En halv kenyaner

Denne uges træning fra min coach er en barsk omgang for en gammel mand (læs: Mig). 7 dages løbetræning og to af dagene med dobbeltpas. Det er ikke første gang jeg løber dobbeltpas, men jeg har ikke voldsomt mange af dem på cv’et. (Dobbeltpas er 2 træninger på en dag).

Mange ville nok lade sig skræmme af træningsplanen, og det gjorde jeg også i starten når der stod en langtur på 26 km på programmet eller hvis jeg skulle løbe mange kilometer. Men tingene har ændret sig og jeg bliver istedet for motiveret af det. Jeg bliver motiveret af at jagte mål. Jeg bliver motiveret af sætte nye rekorder uanset om det er til træning eller i konkurrence.

Så da jeg så ugens træningsprogram tænkte jeg bare yes let’s go!

Kontrolleret Mo’s træning

Den tanke havde jeg stadig da jeg satte mig ind i bilen mandag og satte kurs mod mandags træningen med Mo’s Friends. Musikken var høj i bilen på vej derind, og ja jeg sang også med.

Havde faktisk glædet mig så meget til den næstsidste Mo’s Friends træning inden turen går til Kenya i en måned at jeg kom derind en halv time før. Ventetiden brugte jeg på at dobbelttjekke dagens træning, og på at snakke lidt med nogle af brugerne af Ungdomskulturhuset.

Ungdomskulturhuset er et dejligt sted med en masse muligheder og en unik bygning, desværre flytter man til nye lokaler snart. Og selvom der er mange fantastiske mennesker dernede hver eneste dag, så sker der bare et eller andet magisk når Mo’s Friends er i huset. Det skal opleves før man helt forstår det.

Træningen gik mod den velkendte marienlystparken ved trillegården, men allerede fra vi løb fra ungdomskulturhuset lavede jeg en halv Alien aka Mohammed og løb lidt foran de andre, for tempoet var lidt for langsomt og det langsomme tempo var ukomfortabelt at løbe i for mig. I takt med at vi kom i gang blev tempoet mere passende og inden vi så os om havde vi løbet de 4 km til marienlystparken.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvor skørt det er at man løber i den hyggeligste og utroligt rolige park som ligger klods op og ned af trillegården, et boligområde hvor der for nyligt foregik et drab ved fakta som vi løber forbi hver gang, og hvor der altid står nogle af gadedrengene man ikke skal fucke med.

En syret kontrast som hjemsøger mig hver gang vi løber der, især fordi Mo’s Friends jo er en kærlighedspatrulje i stærk kontast til gangsterstilen.

I marienlystparken stod Jonas Kvottrup for tekniktræning i form af koordinationstræning, han plabrede noget om træning af hjernen, men det kunne jeg slet ikke fokusere på jeg prøvede bare at finde på et system der fungerede så jeg ikke lignende en klovn. Røv, Knæ, Røv.

Efter tekniktræningen løb de andre 20 minutter ca. i HM tempo, jeg havde allerede halvdelen af det jeg skulle løbe, så i stedet for at løbe 20 minutter gik jeg i de 20 minutter for at passe på mig selv. Og denne uge har jeg 100% sikkert ikke lyst til at løbe ekstra… Eller rettere det skulle lige være for at nå en milepæl. Men den milepæl skal jeg nok nå på et andet tidspunkt.

Turen tilbage gik som en leg med hyggelige samtaler, og ved ungdomskulturhuset kunne jeg gøre status over træningen som endte med 8,4 km i roligt tempo (snit 5:41) og bød på 84 højdemeter.

Jeg takkede herefter af for at finde vejen tilbage til Sabro, så jeg kunne nå at få en gang Compex massage, mad og et bad inden arbejdet kaldte tirsdag morgen.

Dobbelt op på tirsdagen!

Og apropos tirsdag morgen, så skete der noget jeg havde forsøgt på mange gange, men som aldrig var blevet til noget. Nemlig morgenløb inden arbejde. Klokken 5:05 stod jeg op for at klare dagens første af to træningspas, og da klokken var 5:18 tog jeg de første skridt i løbeskoene mod de 6 km der var på programmet denne morgen.

Solen havde ikke været oppe længe, og det gav et lækkert lys midt imellem dag og nat. Og når man så heller ikke var helt vågen så var lyset helt perfekt at løbe i.

Løb en rute på i alt 5 km i en rundstrækning rundt om hvor jeg bor, det gav en god tryghed at hvis jeg blev presset på tiden for at nå at gøre mig klar til arbejde så at kunne cutte af træningen og komme hurtigere hjem.

Men velforberedt som altid, var det hele planlagt og tilrettelagt som Egon Olsen’s plan i Olsen Banden.

Kunne herefter tage på arbejde og knokle for føden, og da jeg kom hjem igen var det lykkedes mig at få gået 8 km mens jeg arbejdede. Så benene var ved at være lidt trætte efter først 6 km om morgenen og 8 km på arbejde og 6 km ventende.

Men jeg hoppede straks i løbetøjet da jeg kom hjem, for hvis jeg havde ramt sofaen inden så var jeg sku faldet i søvn, for hold nu kæft hvor var jeg træt efter at have været oppe kl. 5.

