En drengedrøm gik i opfyldelse…

Et marathon er en udholdenhedsprøve af de helt store, og min dag i går vil jeg inddele i adskillelige marathons sådan billedligt talt. Dagen startede klokken 5:00 hvor det var op og i tøjet inden turen gik mod København og barnedåb, det er her dagens to første “marathons” kommer ind i billedet, for at stå op klokken 5 en søndag morgen er satme en test af de helt store, ligesom 300 km i en bil klokken 6:00 om morgenen er det.

På vej mod København gjorde vi et kort stop i Ringsted for at hente det indsamlede tøj, som Ringsted Motionsklub og Holbæk Løbe- og Motionsklub har været så søde at hjælpe med at få indsamlet. En særlig tak til Ann-Sofie Hansen som har ville være lokal tovholder på indsamlingen. Herefter blev den sidste times tid i bilen klaret inden vi ankom i Herlev hvor det sidste indsamlede løbetøj blev afhentet, dette indsamlet via Herlev Løbe- Og Atletikklub.

Dagens kirkelige handling som jeg ser som mit “3. marathon” foregik i Skovlunde, jeg er ikke troende og syntes derudover at en barnedåb er en af de mest langtrukne ting man kan blive udsat for i kirken. Ved ankomst fik vi udleveret salmebogen og en folder over dagens program, og mit hjerte sprang 2-3 slag over da overskriften var 1. majs højmesse, her kom frygten om 2,5 time i en kirke. Men ret skal være ret, det er kedeligt at være i en kirke og det der bliver formidlet er (efter min mening) forældet og lettere ekstremistisk, men præsten denne søndag var god, han var rigtig god. De ting han bibelsk formidlede er stadig ekstremistisk men han var en moderne præst, som i den grad har formået at fornye kirken og følge med tiden, hvornår har du sidst været i kirken og hørt præsten sige luder? Eller snakke om Dungeons & Dragons?

Vil kort nævne 3 episoder som gjorde præsten fantastisk:

1) Efter 10 minutter stoppede han kort og spurgte alle børnene i kirken “om det ikke er sjovt at være i kirke”, svaret kom prompte fra én af børnene “NEJ”. De fleste ville blive skuffede men han smilede over hele ansigtet, og fik to som skulle have sin sidste konfirmand forberedelse krydset af til at tage børnene med i et legerum med bordbold, air hockey etc.

2) Det lykkedes ham at analysere Lars Von Trier’s Breaking The Waves, og drage sammenligninger ind i det bibelske for til sidst af slå en flot krølle på hele hans historie. Skal være den første til at indrømme jeg ikke har set filmen, men jeg har til gengæld set Anti Christ, og jeg har aldrig set så underlig en film som jeg forstod nada af. Lars Von Trier er syret og man skal være ualmindelig begavet for at kunne tage en film om en kvinde der prostituere sig selv, for at helbrede sin lamme kæreste og få gjort den relevant i bibelsk forstand uden at miste respekten fra de ældre i kirken.

3) Min søsters kæreste Niklas spiller Dungeons & Dragons, det siger ærligt ikke mig noget som helst, men i hans personlige tale til den døbte pige Julie og forældrene greb han Niklas’ passion for Dungeons & Dragons, og fik igen gjort det hele spiseligt ved at sige “Du spiller præst i Dungeons & Dragons, det betyder vi er kollegaer og så kan jeg trygt overlade oplæringen i den bibelske tro til dig”. Igen helt vildt imponerende at få gjort noget så tørt og urealistisk som biblen spiseligt for os “unge”.

Tænk at jeg skulle skrive så langt indlæg om en præst :O Den havde jeg ikke set komme!

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Tror måske familien er trætte af at det der kommer ud af vores mund er volapyk for dem; “Pace, Split, Vo2Max, Km, Intervaller, Runder, Negativ split” osv osv.[/otw_shortcode_quote]

Efter den kirkelige handling fortsatte barnedåben ved en hyggelig reception, det er altid dejligt at være samlet med familien det er i virkeligheden det tryggeste sted jeg kender, det eneste sted hvor man kan være 100% sig selv og hvor man altid er god nok – elsker det! Især selskabet med min søster, mor og onkel er noget der gør indtryk hver eneste gang, og særligt min onkel har en særlig plads udover mor og søster, fordi i en opvækst hvor jeg ikke havde en far i min dagligdag har min onkel altid været der for mig, det var ham der lærte mig at fiske, lave tricks på fodboldbanen osv osv. Det fede er så at han er en helt fantastisk løber, og de som kender mig ved jeg hadede at løbe indtil 19. maj sidste år, men pludseligt har vi det tilfældes ligesom vi tidligere havde fodbold tilfælles. Og sjovt nok har jeg spillet massere kampe med ham, og hans venner som jeg stort set har kendt hele mit liv. Tror måske familien er trætte af at det der kommer ud af vores mund er volapyk for dem; “Pace, Split, Vo2Max, Km, Intervaller, Runder, Negativ split” osv osv.

