CPH Half generalprøve

Det er søndag og dermed ugens sidste dag, det kommer næppe som en overraskelse for nogen, og for mig stod den sidste test op til CPH Half på programmet i form af en 17 km tempo tur.

Det er i bund og grund lidt underligt at jeg definerer dagens træning som den egentlige test op til CPH Half, for sandheden er at tirsdag-fredag i denne uge har været én stor test, hvor jeg virkelig er blevet trykket på maven i forhold til hvor meget jeg vil leverer til CPH Half. Årsagen til det skyldes de helt vanvittigt smadrede ben jeg har løbet på fra tirsdag til fredag, og forklaringen skal findes i mandagens træning med Mo’s Friends hvor der var 8 x bakkeintervaller på programmet, og for mit eget vedkommende endte det i en “mål pik konkurrence” med Mo Abdi, en konkurrence jeg godt nok vandt på dagen, men som jeg betalte prisen for de efterfølgende dage.

Jeg var så fysisk ramt af træningen at jeg kombineret med at den seneste måneds træning har været lidt ujævn, seriøst overvejede enten at melde fra til CPH Half eller løbe den som en træningstur, men det er sjovt som én træning kan ændre det hele. I mit tilfælde var det fredagens løbetræning igen med Mo’s Friends, en træning hvor benene igen føltes gode og hvor formen også lod til at være i orden. En træning som gav enorm selvtillid og tro på tingene op til CPH Half, og en træning som gør at det er realistisk at tro at jeg når sæsonmålet som er sub 1.45:00.

Men som sagt var det i dag at testen skulle stå, en træning som kommer til at være afgørende for hvilken selvtillid jeg møder op på Østerbro med på søndag, så derfor har jeg taget denne træning voldsomt seriøst fordi jeg vidste at den ville få så stor betydning. Derfor havde jeg også lavet en gameplan som jeg også kommer til at følge på raceday mere eller mindre, og på den måde kunne jeg prøve lidt mad/wc strategi af, kombineret med at jeg fik testet energiniveauet i morgenmaden i forhold til distancen.

“Raceday Gameplan”:
7.15: Vækkeuret ringede.
7:30: Morgenkaffe.
7.45: Morgenmad, Havregrød m/ kanel.
9:30: “Opvarmning” med en gåtur med hunden.
10:00: WC besøg.
10.30: Start på tempotur.

Da morgenmaden var spist, og den del af maven der ikke skulles bruge var sendt væk kom jeg i løbetøjet, tændt for musikken på telefonen i løbetasken og startet løbeuret med kurs mod dagens destination, Aarhus centrum. Havde tjekket GPSies for at finde en rute som egnede sig til dagens træning, en rute hvor jeg forholdsvis uforstyrret kunne løbe, og havde derfor fundet en rute som ville føre mig igennem True, Brabrand og langs Brabrand søen ind til Aarhus centrum.

Da jeg krydsede Borumvej bevægede jeg mig mod ukendt land, jeg havde aldrig været dér før og måtte stole på at jeg kunne huske hvilke veje jeg skulle tage for at følge den planlagte rute. Men efter et par km begyndte de første hurtige km af dagens træning, nemlig 2 km i AT tempo (4:50-4:35) ramte jeg et ret kuperet terræn, hvilket passede godt med det jeg havde set på højdeprofilen fra GPSies så jeg var ret overbevist om at jeg var på rette vej, rent løbemæssigt var jeg lidt udfordret af at jeg skulle løbe hurtigt kombineret med at det var så kuperet og at der stod en kraftig modvind lige i ansigtet på mig, men jeg var fast besluttet på at himmel og hav kunne stå i et, og jeg kunne ende på Noas Ark og jeg ville gennemføre dagens træning på ryggen af løver og giraffer.

Ved 9 km kom jeg til en lille bitte landsby med veje der gik i 3 retninger, så jeg måtte crashe en mands have for at spørge om vej, det kostede nogle minutter da han ikke kunne give en kort forklaring, men det var nok billigt sluppet i forhold til at fare vild. 1 km nede af den vej han havde vist mig kom endnu en omgang AT km’er, følte stadig benene var gode. Med ca. 500 m tilbage af nummer 2 AT km endte jeg i et boligkvarter hvor jeg igen stod med for mange mulige vej, så jeg måtte for 2. gang trække på hjælp denne gang fra 2 unge kvinder på en legeplads, og da de viste mig i en helt anden retning end jeg selv ville have løbet så var det vist en ret stor succes at spørge om vej.

Herefter ramte jeg Brabrand søen som jeg havde løbet imod hele vejen, nærmest i pilgrimsvandringsstil hvor jeg bare søgte der mod. Da jeg ramte søen var jeg på hjemmebane og havde helt styr på hvor jeg skulle hen nu, og herfra røg de sidste små 6 km bare ind på løbekontoen én efter én, og da jeg ramte Aarhus Å ved 17 km stod der 1.27:11 på løbeuret, og med lidt hovedregning kunne jeg regne mig frem til at jeg kunne have løbet en PR hjem i dag, også fordi at benene faktisk var gode på dette tidspunkt.

Jeg havde lagt 2km marathon tempo ind i stedet for 2 rolige km til sidst, så da jeg ramte 17 km manglede jeg lidt afjog og derfor løb jeg 2,5 km afjog efter turen, og endte dermed på 19,5 km i stedet for de planlagte 17 km, shame on me 🙂

Dagens løbetræning (med splits):
2 km RT (5:50-5:30)
5:35
5:34

3 km ALM T (5:30-5:10)
5:21
5:26
5:20

2 km AT (4:50-4:35)
4:52 (16 højdemeter)
4:49 (16 højdemeter)

1 km RT (5:50-5:30)
5:26

2 km AT (4:50-4:35)
4:44
4:48

1 km ALM T (5:30-5:10)
5:30

2 km AT (4:50-4:35)
4:48
4:52

1 km MT (5:10-4:50)
5:05

1 km AT (4:50-4:35)
4:52

2 km RT (5:50-5:30) (Blev til MT i stedet (5:10-4:50)
5:06
5:01

2.5 km afjog
5:58

Samlet blev det til 79 højdemeter på turen.

Det giver en uge total på 76,2 km og 461 højdemeter.

Nu vil jeg nyde resten af søndagen på sofaen med kaffe og en masse selvtillid frem mod CPH Half!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.