Flyvende….

Må hellere starte indlægget kronologisk i forhold til min dag i dag, så derfor bliver jeg nødt til at lave en cliffhanger på overskriften, og komme tilbage til forklaringen på den senere i indlægget.

Firkantet bliver rundt…

I stedet starter jeg indlægget i går aftes hvor jeg sad og googlede lidt rundt, og pludseligt faldt jeg over et godt tilbud på mit drømme gps løbeur, nemlig Garmin Forerunner 630, og vupti så var det i min indkøbskurv og så startede den sværeste del… ventetiden!

Men tog chancen og skrev om man kunne hente uret i en butik i stedet for at vente på levering, og så fik jeg den bedste service og kunne til formiddag hente uret i Aarhus centrum.

img_2237

Da jeg sad i bussen var jeg helt vild for at komme i gang med at sætte uret op, men så løb mit held ud… Der var ingen juice på uret, og dermed fortsatte ventetiden i hvert fald indtil jeg kom hjem. Hjemme fik jeg opdateret uret og fik sat gang i opladningen mens jeg søgte efter de apps jeg plejer at bruge, og fik indstillet diverse skærmbilleder og indstillinger så det igen var som jeg “plejer” at have mit ur.

Derfor har jeg mit Garmin Forerunner 920XT HRM til salg, se det her! Del gerne så det kan få en ny ejer!

Er jeg sponsoreret af Garmin? Nej desværre ikke, men de skal da være velkomne til at sponsorere mine fremtidige løbeure 😛

Flyvende…. Kunne fortsætte….

Da jeg endelig havde fået opsat mit Garmin Forerunner 630 kunne løbelysten ikke være større, jeg kunne bare ikke vente med at prøve uret af, så på vej op til bussen for at komme ind til Mo’s Friends fredagstræning valgte jeg at jogge de 800 meter til bussen. Kunne næsten ikke få mig selv til at holde øje med vejen, for jeg ville bare kigge på det smukke ur.

På vejen i bussen var planen at stå af lige ved Den Gamle By og så gå op til klubhuset i Hjortensgade, men da jeg krydsede ringvejen steg jeg af bussen og begyndte at løbe mod klubhuset i stedet, planen på dette tidspunkt var stadig at løbe min 12 km tur som var den ene af 2 tilbageværende træninger i denne uge, den anden en 16 km tur med tempo.

Da jeg ramte klubhuset havde jeg klokket 3,5 km på uret (eksklusiv de 800 m til bussen), og jeg var så klar til at komme afsted på dagens træning, men vi havde en håndfuld nye løbere med så inden vi kunne ramme landevejen skulle vi lige have budt dem ordentligt velkommen, og herefter tog Dan Olesen ordet og fortalte om dagens træning, på dette tidspunkt var min plan stadig at klare 12 km turen.

Dan forklarede at programmet så således ud:
ca. 4 km opvarmning
2 x 15 min tempo
ca. 4 km afjog

Det lå faktisk meget godt i tråd med at jeg skulle løbe en 16 km tempotur i denne weekend, men da vi løb afsted hvor vi skulle løbe tempodelen var jeg stadig af den overbevisning at jeg var i gang med at løbe min 12 km tur, kunne godt regne ud at jeg måske ville løbe en smule over.

Dan havde valgt at vi skulle løbe langs vandet ved Riis Skov, og jeg tænkte yes for jeg ved der er nogle lækre grusstier længere ude når man nærmer sig lystbådehavnen ved Egå, så Dan forklarer at vi løber 10+5 min og dum som jeg er tror jeg at vi løber 10 min tempo, og herefter 5 min jog, men jeg havde misforstået at vi løb 10 minutter frem og 5 minutter retur med tempo, herefter omvendt for så til sidst at ende hvor vi startede.

14479590_1796135400671229_8408326332802602293_n

Jeg havde valgt at jeg ville løbe tempodelen i mit Amsterdam Half Marathon PR race pace på ca. 4:30-4:35, så da “startskuddet” lød kom jeg hurtigt op i det rette tempo, men jeg havde undervurderet hvilken rute jeg skulle løbe det på, for jeg troede det var lækre grusstier, men virkeligheden var at det var strandsten, sand, smalle stier med hybenbuske og andre ufremkommelige ting, men jeg valgte alligevel at kæmpe med alt hvad jeg havde lært for at holde den planlagte pace. Da de 10 minutter var gået og jeg troede vi skulle til at jogge kom Omar, Dan, Viktor og et par andre hurtige løbere sprintende imod mig, det var her det gik op for mig at jeg havde 5 min tempo tilbage før der var pause.

Til anden runde af tempodelen valgte jeg at løbe ud på Nordre Strandvej og dermed fast underlag, for med Amsterdam Half Marathon om 2 uger vil jeg ikke tage nogle chancer med underlaget, og slet ikke med tanke på mine skrøbelige ankler efter min alvorlige skade for 4 år siden i Aarhus City Halvmarathon.

Hele træningen igennem havde jeg super gode ben, jeg løb med enormt overskud i dag og da jeg efter at have sagt farvel til alle ved klubhuset løb videre mod bussen, der havde jeg da jeg ramte bussen klokket 17,9 km på træningen med Mo’s Friends, med 6 km i mit forventede race pace til Amsterdam Half Marathon. Og jeg måtte faktisk holde mig selv nede for jeg havde enormt overskud og havde lyst til at løbe 5-10 km mere.

Dagens træning kom til at se sådan ud:
0.8 km jog til bussen
17.9 km tempotræning (Snit på 5:14)
1.2 km jog fra bussen

I alt 19.9 km med samlet 97 højdemeter.

Splits på tempotræningen:
4:31
4:37
4:53

4:32
4:35
4:37

Men alt i alt en fremragende træning i dag, og en træning som virkelig ligger på den i forvejen høje selvtillid i øjeblikket. Jeg skal nok komme med en optakt til Amsterdam Half Marathon når vi kommer nærmere, men tror mere og mere på at mit PR forsøg kommer til at lykkedes.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.