Fra sydens spa til Sabro’s frost

Efter et år med en masse stress og usikkerhed i forbindelse med mit arbejde havde både jeg og kæresten brug for at koble helt af, så derfor havde vi booket en overnatning på et luksus hotel i Hamborg for at trække stikket helt ud. Lidt syret at sætte sig ind i bilen for at køre på hotel nytårsmorgen, mens mange Danskere ligger med voldsom hovedpine efter nytårets udskejelser, men for os var det nøjagtig hvad vi havde brug for, og den måde vi gerne ville skyde året i gang.

Hamborg ligger rigtig fint i forhold til Aarhus med en køretid som svarer til turen til København, dog er det noget billigere for os jyder at komme til Hamborg end til København på grund af Storebæltsbroen, den voldsomme pris for at krydse broen deler virkelig Danmark i to dele.

Da vi ankom til Le Mériden i Hamborg var der en stor lighed med D’ Angleterre i København, med rød løber og tjenere som står klar til at bære din baggage og parkere din bil. Og her begyndte det pinlige at begynde, for ude foran hotellet holdt en Porsche 911 som gassede op og brummede da den fløj afsted, og så holdt vi med vores beskidte Fiat Punto lige foran den røde løber mellem Porscher, Range Rover og andre luksus biler. Ved check-in spurgte receptionisten igen om de skulle parkere bilen og bære baggagen op, og vi havde pakket vores tøj i Ikea poser fordi det er så nemt at have med at gøre når man rejser, så vi tænkte bare NEJ gu’ fanden skal i ej parkere vores gamle Fiat Punto og bære vores Ikea poser op.

Der var lidt Pretty Woman over det…

Da vi parkerede bilen i parkeringskælderen var den første bil vi så holde parkeret en rød Ferrari, og mens vi savlede over den lod vi blikket falde over resten af bilerne, og der var ikke en eneste bil som ikke var 1000 gange federe end vores, så vi tog vores Ikea poser og listede over til elevatoren så vi hurtigst muligt og mest diskret op på værelset.

Det første vi gjorde da vi kom på værelset var at komme i morgenkåben som lå klar til os, så vi kunne komme i Spa’en og slappe af -en helt vanvittig lækker spa med boblebad, flere saunaer, pool og liggestole så man bare kunne ligge og slappe af. Da vi var rynkede som rosiner gik vi op på værelset for at tjekke hotellet restaurant ud, en restaurant som ligger på 9. etage med udsigt over Hamborg. Vi kunne ikke se priserne så vi ringede til receptionen for at høre til dem, og 3. minutter senere stod en medarbejder med et printet menukort, herefter kunne vi booke bord og nyde en toplækker Tomahawk steak med den flotte udsigt, og med raketter der sprang på himmelen i ny og næ.

Vi sluttede opholdet af med en lækker morgenbrunch efterfulgt af en sidste tur i spa’en inden vi satte kursen mod Sabro igen.

Fra spa til frost på 12 timer

Livets forunderlige omskiftelighed kom til udtryk igen da jeg kl. 9 lå i et varmt boblebad i Hamborg, og kl. 21 et halvt døgn senere står i mit løbetøj i Sabro med frosne bilruder og is på vejen, her kan man godt mærke at det kræver 10% ekstra vilje og beslutsomhed at komme afsted, men på trods af det dårlige og iskolde vejr i det mørke Sabro er det ikke svært at komme afsted.

Jeg glædede mig til at betræde asfalten selvom der er glat, for med en krop som kommer nærmere og nærmere normalen, og med en fuldt genopladet krop efter en tiltrængt slapper, havde jeg stort fysisk og mentalt overskud skulle det vise sig, for jeg løb afsted uden en fast rute planlagt, ja faktisk vidste jeg ikke hvor jeg ville løbe hen af, men jeg lod mig bare føre af mine ben.

Og valget faldt på at løbe mod Tilst men da jeg var halvvejs så jeg en cykelsti som jeg var nysgerrig på hvor førte hen, jeg var næsten 100% på hvor den førte hen og at den stoppede og førte mig ud på den farlige og trafikkerede Borumvej, men det var vigtigt for mig at se hvor den førte hen da jeg snart har en aftale med et byrådsmedlem i Aarhus, hvor jeg skal vise ham rundt i området da jeg har klaget over hvor farligt her er. Og ganske rigtigt kom jeg efter få meter ud på den farlige vej, og min pointe om hvor farlige disse veje er, så løb jeg på en vej som forbinder Gammel Viborgvej og Borumvej da jeg ser et lille bitte orange lys, min første tanke er at det må være min pandelampe som bliver reflekteret i et dyrs øje, men 30 centimeter før jeg når lyset så jeg at det er en mand som komme imod mig men en tændt smøg, havde jeg været i bil havde jeg kørt ham ned.

Kulsort nattehimmel over Sabro

Jeg havde min løbetaske på hvor mobilen spillede min spilleliste på fuld drøn, og det er svært ikke at reflektere over teksterne i sangene når man løber mutters alene i den kulsorte mørke aften, og jeg ved ikke om gårsdagens sange havde et budskab til mig, her er udpluk af sangene fra i går:

Bon Jovi – Living on a prayer:
Whoa, we’re half way there
Whoa, livin’ on a prayer

 

Johnson – Kig forbi:
Jeg vælter ned a trappen mens jeg halter på mit højre ben
jeg kommer lige fra min øjesten

Og jeg kunne blive ved med Nirvana sangen Drain You, Jon Nørgaard om at løbe alene…

Heldigvis var jeg i går helt vildt mental stærk, så uanset hvilken rute jeg løb af så var det ikke svært at løbe på det samme stykke igen, som jeg ellers syntes kan være svært som fx at løbe 6 km ud og 6 km tilbage af samme vej, og i området her hvor at jeg uanset hvordan jeg løber altid slutter med at løbe op af bakke i lang tid, det kan også være hårdt men på dage som i går så løber man bare.

Jeg sluttede gårsdagens træning af foran min bolig med 12,2 km på uret og dermed 200 meter længere end planlagt, men det vigtige var at jeg havde mentalt overskud til at starte og slutte samme sted, og at de planlagte 12 km var kommet i hus og endda en smule hurtigere end planlagt, omend at jeg for første gang længe havde løbet træningen efter hvad der var planlagt og ikke bare skulle igennem kilometerne, win win win win win 🙂

Gårsdagens træning (med splits):
4 km RT (5:45-5:25)
5:24
5:16
5:20
5:16

4 km ALM T (5:25-5:05)
5:17
5:11
5:13
5:18

4 km RT (5:45-5:25)
5:28
5:26
5:26
5:28
5:13

Samlet blev de 12,2 km løbet med en gennemsnitspace på 5:20, og bød mine tynde ben på 80 højdemeter.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.