang, og herefter for at få et armbånd på og så til sidst for at få udleveret sit startnummer.(Ovenstående messefotos er taget af Morten Kjeldsen Kusk)

 

Efter at have gået en runde inde på messen listede vi ud derfra igen, ville faktisk gerne bruge mere tid på disse messer og gå og snuse, men helt ærligt får jeg mega stress af at folk vil dele ting ud, og hiver én ind i deres små boder. Vi tog tilbage til vores hotel Grand City Hotel East hvor vi tjekkede ind, fik alle vores ting op på værelset og fundet til rette. Her blev det blandt andet til et karbad, som i den grad blev nydt.

 Det blev ikke til nogen løbetur da jeg havde været vågen i mere end 1 døgn, og simpelthen ikke følte mig klar til at løbe nogen steder, og frygtede at det ville give bagslag med så smadret en krop. Senere på aftenen var vi ude og spise på Beef Club Hasir, eller det vil sige kæresten prøvede at spise mig af med tyrkisk mad fra en anden Hasir restaurant, da det er en kæde med forskellelige typer restauranter. Hun havde ikke tjekket efter adressen så vi tog afsted efter en adresse hun havde fundet på nettet i stedet for reservations beskeden, så vi endte på en tyrkisk udgave i et område som minder om narkoman delen af hovedbanegården i København. Vi fik sat os til bords og får menukortet da det går op for os at det er helt forkert, og lister pænt ud derfra og får fat i en taxa og kører mod Kurfürstendamm hvor vi bliver fanget i kø bagved biler fra Berliner Halbmarathon som er i gang med den officielle opmåling af løbsruten. Vi ender herefter på den rigtige restaurant det rigtige sted og får den bedste mad jeg nogensinde har fået. Det kan varmt anbefales!

  
Lørdag gik med at tage lidt rundt i byen, og undervejs blev det til en kort løbetur på lidt over 3 km i roligt tempo, mest for lige at røre kroppen og teste tøjet af på samme tidspunkt osv. Var stadig meget træt så derfor blev det til en kort tur, og så fik jeg skånet benene lidt. Om aftenen blev det til en omgang carb loading i form af pasta fra et nærliggende italiensk pizza/pasta sted.

Som du kan se på billedet herunder ja så var tøjet klar til at angribe Berlin Halvmarathon.

Vækkeuret ringede kl. 5:30 hvor det var tid til at komme op og spise morgenmad, efter at have indtaget det og en masse væske hoppede jeg tilbage i seng indtil vækkeuret igen ringede kl. 6:45. Så var det op og i bad og på med løbetøjet og ned og checke ud. Herefter gik turen med metro til startområdet, hvor vi ankom i god tid hvilket var rigtig rart så vi kunne tjekke det ud, og få lagt en plan i forhold til at mødes osv. Toiletterne var endnu også i god stand, men da jeg ville på toilet kort før start stod jeg i kø i 10 minutter for at komme ud på et toilet hvor der var lort på brættet… WTF! 

 Fik klaret opvarmningen på en græsplæne ved indgangen til startboksen, meget primitiv opvarmning på en 50-60 meters græsplæne løb vi 50-100 mand og varmede op, hvor jeg bare sørgede for at løbe den tid som forventligt passede med de 3 km opvarmning. Herefter tissede jeg af i en busk lige ved indgangen, og kom indenfor og stå, det tog små 10 minutter fra startskuddet gik til at vores blok kom afsted, men allerede fra start var der okay plads på vejen, det var faktisk kun den første kilometers penge at det var med at holde tungen lige i munden, herefter løb vi ikke som sild i en tønde længere.

Selvom jeg havde tisset af 5 minutter før start var jeg ved at pisse i bukserne da vi begyndte at løbe, men jeg tænkte bare at det var fucking løgn, og at jeg nægtede at stoppe for at tisse så måtte jeg sku tisse i bukserne hvis det var. Men ved 10 km forsvandt tissetrangen heldigvis 😉  Ved 5 km løb jeg en anden løber fra RUNAAR op, og spurgte lidt ind til hvad hun ville løbe i og det viste sig vi havde samme mål (og delmål) så vi løb sammen de efterfølgende 10 km. De første 10 km løb jeg med stort overskud og uden at være anstrengt, men fra 12-13 km var der ikke rigtigt mere i benene, og jeg måtte kæmpe noget mere for at holde nogle fornuftige km splits.

Kom i mål i tiden 1.52:56 som er en PR med små 10 minutter fra min forrige rekord på 2.01:04, så var mega glad da jeg kom i mål, og jeg ved at hvis alting flasker sig kan jeg sagtens komme under de 1.50:00 men benene var ikke til mere i dag, og jeg måtte virkelig grave dybt for at klare den i dag.

Splits:
5 km 25:58 (5:12)
10 km 26:34 (5:19)
15 km 27:10 (5:27)
Mål 33:14 (5:28)


Nu kan jeg stolt og glad begynde forberedelserne til næste store opgave nemlig Bestseller Aarhus Cityhalvmarathon i Juni, men inden da skal jeg lige næste søndag løbe Skvæt Skovløb som er et fedt løb i Skanderborg! Det kan varmt anbefales!

Skylder også en stor tak til min coach Henrik Them for sublim træning, uden ham var jeg ikke der hvor jeg er nu med min træning.

Vi ses på landevejen!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center