Nååå men det her indlæg skal jo handle om løb, og efter nogle timers reception hvor jeg bare havde hygget og mentalt forberedt mig på at skulle ud og løbe 18 km tempo tur begyndte jeg at komme i løbet tøjet, fik heldigvis lige spurgt min søsters kæreste hvordan vejret var for om morgenen havde det været pisse koldt, og fik at vide det var vildt varmt, den information var jeg glad for da selv splitshorts og en tynd trøje var for meget i dag, fortrød at jeg ikke havde taget singlet på for det var såååå varmt.

Havde på forhånd tjekket lidt rute op og havde besluttet mig for at jeg ville løbe til København, og så videre til Hellerup. Det er lidt af en drengedrøm for selvom jeg aldrig har kunne lide at løbe, altså andet en fra offside fælden og så ned og score i fodbold, så har jeg altid når jeg har set kilometer skiltet til København i Ballerup drømt at løbe til København, derfor var det i går så vigtigt for mig at løbe til København og få sat hak på mit indre løbe cv ud for den bedrift. Har faktisk lige siden jeg var ung i Måløv drømt om at løbe et halvt marathon, og tænk jeg skulle gøre det så mange år efter.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Jeg følte lidt jeg var på kanten af at gå sukkerkold de første 4-5 km…[/otw_shortcode_quote]

Træningen bestod som sagt af en 18 km tempo tur, og jeg begyndte at løbe afsted og kiggede på uret “pace 4:35” og jeg følte slet ikke jeg var presset, så måtte kæmpe lidt for at få sat farten ned et problem der skulle vise sig at følge mig på hele turen. Jeg havde fra starten af turen sat Stofa Webtv på min telefon og taget et par høretelefoner i så jeg kunne følge med i Aab – Brøndby IF mens jeg løb, jeg har vel ikke misset en Brøndby kamp i 15 år og det ville jeg heller ikke. De første 4 km blev spist som ingenting, men pga varmen var jeg så pisse tørstig så jeg ledte desperat efter en vandhane på den første tankstation jeg passerede men der var ingen tilgængelig så jeg løb videre, jeg følte lidt jeg var på kanten af at gå sukkerkold de første 4-5 km men i stedet for at fokusere på det som et problem, så så jeg det som en ideel chance for at træne en lang tur med tempo hvor jeg kunne træne netop det at løbe på grænsen til at gå sukkerkold. Da jeg rundede de 7 km tænkte jeg ikke mere over om jeg var ved at gå sukkerkold men løb og løb og løb, kilometerne kom bare ind på løbekontoen én efter én.

Heldigvis er jeg vant til at løbe på fortorve og cykelstier i Aarhus, for det er satme svært at få folk til at flytte sig så man kan komme forbi, og man kan ikke bare løbe ned på cykelstien for der kan komme 5 cykler bagfra som kører dig ned hvis du prøver. Særligt var det ikke specielt gennemtænkt at løbe igennem Østerbro med 1. Maj i fælledparken og FCK kamp som skulle starte kort efter, men hvad fanden det blev lidt af en oplevelse alligevel 😛

Afsluttede træningen i Hellerup, hvor jeg gik de sidste 100 meter ned til vandet og ventede på at jeg blev samlet op af kæresten, strippede foran den lokale cafe så jeg kunne få mit våde løbetøj af, inden jeg sad i bilen til dagens sidste “marathon”, 3 timer hjem til Aarhus. Sluttede træningen i et snit på 5:20 efter 18 km, men jeg havde flere kilometer i benene, og var ikke presset hverken på distancen eller farten, så hvis jeg havde ville kunne jeg have løbet de sidste 3,1 km og sat ny PR, men det var en træningstur.

Dagens løbetræning (med splits):
4 km RT (6:00-5:40)
5:38
5:33
5:31
5:33

6 km MT (5:20-5:00)
5:15
5:17
5:15
5:13
5:04
5:14

1 km RT (6:00-5:40)
5:26

3 km AT (5:00-4:45)
4:45
4:56
4:43

4 km RT (6:00-5:40)
5:29
5:31
5:34
5:37

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.