Efter Berlin kommer….

… Hverdagen igen, en hverdag hvor løbetræningen igen kommer til at fylde en del, og hvor løbetræningen fortsat kræver en del tid, og ikke mindst planlægning i forhold til familielivet. Men jeg føler mig priviligeret over at kunne løbe, det lyder egentligt lidt åndsvagt at gå og tænke over, men der er mange som af forskellelige årsager ikke er i stand til at løbe, og senest igår lagde min coach Henrik Them et indlæg op på hans hjemmeside som rørte mig dybt, da jeg i hele mit liv har dyrket sport og ikke kan forestille mig en hverdag uden så er det satme et svært valg han står overfor -og ønsker ham alt det bedste, og håber virkelig at han kommer tilbage! Men det fik mig til at føle en ufattelig glæde over at jeg er i stand til at løbe og dyrke sport, en glæde man nemt kan komme til at glemme under og mellem de hårde træningspas hvor man lider.

Så husk at sætte pris på hvad du har og hvad du kan, mens du kan det!

Siden Berlin Halvmarathon i søndags er det blevet til 2 hviledage, det har faktisk været rigtig rart at kunne slappe af et par dage uden løb og lige få bearbejdet løbet mentalt og fysisk. Som du sikkert har fornemmet så er jeg perfektionist og stiller helt vildt store krav til mig selv, så derfor har jeg mentalt evalueret løbet og selvfølgelig glædet mig over alt det der gik godt, men også kigget på hvad jeg kan gøre bedre fremadrettet for at blive endnu bedre. Jeg er nået frem til at nogle af de ting jeg skal blive bedre til er:

  • Bedre fra den 12. kilometer og resten af løbet.
  • Løbe flere lange ture (+20 km).
  • Bedre til at carb loade.
  • Have en bedre og mere klar væske/gel strategi.

Heldigvis er mange af tingene forholdsvis lette at forbedre, men jeg må simpelthen erkende at mit sygdoms forløb i Februar kostede for mange lange ture, og generelt har jeg ikke været god nok på de få jeg så har haft, så det er klart et forbedringspunkt. Heldigvis var der også ting som fungerede helt vildt godt, fx. har jeg fundet en rigtig god løsning i forhold til at spise morgenmad så jeg ikke skal lave stort midt i løbet, og for mig skal jeg spise 4,5 time før løbet for at min mave er klar. Så heldigvis bliver man klogere på sig selv træning for træning og løb for løb. Det er fascinerende så mange faktorer der spiller ind ved løb, det er sku ikke bare at tage løbeskoene på og så bare løbe en god marathon, der ligger sku mere bagved og det er mega fedt! Der skal også lyde en kæmpe tak til alle de Danske tilskuere og RUNAAR HEPAAR for den gode støtte på ruten.

Mandag fik jeg også tid til at gense Paris Marathon som heldigvis lå på YouTube, og det var også lykkedes mig ikke at se resultatet nogle steder inden, så jeg kunne med spænding sidde og nyde løbet. Men én ting undrer mig dog, når man løber som pacer og er bedre løbende end resten af eliten og endda har et stort hul ned til dem ved 30 km, hvorfor pokker løber man så ikke efter sejren? Det er trods alt et af de mest profilerede løb at vinde, og med en god præmiepenge sum…

Dagens løbetræning stod på 10 km i roligt tempo, en tur jeg valgte at angribe i korte rør og en let langærmet, og det var lige til øllet at den beklædning passede da det regnede fra start til slut og blæste en del, men det gik 🙂 Begyndte at løbe afsted på en rute jeg har løbet så mange gange, og som er rigtig fed at løbe, og allerede fra start havde jeg lette ben hvilket egentligt var lidt underligt efter i søndags, så jeg havde svært ved at holde den planlagte pace på 6:00-5-40 og efter at have spist samtlige 10 km stod der 5:27 på uret, hvilket er næsten mit marathon pace 5:20-5:00. Nu håber jeg ikke det giver bagslag på en af de kommende ture 😛 Undervejs fik jeg lyttet til et par afsnit af The Rob Watson Show via podcast, et show jeg har fået anbefalet af Mikkel Bay Haugaard, men som jeg ikke havde fået taget mig sammen til at høre og jeg må sige at det var sjovt, især en historie om Mo Farah som fod kilder når de andre atleter får massage fik mig til at grine højlydt.

P.S. Hvor kan jeg finde Adidas Ultra Boost til en god pris? Dér hvor jeg købte sidst har de desværre ikke flere tilbage til den pris…

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.