Farvel Forår og Goddag Sommer!

I går var der en kort og rolig tur på programmet, i virkeligheden nok mest en restitutions tur, inden den måske hårdeste træning nogensinde… I dag!

Ville egentligt gerne have klaret træningen fra morgenstunden, men vi havde fået et brev om at der kom håndværkere og kiggede på vores altan, så vi skulle være hjemme indtil kl. 16. Men da klokken blev 11 kunne jeg ikke vente mere, tog fat i viceværten og sagde at den næste times tid var jeg ikke hjemme, jeg ville bare afsted nu.

Jeg valgte at løbe hjemmefra og ned til Skovbakken Stadion’s løbebane, da jeg kom var der en skoleklasse igang med at lave højdespring, det var heldigvis okay at jeg løb runder på stadion imens. Som tidligere nævnt elsker jeg at løbe på løbebanerne når der er folk, og liv på og omkring banen, og i dag var ingen undtagelse. Mens jeg løb var flere af de unge drenge nysgerrige omkring min træning, hvor langt jeg skulle løbe, hvad jeg trænede til osv. Det blev til en god og hyggelig snak med de unge mennesker, og måske de har fået motivation til at begynde at løbe? Hvem ved!

Undervejs i min træning krydsede en hare fodboldbanen, og løb op på volden, men fordi jeg kom løbende blev den “bange” og begyndte at løbe i samme retning som mig, og jeg kan nu sige at jeg har haft en hare som hare på 200m på løbebanen 😛

Benene var endnu engang i fin stand, og træningen blev klaret uden nogen problemer, udover at jeg ved 5 km lige måtte løbe op i hallen og låne et toilet.

Gårsdagens Løbetræning (med splits):
6 km RT (5:50-5:30)
5:50
5:37
5:35
5:41
5:46
5:48

2 km Flowløb (Teknik)

Fokuspunkter på gårsdagens teknikløb:
– Vejrtrækningsøvelser.
– Lav intense hælsparksøvelser.
– Høj intense hælsparksøvelser.

Alt i alt en dejlig tur, som heldigvis blev løbet inden det blev alt for varmt.

Status på Maj 2016:
Ny måneds PR med 290 km.
Ny PR på 5 km i 22:17.
Ny PR på 1 mile i 6:31.
Vægttab på 5 km, og 7% lavere fedtprocent.

Samlet set har Maj måned været den bedste måned indtil videre i min “løbekarriere”, og jeg håber jeg kan overføre de lovende takter til de næste mange måneders træning, og konkurrencer. Min TrainingPeaks profil bekræfter også min egen følelse, nemlig at jeg aldrig har været i bedre form end jeg er netop nu, og at formen fortsat er stigende så jeg glæder mig til at se hvilke resultater jeg kan nå i fremtiden.

Vågnede tidligt for at klare dagens træningen inden det blev alt for varmt, det er fascinerende at hver årstid har sine egne udfordringer for en løber, enten er det for varmt, for koldt eller blæsende, vi er sku ikke nemme at gøre tilfredse os løbere. Klarede morgenmaden mens jeg hoppede i løbetøjet, og dagens svære valg var om jeg skulle tage singlet eller t-shirt på, valget faldt på t-shirt da jeg kan bruge ærmerne til at tørre sved af fjæset.

Min plan var at løbe konkurrence træningen lige omkring, og helst under pace 4:00, men allerede på de 3 første km kunne jeg mærke at der ikke var noget overskud i dag, følte mig hæmmet af varmen allerede fra første meter, men da jeg havde løbet de første 3 km og skulle i gang med konkurrence træningen, satte jeg alligevel tempoet op til omkring pace 4:00, men jeg opdagede hurtigt at jeg ikke kunne holde det, så måtte slippe speederen en smule.

Kunne allerede på den første km mærke at dagens træning ikke blev en kvalitetstræning, men en fighter træning hvor jeg skulle kæmpe med alt hvad jeg havde for at komme igennem, ved omkring 1 km måtte jeg stoppe op for første gang på de hurtige intervaller, varmen gjorde at jeg blev små-svimmel når jeg løb, så jeg måtte stoppe op og genvinde friskheden i hovedet inden jeg kunne løbe videre.

Sådan kom alle 6 km konkurrence træning til at være i dag, det er super træls at det ikke blev en kvalitetstræning, men på den anden side fik jeg kæmpet det bedste jeg har lært, og fik alligevel lidt over 11 km ud af 13 planlagte km i banken. Jeg kunne godt have kæmpet mig op på de 13 km, men kvaliteten var så ringe at det ikke havde noget formål, så jeg valgte at tage bussen hjem, og måske nappe nogle km i aften efter det er blevet køligere, og nu har jeg en hel dag til at få styr på min væskebalance igen.

Træningen giver i hvert fald grund til seriøst at genoverveje min væske strategi til Aarhus City halvmarathon, for hvis vejret er som disse dage, har jeg ikke en chance for at gennemføre på blot et glas eller 2 undervejs, så det skal i hvert fald overvejes igen.

Dagens løbetræning (med splits)*:
3 km RT (5:50-5:30)
5:45
5:37
5:35

3 km konkurrence træning
4:05
4:15
4:17

2 km konkurrence træning
4:16
4:35

1 km konkurrence træning
4:45

3 km RT (5:50-5:30)
6:18
NA
NA

*dele af dagens træning er udeladt af respekt for min coach, og det store stykke arbejde han laver med at lave min træningsplan.

Dagens anden træning blev samtidig den første for mit ene par New Balance 775 løbesko, havde egentligt planlagt at jeg ville løbe i dem på gårsdagens træning, men en åndssvag vabel på min hæl fra mine kasserede Brooks Ghost 8 løbesko, og den stammede endda ikke fra en løbetur, men en gåtur. Det er sikkert en god sko, de fungerer bare ikke for mig.

Derfor kom New Balance 775 på fusserne til dagens anden træning, fordi jeg hvis de drillede kunne stoppe træningen da den ikke var planlagt, men en regulær ekstra træning så det passede perfekt at starte med at løbe dem til i dag. Havde gået lidt rundt i dem herhjemme, og de har føltes rigtig godt samtidig med de er mega fede!

Løb stille og roligt afsted hjemmefra uden overhovedet at skelne til pace overhovedet, det var bare vigtigt for mig at rejse mig ved det træ jeg var faldet, så jeg kom afsted sidst på eftermiddagen hvor det var mindst ligeså varmt som i formiddags, hvis ikke varmere. Turen gik uden problemer overhovedet, og skoene føles mega gode, men jeg mangler stadig nogle korte/mellemlange ture i dem før jeg for alvor tur løbe i dem. Når der trænes 5-6 dage om ugen er der ikke meget restitutions tid for vabler.

Dagens anden træning blev på 5 km, og med en pace på 5:41.

Her til eftermiddag fik jeg også tilbudt en plads på Mo’s Friends & AGF Atletik’s COP RUN hold, et tilbud jeg er vildt beæret over for der er så mange dygtige løbere fra begge hold, men hvis de har brug for en langsom gammel halvfed mand på deres hold… Ja så er jeg en oplagt kandidat 🙂

Jeg glæder mig helt sindssygt til at trække Mo’s Friends t-shirt over hovedet, og hygge med de her skønne gutter! Tak Esben Hornum for at tænke på mig 🙂

Nåååå ja, så har jeg haft et vægttab på yderligere 3-3,5 kg, siden jeg var nede ved SundFokus til sidste samtale.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center