LIVE: DHL Stafetten (2016): Mo’s Friends indtager København

Imorgen torsdag tager jeg med Mo’s Friends til København for at løbe DHL Stafetten i fælledparken, en lang tur i bilen som skal udfyldes med hyggeligt samvær og glade Mo’s.

Som noget helt nyt vil jeg liveblogge med alle aspekter frem mod løbet, ligefra kost, planlægning, turen, løbet og meget mere. Håbet er at jeg kan “fange” den gode stemning vi har hos Mo’s Friends, men nu må vi se om det lykkedes mig. Smid gerne en kommentar, både hvis det er fedt med livebloggen, eller hvis det er låååårt 🙂

Turen til København og formålet

For mit eget vedkommende startede dagen allerede kl. 7 om morgenen, med morgenmad og brygning af morgen kaffe inden jeg skulle køre kæresten på arbejde så jeg kunne tage bilen til København. Ja faktisk havde jeg en forholdsvis travl morgen og formiddag for at få det hele til at passe sammen, for udover at køre kæresten på arbejde skulle jeg også hjem og hente Otto som skulle til Skanderborg og passes, da han endnu ikke kan være alene hjemme en hel dag, det er dog noget jeg træner med ham.

Da Otto var afleveret i gode hænder i Skanderborg med sin hunde buddy Phoebe satte jeg kurs mod Aarhus, og det planlagte mødested i form af Mo’s Friends hule på Hjortensgade, her var der allerede ankommet en journalist fra DR P4 Østjylland og et par af drengene, DR var både på Aarhus siden og i fælledparken med på sidelinien og rapporterede fra vores tur til København, med fokus på det gode integrationsprojekt som Mo’s Friends er!

Hep hep..!Løbeklubben Mo's Friends fra Aarhus var hurtigst i DHL stafetten – Aarhus, men nu vil de vælte københavnerne i DHL Stafet Fælledparken.

Posted by DR P4 Østjylland on Thursday, September 1, 2016

 

Da alle mand var ankommet til klubhuset satte vi kurs mod Mols-Linien hvor vi havde en reservation på turen til København, vi kørte ombord og fik parkeret bilerne sikkert på færgen, og fandt et sted hvor vi alle kunne sidde sammen og hygge på turen. For selvom løb og gode resultater altid er vigtige så var fokus på denne tur at vise Mo’s Friends frem, og ikke mindst have en kanon tur både til/fra København og til selve DHL Stafetten. På færgen fik vi oplevet at se Aarhus Ø forsvinde i baggrunden, indsejlingen til Sjællands Odde, den store oplevelse det er at sejle og ikke mindst hyggeligt samvær.

IMG_2042

Da vi forlod færgen var det direkte til fælledparken da der også dér var aftaler med journalister som skulle interviewe de unge i løbeklubben, så der var ikke tid til stop undervejs. I bilen kørte DR P4 Østjylland i håbet om at vi kunne nå at høre radiointerviewet inden vi ramte fællesparken, og da vi svingede ind til Rigshospitalet for at parkere kom indslaget, eller rettere det blev en noget underlig klipning som var så forkert i forhold til projektet Mo’s Friends. De startede med en intro om Mo’s Friends, klippede over til et trafikupdate og fortsatte med et andet indslag om alkohol da det kom tilbage fra trafikindslaget, uheldig klipning.

IMG_2048

Da vi havde gennemskuet den mangelfulde parkeringsinformation ved Rigshospitalet satte vi kurs mod Dansk Flygtningehjælp’s telt i Blok 44, her stod Mo’s Father Esben Hornum klar til at tage imod os sammen med journalisten fra DR som skulle følge os i Fællesparken, og straks kom et par af drengene foran en mikrofon og fik sagt nogle kloge ting om projektet. De er seje og modige!

Radio indslag fra DR P1

DHL Stafetten

Da interviewene var i kassen satte vi kurs mod kiosken på Blegdamsvej for at finde et stykke frugt o.lign. da vi ikke havde fået spist undervejs på turen, personligt havde jeg spist rigtigt hele dagen indtil vi tog afsted, men så glemte jeg at spise på turen og pludselig var klokken 16:30 og jeg var ved at dø af sult, og samtidig bange for at få spist for meget inden jeg skulle løbe. Men valgte alligevel at spise en proteinbar så der var en smule i maven.

Da vi kom tilbage til teltet begyndte vi fælles opvarmningen og udstrækning for at få lidt varme i kroppen, vi løb ca. 2,5 km opvarmning sammen hvorefter jeg selv løb yderligere 2 km opvarmning inden vi stilte os i startboksen. Da vi i fællesskab var kommet til startboksen løb jeg sammen med Esben den sidste og mere intense opvarmning, vi var begge 1. mand på henholdsvis vores hold 1 og 2.

