Cross Nationals: Roskilde (2017)

Havde egentligt regnet med at teksten for lørdagens Cross Nationals skulle have lydt; “Jeg er død!”.

Men så kom jeg til at tænke på hvor begivenhedsrig en dag og oplevelse det havde været, så det havde sku været synd at du skulle gå glip af det.

Alle fra AGF Atletik som skulle med mødte ind kl. 8:30, hvor bussen med forventningsfulde og spændte løbere blev fyldt. Vi var en 20-25 stykker både ungdom og seniorer.

På turen til Roskilde var det tydeligt for mig at det er en træningsgruppe bygget på et seriøst og elitært fundament, men som samtidig er rummende og kærligt. Et miljø jeg kommer til at trives i, og som vil være gavnligt for min egen udvikling som løber.

Personligt snakkede jeg med min gode ven Esben Hornum på dele af turen derover, og resten af turen brugte jeg på at halvsove, høre musik og gense lidt crossløb for lige at komme i stemning.

Da vi ankom til Roskilde var der lidt over 3 timer til jeg skulle løbe, der var mange heats så vi kom til at vente en del inden, og ungdom en del tid efter deres løb på os.

(Foto: Michael Hyllested)

Vi startede med at gå en runde på ruten og allerede inden der var løbet et heat på den var den mudret og udfordrende. Et øjeblik fortrød jeg at jeg var sprunget ud i det, men på samme tid glædede jeg mig helt vildt meget.

Dan Olesen som er den ene af to super kompetente trænere i AGF havde udsendt en opvarmningsplan på email, den havde jeg noteret mig og prøvede at suge så meget til mig som muligt fra de andre løbere. Det er en gruppe super dygtige og professionelle løbere, og man skulle være en idiot for ikke at studere og lære.

Med en lille time til start startede vi opvarmningen i almindelige løbesko, det blev til et par runder rundt om pladsen for mit vedkommende, med et lille toiletbesøg undervejs. Men jeg kunne ikke rigtigt. For selvom der intet pres var på mig hverken fra mig selv eller fra andre var jeg spændt. Jeg vidste jo ikke hvad der præcis ventede mig.

Med 3 minutter til start stillede jeg mig klar i startboksen, strategisk havde jeg valgt at stå aller bagerst for dels ikke at komme for hurtigt afsted, og jeg ville også være ked af at træde 15 mm pigge i en anden løber. Især når man vidste at man kom til at kæmpe om en af de sidste placeringer.

Da startskuddet gik og de første 20 skridt var taget løb jeg i 40 centimeter dybt mudder, det fortsatte de første cirka 400 meter. Jeg tænkte at 5 gange igennem det her ville blive umuligt. Men jeg fokuserede bare på at tage et skridt af gangen, og hele tiden var vågen og søge det bedste sted at løbe. Der var lidt forskel på hvor mudderet var værst.

Den første omgang rundede jeg som bagerste mand, men efter 300 meter på anden runde hentede jeg en ung mand som havde lagt for hårdt ud og nu var ved at blive ædt af mudderet. Det gav mig blod på tanden og 100 meter længere fremme stod Dan og råbte at jeg skulle æde den næste løber, så jeg kværnede videre.

Da jeg ramte bunden af den første bakke lige efter lå der 2 løbere 10 og 20 meter foran mig, og jeg vidste at jeg var stærk op af bakkerne så jeg åd den første op af den første bakke, den anden hentede jeg på den efterfølgende bakke og brugte den næste bakke på at skabe et hul til dem, mens jeg efter svinget ved søen hentede den sidste af dem jeg lykkedes med at hente. De 2 af dem jeg nåede at hente valgte efterfølgende at udgå, blandt andet ham der havde lagt for hurtigt ud.

Jeg kom herefter til at ligge alene på de sidste 3,5 omgang, det eneste selskab jeg fik var da jeg blev overhalet af det meste af feltet på 4 omgang. Der lå en løber foran mig som jeg aldrig rigtig kom tættere på, men jeg kunne godt have løbet op med ham, men jeg skulle have hægtet mig på fra start, men det var noget af den læring jeg fik med fra løbet.

Jeg var ikke presset nok, jeg havde nok lidt for meget respekt og turde ikke satse nok. Men jeg er blevet klogere på crossløb.

Omgangene var 1600 meter og skulle gennemløbes 5 gange. Mine splits blev:
7:48
8:05
8:11
8:18
8:02

(Data fra løbet, der er dog en fejl i placeringerne, da jeg overhalede 4…)

Jeg taber lidt fra omgang til omgang og lidt for meget, men jeg føler at jeg undervejs følte mig bedre tilpas og lærete fra omgang til omgang. Om noget af tidstabet skal findes i at banen blev værre fra omgang til omgang også, skal jeg lade være usagt.

(Foto: Michael Hyllested)

Inden dette løb havde jeg ingen erfaring med crossløb, så jeg har svært ved at udtale mig om hvornår crossløb er ekstremt. Men vurderet på reaktionerne fra mine klubkammerater så var den her rute i den svære ende.

Billeder fra løbene generelt kan findes her og her.

Lidt udokumenteret oplevelses data fra løbet:
30% op -og nedstigning
50% i op til 40 cm mudder
15 % fast græs
5 % vand.
Procentdelen er min vurdering af hvor stor en del af hver omgangs indhold.

Jeg er meget glad for -og stolt af ikke at blive sidst, og glæder mig helt vildt til næste afdeling hvor jeg forhåbentligt kan tage mine erfaringer herfra med. Og så var det fedt at løbe det første løb i min nye klub, AGF Atletik.

Og min klub AGF Atletik hev flotte resultater hjem individuelt med top 4 placeringer til Maja Alm (1), Jens Søndergaard (4) og Lise Kandborg (3). Samt en 1. og 6. plads til de 2 herrehold, og en 1. plads til kvindeholdet.

OG EN LILLE OPFORDRING! Tilmeld dig og spring ud i det, crossløb er for alle! Kom ud af din comfortzone og prøv noget nyt og anderledes, det er mudret og sjovt!

Turen hjem i bussen var ligeså hyggelig som turen til Roskilde, måske en smule hyggeligere for på turen hjem fik vi kage. Jeg havde selv været med til at købe den… Debutkage! Men jeg var træt, hold kæft hvor var jeg træt. Kan ikke mindes jeg har været så træt, og træt på den måde. Det var en helt anden træthed end jeg føler efter fx. et halvmarathon.

Vi ses i Middelfart den 11/11, ellers skal du fandme have en god undskyldning for ikke at deltage. Du kan skrive den i kommentarfeltet herunder, så skal jeg godkende eller afvise den 😛

Hele løbet kan ses her:

Fotos: Michael Hyllested

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.