Cop Run, Botanisk Have Aarhus (2017)

En af sidste sæsons helt store oplevelser var Saysky Cop Run i botanisk have i Aarhus. Det skyldes at det er lykkedes Saysky at få stablet et anderledes og ret unikt løb på benene i forhold til traditionelt landevejs løb. Derudover appelerer stafetløb til en ret medlevende opbakning fra alle fordi man enten løber eller hepper som det ordsprog mange løbefællesskaber og løbeklubber har.

You run or you cheer

Foto: Henrik Wedel Sivertsen

Dertil var sidste års løb ekstra specielt fordi det var det første løb jeg deltog i som en del af Mo’s Friends, for ganske rigtigt havde jeg været med til Mo’s Friends første løb til Skvæt Skovløbet i Skanderborg, og jeg havde mødt drengene og tilbragt tid med dem på vej hjem i bilen. Men jeg var ikke en del af Mo’s Friends dér.

Cop Run blev derfor for alvor startskuddet til en rejse ind i et løbefællesskab som både løbemæssigt men også på det personlige plan har været en rejse, og heldigvis en rejse som kun lige er startet og som har en masse stop på vejen. Gode stop vel at mærke.

Foto: Henrik Wedel Sivertsen

Sidste år løb jeg all-out til løbet og endte med en samlet tid på 20:30 ved løbet, og efter hver omgang var jeg ved at dø fordi jeg havde givet den alt hvad den kunne trække. 

Det skal måske lige siges at Cop Run er stafetløb med 3 deltagere på hvert hold som skiftes til at løbe 1 runde, og hver løber skal igennem 5 omgange altså 15 km i alt.

Men i år var det “bare” en interval træning op mod lørdagens Lillebælt Halvmarathon, så da vi mødtes ved Ungdomskulturhuset kl. 17:30 altså en time før løbsstart var det helt uden nerver men med en enorm glæde til at skulle ud og løbe. Det hjælper selvfølgelig at vide at man ikke skal løbe lungerne ud på en rute i Botanisk Have som er ubarmhjertig hård.

Men som altid var stemningen helt i top og utrolig kærlig efterhånden som folk ankom, det minder faktisk lidt om dengang jeg spillede fodbold og vi skulle på udebanetur, hvor man forventningsfuld stod ved klubhuset mens folk ankom og man skulle sikre sig at komme i den fedeste bil med sin bedste kammerat på holdet. Kan huske at en af mine holdkammeraters far havde en Pontiac sportsvogn som han på vej hjem fra en udebanetur smadrede undervognen i, da han skulle imponere os drenge på Værløse Bakkerne ved Harreskoven (Bakker hvor man hvis man kører stærkt nok kan få en god kilden i maven).

Sjovt at en samling med Mo’s Friends til et løb kan vække de samme minder som man havde for 20-25 år siden.

Foto: Henrik Wedel Sivertsen

Mens de sidste fik fundet vej til Hjortensgade fik jeg styr på vores holds startnumre og depeche og satte kursen mod Botanisk Have for at komme i gang med opvarmningen af min træning, på programmet havde jeg en forholdvis lang opvarmning og det stillede lidt tidsmæssige krav.

Men begge mine holdkammerater var (meget) for sent på den, men det kunne absolut ikke stresse mig for om jeg skulle have taget de første 5 omgange så havde det ikke rørt mig.

Under min opvarmning blev der hilst på mange løbere som jeg kender, det er vildt så meget min løbe omgangskreds er vokset de sidste 11 måneder fra sidste Cop Run. Min opvarmning bestod af 3 km roligt løb efterfulgt af henholdvis flowløb og 2 x 300 meter i IT tempo.

Foto: Anne Neerup Jensen

Som den eneste på vores hold der var der til tiden så havde jeg fri lejlighed til at vælge hvad nummer jeg ville være i rækkefølgen, og da jeg bare skulle løbe noget der minder om forventet halvmarathon tempo i på lørdag så valgte jeg at starte sidst, for så kunne jeg slippe for den værste del af kaoset der er især ved starten og første skift.

Fokus var 100% at have det sjovt med vennerne, undgå skader og holde mig til min gameplan uden at lade mig rive med, også selvom både Maliha og Alien gerne ville have mig med i en mål pik konkurrence. Men jeg var kold overfor presset 🙂

Min plan var som tidligere nævnt at løbe omkring mit halvmarathon pace som jeg håber at løbe i på lørdag, nemlig ca. 4:30 plus/minus 10 sekunder samtidig med at de blev så stabile som muligt.

Og missionen lykkedes (næsten) med følgende paces:
4:19
4:15
4:13
4:13
4:07 

Samlet blev de 5 km løbet i 20:42 og kun 12 sekunder langsommere end sidste år, og med en del overskud.

Foto: Anne Neerup Jensen

Især de sidste 100 meter lod jeg mig rive med af den gode stemning da der stod 70% af samtlige deltagere og råbte mit navn i noget der minder om en æresport. Det var stort! Så jeg måtte jo gengælde det med at give den gas i mål.

Efter løbet fortsatte den gode stemning på pladsen og de obligatoriske gruppebilleder blev taget, jeg selv joggede lidt rundt for at holde mig varm inden jeg skulle jogge de 3 km af som programmet sagde. Det ville være skidt at skulle jogge 3 km af med stive ben fordi man ikke holdt sig varm.

Team Mo’s Friends

Vi sluttede aftenen af med at gå en stor flok Mo’s Friends løbere ned på den lokale pita joint, og sluttede dermed en vildt fed dag af ligeså fedt! Jeg er virkelig taknemmelig over alle de dejlige mennesker der er i mit liv. Næste opgave bliver Lillebælt Halvmarathon.

Mo’s Friends Lovecircle set indefra…

Billedet herover af en lovecircle set indefra opsummerer hele stemningen og kærligheden i Mo’s Friends.

Tak til Saysky for et fremragende arrangement, og tak til Mo’s Friends, Runaar, AGF Atletik, Aarhus 1900, Spæn m.fl. For at være med til at skabe en fed fed stemning. Og jeg må indrømme at jeg er blevet ret vild med Saysky’s produkter; Mor send flere penge, eller Saysky send produkter 😛

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.