Da vi stod klar ved nedtællingen blev der givet en masse love fra Esben og jeg til drengene som stod klar til at overtage depechen, og vi fik en masse love retur. Esben og jeg stod og snakkede lidt om forventning og hvilken følelse vi havde, Esben havde ondt i maven og det havde jeg også, så jokede med at vi måtte løbe så hurtigt vi kunne så vi kunne komme tilbage og skide. Havde virkelig ikke en god følelse i kroppen, maven gjorde ondt og jeg følte ikke benene var gode så jeg havde ikke de store forventninger.

Da starten gik løb jeg afsted i hvad der føltes som et “rart” tempo, men allerede fra start var der en del træer og som tidligere nævnt har mit Garmin Forerunner 920XT det svært hvis der er træer eller bygninger indenfor 50 meter, så generelt igennem det meste af løbet havde jeg svært ved at stole på uret, men det betød i virkeligheden ikke så meget for mig da jeg ikke følte jeg havde dagen, så jeg gik slet ikke ind i løbet med en ambition om at løbe all-out.

Så jeg prøvede at finde et komfortabelt pace jeg kunne holde hele vejen uden at lide alt for meget, og efter en 1. km som blev løbet lidt for hurtigt (4:08) fik jeg fundet et tempo mellem 4:20-4:30 som jeg kunne holde hele vejen, det var ikke et løb hvor jeg løb med overskud og kunne hilse på folk og nyde naturen, men det blev heller ikke et løb hvor jeg var ved at dø alle 5 km, på en god dag kunne jeg godt havde løbet 10-20 sekunder hurtigere pr. km, og på dagen igår kunne jeg også havde løbet 5-10 sekunder hurtigere hvis jeg havde løbet mig helt ud.

Kort før mål råbte en af mine gamle fodbold kammerater fra Måløv “Allllllllaaaaan”, og jeg fik lavet et febrilsk vink til ham og koncentrerede mig om at prøve at komme op i tempo de sidste 500 m til mål. Løb over målstregen i 21:24 en tid 14 sekunder langsommere end min 5 km PR hvilket er super tilfredsstillende alt taget i betragtning, og imponerende nok var det den 5. bedste tid af vores 11 løbere på dagen, og den tid som kom tættest på sin PR hvilket er meget tilfredsstillende, og så på en rute med mange sving og svære passager, personligt følte jeg at alt energi blev suget ud af benene på de grønne filtduge hvor man løb på græs.

Vi havde 2 hold med fra Mo’s Friends og det ene hold kom på en samlet 3. plads, kun overgået af de 2 Fullperformance hold som består af nogle af landets bedste løbere, men på en god dag hvor alle Mo’s Friends løberne er til rådighed så ville 1. pladsen være hjemme, blandt andet manglede Omar på dagen som blev nummer 4. til DM i 5000m. Mit eget hold kom på 169. pladsen ud af de 1000 deltagende hold, igen et rigtig fint resultat for holdet, og for mig personligt var det fedt at jeg løb holdets bedste tid, især taget i betragtning af at jeg til Cop Run løb holdets langsommeste tid, så det var dejligt at kunne give lidt tilbage.

Splits:
4:08
4:19
4:29
4:28
4:23

IMG_2050

Efter løbet

Da vi alle var kommet i mål samledes vi alle igen i Dansk Flytningehjælp’s telt hvor der var gang i grill’en, og så var der ellers høj stemning og mingle på kryds og tværs af projekter, og hvor var der mange søde mennesker samlet i det telt. Og efter af have spist og hygget os, lavet arabiske slagråb og sagt pænt farvel satte vi kursen mod Rigshospitalet for at finde vores biler og sætte kurs mod Aarhus.

En hård tur på 3 timers bilkørsel ventede forude og da jeg var chauffør på den ene bil var det mig der trak nitten i form af et 3 timers bil marathon, det lyder åndssvagt men når man har været på farten siden kl. 7 og allerede kørt over 250 km, løbet, været på, og så har sådan en tur hjem om natten så er det altså de samme mentale mønstre der skal findes frem som når man løber, det er simpelthen nødvendigt at bearbejde sig selv mentalt for ellers bliver sådan en tur uoverskuelig. Heldigvis var jeg i godt selskab på vejen hjem, og da vi kom til Aarhus satte jeg drengene af på deres bopæl så de kunne komme i seng, der var nogen som skulle op og optræde med teaterstykke allerede kl. 7…. Puhhhhh.

Da jeg kom hjem overvejede jeg at løbe dagens træning da klokken havde passeret midnat, men valgte at hoppe under dynen i stedet. I stedet kom jeg afsted her til formiddag med Otto liggende i løbevognen, men jeg havde ingenting at skyde med i benene og med endnu en dag som er lidt hængt op var jeg nødt til at løbe den på det tidspunkt, så jeg endte på små 9 km i stedet for de planlagte 12 km, men jeg er dog fortsat små 2,5 km foran planen i denne uge så det er okay 🙂

På turen kunne jeg tænke tilbage på en hård dag i går, men en begivenhedsrig og berigende dag i hamrende godt selskab, jeg er virkelig vild med at være i selskab med de her mennesker.

Herunder kan du se opslagene fra turens liveblog.

Liveblog

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center