Så snart jeg kom i gang med at løbe var det som om at trætheden i både ben og øjne forsvandt, og kilometerne rullede bare ind på løbekontoen en efter en, ja faktisk endte de 6 km om eftermiddagen med at være næsten 2 minutter hurtigere.

Træningerne kom til at se således ud:
Morgen: 6 km med et snit på 5:36 og 34 højdemeter.
Eftermidddag: 6 km med et snit på 5:20 og 58 højdemeter

Efter træningen blev det til et par timer med Compex elektromassage på de trætte ben.

Progressiv onsdag

Onsdag havde jeg sidste dag på arbejdet, og dermed kan jeg stå arbejdsløs når jeg kommer hjem fra Kenya, det er en lidt underlig følelse ikke at være sikker på at have et job når jeg kommer tilbage. Heldigvis vil det nuværende firma gerne beholde mig, og jeg tror på at der er lidt at rive i når jeg kommer hjem igen. Derudover er jeg blevet kontaktet af nogle virksomheder enten direkte eller igennem headhunters med nogle spændende muligheder.

Dem skal jeg følge op på når jeg er hjemme igen.

Sidste dag på arbejde i denne omgang var en hård dag af slagsen, og det blev til både mange kilometer og en hel del tunge løft. Så det var en træt Pepe som hoppede i løbeskoene da jeg kom hjem, men efter en periode hvor træningen ikke gik så nemt som håbet, så er der igen fremgang at spore. Og følelsen fra inden mit dyk efter vaccinationer og sygdom er ved at vende tilbage.

Følelsen af at være stærk.

Det er en dejlig følselse.

Den følelse havde jeg under hele onsdagens progressive træning, og undervejs havde jeg overskud til at nyde udsigten. Alting er nu engang smukkere om sommeren når det hele blomstrer.

Vejret var lidt udfordrende med en kraftig vind, og jeg havde udover at få kraftig modvind på de sidste 4 kilometer også fået planlagt det sådan at det var mest kuperet på de sidste 4 km af ruten. Flot! Men det var god træning og når man føler sig stærk æder man bare bakkerne sammen med modvinden.

Med 500 meter tilbage og inde i et super godt flow hvor jeg kunne se “målstregen” i horisonten kan jeg i øjekrogen se en lille hund som passerer vejen tæt på et par biler som kommer kørende med 80 km/t. Så jeg får bilerne ned i fart og prøver at indfange hunden som er uden ejer. Uden held. Så følger jeg efter den da den går ind på en gård, og efter lidt søgen kommer der en ud som er ejer af hunden, og efter en løftet pegefinger om hvor tæt det var på at hans hund ikke var i blandt os længere løb jeg videre for at få de sidste 500 meter i hus.

Træningen blev løbet med et snit på 5:10 og 86 højdemeter.

Træningen (med splits):
4 km RT (5:45-5:25)
5:30
5:26
5:25
5:23

4 km ALM T (5:25-5:05)
5:10
5:11
5:10
5:10

4 km MT (5:05-4:45)
5:01
5:00
4:51
4:47

Torsdags ryk

Den danske sommer skulle efter sigende endnu en gang vise sit grimme ansigt i dag med skybrud og alverdens ubehagelige vejr. Så da det regnede da jeg vågnede ventede jeg til at regnen var holdt op inden jeg hoppede i løbetøjet og begav mig afsted.

På programmet i dag var der 15 km med 5 progressive kilometer undervejs. Da jeg startede med at løbe havde jeg forventet at jeg ville have mere trætte ben end jeg havde, og de første 5 km måtte jeg kæmpe for ikke at løbe for hurtigt.

Ved 5 km lige efter bakken ved tilst startede de 5 km som skulle være progressive, og jeg havde i dagens anledning valgt at løbe ind mod Aarhus for at tage bussen hjem derfra, men hele vejen fra Sabro til Aarhus var der en modbydelig modvind. Den modvind gav lidt udfordringer fra 8-10 på de to hurtigste af de progressive kilometer.

Resten af træningen gik rigtig fint, og det var dejligt at være inde i det centrale af Aarhus og løbe igen, mest fordi det betyder at jeg har løbet over 12 km 😛

Dagens træning (med splits):
5 km RT (5:45-5:25)
5:31
5:25
5:24
5:27
5:32

5 km progressivt (5:25-)
5:19
5:13
5:07
4:54
4:54

5 km RT (5:45-5:25)
5:28
5:3
5:41
5:36
5:37

Turen i dag bød på 151 højdemeter, og ligger dermed nogenlunde som normalt med ca. 10 højdemeter pr. kilometer.

Med dagens træning på løbekontoen er ugen indtil videre oppe på 47,4 km, det er vist ny rekord på en torsdag, og i morgen løber jeg efter planen endnu et dobbeltpas bestående af henholdsvis 8 og 10 km.

P.s. og med en halv kenyaner menes der at jeg med de planlagte 96 km ligger på ca. halvdelen af den mængde dem jeg skal ned og løbe med i Kenya løber. Lover du nok skal høre om Kenya 😛


Dagens spørgsmål:
Hvad er den længste distance du har løbet på en uge?
Hvordan har effekten været ved at løbe så langt?
Hvordan har din træning været den sidste uge?

marathonpepe_signatur

 


 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.