DuPont Løb, Ceres Park (2016)

Vækkeuret var sat til kl. 5:00 så jeg kunne komme op og få en portion havregryn, og samtidig nå at fordøje det så jeg kunne løbe uden problemer fra maven. Med søvnige øjne fik jeg havregrynen høvlet ned, drak lidt vand og vendte tilbage til sengen for at få et par timer mere.

Klokken 7:30 ringede vækkeuret igen, og jeg satte straks kurs mod først wc’et og senere et bad, herefter begyndte jeg at påklæde mig mit løbetøj, mens jeg prøvede at larme så meget så resten af familien stod op. De gjorde sig klar mens jeg fik pakket resten af mine løbe ting som jeg skulle have med, havde lidt ekstra tøj med da vejret og temperaturen var lidt tricky i dag, og det var jeg glad for da det var hammerkold om fingrene så det var lækkert jeg havde handsker med.

Mødtes foran Ceres Park kl. 9:00 med Laura & Yding, hvorefter vi fik hentet startnummer og fik fundet os et sted vi kunne slappe af inden opvarmning. Det blev for mit vedkommende også til 3 yderligere wc besøg, så det var godt jeg stod tidligt op og at vi kom i god tid. Med en halv time til løbsstart begyndte jeg opvarmningen, i roligt tempo til at starte med og i sidste del røg tempoet i vejret så jeg kunne få pulsen lidt op, og få varmet kroppen op til det pace jeg ville løbe. Var meget i tvivl om hvordan jeg skulle gribe løbet an, men valgte at prøve at gå efter at løbe even pace på 4:55, men endte med en lille negativ split:

1-5 km:   25:11
5-10 km: 23:44 (Samme tid som min 5km PR)

Da starten gik havde jeg placeret mig ved 50 minutters fartholderne, men mistede 20-30 sekunder på at overhale folk som havde placeret sig forrest på trods af at de åbenlyst ville have svært ved at gennemføre på 1 time. Det er pisse irriterende, og det er måske de sekunder jeg manglede for at slå min løbebuddy Anders’ PR på de 10 km. Men fik overhalet dem og fandt en rytme med at løbe i pace 5:00 +/- 5 sekunder, det pace lykkedes jeg med at holde stortset hele vejen. Have besluttet mig for at hvis jeg kunne holde det pace, så ville jeg på de sidste 1-3 km accelerere og prøve at komme ned og løbe pace 4:45, den sidste kilometer blev løbet i pace 4:34 så det var fint. Men jeg var lidt i krise ved 7 km, og kunne godt mærke de mange km jeg løber i øjeblikket, og havde desværre ikke overskud til at accelerere før de sidste 1,5 km.

Krydsede målstregen i 48:55 hvilket er en forbedring på næsten 10 minutter (58:30) fra min sidste officielle 10 km, og en forbedring på knap 2 minutter (50:56) fra min trænings rekord på distancen. At jeg samtidig på de sidste 5 km er i stand til at tangere min PR på 5 km er helt vildt.

Lige nu er jeg så lykkelig over at være kommet under 50 minutter, og ved at sub 45 er indenfor rækkevidde på en god dag, og med fortsat god træning. Fedt løb med en fed stemning undervejs.

marathonpepe_signatur

 

IMG_0603

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.