Foredrag i SØAM // Kenya forberedelse med Respro masken

(Respro altitude maske)

I lørdags var jeg inviteret over til min løbeklub SØAM i København for at holde foredrag.

Det tilbud havde jeg naturligvis takket ja tak til, også selvom jeg ikke havde andre planer på øen.

Udover at jeg selvfølgelig gerne vil fortælle min historie til andre, så var det også en kærkommen lejlighed til at få trænet med derovre. Og som en ekstra bonus at kunne løbe med sin onkel.

Klokken 6 sad jeg i bilen på vej mod København, hold kæft hvor kunne jeg godt have sovet 4-5 timer mere. Men en stor kop kaffe fra McDonalds holdt de søvnige øjne åbne alle 3 timer.

Fremme kunne jeg for første gang opleve SØAM’s fede klubhus nær skov og sø. Venlige løbere kom løbende til op til starttidspunktet for træningen.

Da klokken slog 10 satte vi i gang, jeg løb med min onkel, Claus og Kim på en tur rundt om buresø.

Buresø er et sted jeg er kommet som teenager da en af mine bedste kammerater boede der, så jeg har fået min portion af alkohol, og mødt flere søde kvinder ved søen.

Så det var gode minder der ramte mig da jeg løb der med et tempo som var til den hurtige side for mig, men dog ikke hurtigere end jeg kunne være med. Da min onkel efter 7,5 km holdt en pause så fortsatte jeg med at løbe, her kunen jeg løbe lidt langsommere indtil de andre hentede mig.

Det blev til 1 kilometers penge på et vej som førte mig tilbage til Kenya, vejen var helt rød fra mursten som havde farvet jorden, og der var huller overalt på vejen. Præcis som i Kenya.

For enden af vejen kom jeg til et t-kryds og jeg fik vinket mig frem til hvad vej vi skulle, og efter nogle hundrede meter stod jeg overfor samme valg, og her løb jeg langs søen. Der var godt mudret men utrolig smukt når man løb der få metet fra vandet.

Desværre for mig havde de andre taget den anden vej, så jeg måtte have tilbage til start funktionen frem på mit Garmin ur, så jeg gik i trail mode og løb dybt ind i skoven for at komme den korteste vej tilbage.

Det blev en mudret og kuperet oplevelse, men aldeles sjovt.

Det lykkedes dog at time det således at de 3 andre og jeg ramte klubhuset præcist samtidigt.

Herefter blev det til et bad og lidt frokost inden foredraget.

Til foredraget var der flot deltagelse, og det var et fantastisk publikum at dele sin historie til, de var utrolig medlevende. Glæder mig allerede til jeg bliver booket til et nyt foredrag.

Fantastisk at opleve en træning og de fantastiske mennesker i SØAM, mangler du en inkluderende løbeklub i Københavns området, så kan jeg varmt anbefale SØAM!

Træningen i tal:


Distance

13,50 km

Pace

5:18/km

Varighed

1t 11m 29s

Højdemeter

161,0 hm

Distance (uge)

43,30 km

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Efter foredraget satte jeg kursen mod Køge for at jogge en aftentur med mine venner Erling Worm & Sylvia Kiperenge, det var ved at være et par måneder siden jeg sidste havde set dem, og hold kæft hvor har jeg savnet dem.

Så udover en dejlig løbetur på 6,5 km rundt i den mørke skov, så blev det til hygge med Sylvia’s fantastisk ingefær the.

Selvom jeg havde lyst til at blive og hygge måtte jeg til sidste hive mig selv op, og sætte kursen tilbage mod Aarhus igen.

Jeg ramte sengen ved midnats tid efter en laaaang men begivenhedsrig dag.

Træningen i tal:


Distance

6,50 km

Pace

6:56/km

Varighed

0t 45m 02s

Højdemeter

72,0 hm

Distance (uge)

49,80 km

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Søndag havde jeg det sku ikke så godt, jeg havde fået raget mig et eller andet til mig så jeg havde ondt i halsen, hovedpine og småfeber.

Så selvom jeg havde planer om en længere tur, så blev det kun til en meget lang tur på sofaen.

Ny uge – nye muligheder

Mandag morgen var det tidligt op på arbejde igen, så endnu engang ringede vækkeuret kl. 6:00. Men jeg var så smadret så jeg slog det fra og hoppede ind under dynen i nogle timer mere.

Jeg var stadig små syg da jeg stod op og tog på arbejde, men ikke desto mindre hoppede jeg i løbetøjet da jeg var hjemme kl. 21:20.

Her blev det til lidt over 11 km i hamrende modvind og bidende kulde.

Træningen i tal:


Distance

11,20 km

Pace

5:55/km

Varighed

1t 06m 17s

Højdemeter

82,3 hm

Distance (uge)

11,20 km

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Dagens træning blev en lidt længere en af slagsen, mere præcist 13,3 km på en rute i området jeg sidst løb på i sommers. Den er godt kuperet og meget åben, så når det er blæsende som i dag er den ret ubarmhjertig at løbe på.

For at gøre betingelserne endnu sværere for mig selv, så havde jeg i dag min Respro højdetræningsmaske på for at forberede kroppen lidt på den manglende ilt i Kenya.

Det gjorde turen utrolig hård, og vejrtrækningen kom på en prøve under det meste af turen. Og især der var der var bakker led jeg.

Men alt i alt var det en dejlig tur, og en rigtig god start på denne uge.

Træningen i tal:


Distance

13,30 km

Pace

5:55/km

Varighed

1t 18m 48s

Højdemeter

129,1 hm

Distance (uge)

24,50 km

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.