Guide: Plotaroute

Hvem kender ikke følgende scenarier:
* Du skal løbe 10 km og du løber den samme rute igen og igen.
* Du skal løbe intervaller og har svært ved at finde en egnet rute uden alt for mange stigninger.
* Du skal løbe på en kuperet rute men kender kun flade ruter.
* Du er på ferie i en helt ny by og har ingen anelse om hvor du kan løbe hen af.

Jeg har i hvert fald oplevet alle ovenstående scenarier indtil flere gange, og jeg har søgt nettet rundt for at finde en app eller hjemmeside som kan lave ruter til en, desværre uden held indtil jeg for nyligt stødte ind i plotaroute som du heller ikke skal snydes for.

Plotaroute indeholder vanvittigt mange funktioner og muligheder så jeg vil blot gennemgå nogle af dem som jeg finder mest brugbare, og lidt gode råd om hvordan man bør gribe plotaroute an.

1) Opret konto og login.
Når du er logget ind har du dit personlige skrivebord med oprettede eller gemte ruter.

2) Alt det sjove foregår under “Routes” hvor du har 6 muligheder som jeg vil gennemgå i de efterfølgende trin.

2.1) Plot a route
Her finder vi min personlige favoritter på plotaroute, og når du er logget ind bliver du mødt af en lille popup med et par muligheder.

Den som er værd at nævne særligt er “bookmarked Place” som er dine gemte bogmærker fx. hjemme, arbejde eller noget helt 3. Hvis du har gemt et bogmærke og vælger det så starter kortet fra denne position.

Plot
Under “Plot” kommer man til slaraffenland når det angår løberuter, og igen er valgmulighederne mange og nogle plot funktioner er brugbare for nogle mens andre ikke har gavn af dem, så mit bedste råd er at prøve sig frem.

Man kan naturligvis sidde og plotte punkter ind manuelt for at finde en rute, eller for at finde ud af hvor lang den rute man har løbet var hvis man ikke har et gps løbeur.

Make me a route
Min elskede funktion “Make me a route” som jeg har søgt nettet tyndt for at finde, her får du mulighed for udfra nogle kriterier at finde en rute.

Her har jeg valgt at den skal finde mig en rute på 24 km med udgangspunkt fra det centrale Aarhus hvor jeg ender tilbage ved start, altså en rundtur. Man kunne også vælge en A-B rute. (Se billede herunder)

Herefter kommer der i venstre side 10 muligheder som ligger tæt på de ønskede 24 km, når man markerer ruten vises den på kortet. Der er ligeledes mulighed for at se hvor mange højdemeter ruten indeholder. Husk at sætte hak i ikonet med cyklen (Map type) hvis du ikke bor i storbyerne.

Du får når du “Accept Route” derefter en ruteanvisning samt mulighed for at se højdeprofil for ruten.

Når du har gemt ruten får du også mulighed for at downloade den som GPS fil (.GPX / .KML / .TCX / .CRS) så du med et kompatibelt GPS løbeur kan få ruteanvisning d´er.

2.2) Find a route
Her kan du finde ruter som andre har lavet i nærheden af den valgte lokation.

2.3) Browse routes
Her kan du søge i ruter udfra endnu flere kriterier såsom navn, land, distance m.fl. Det er blandet andet muligt at søge på ruter fra kendte løb som fx. Marselisløbet.

2.4) My routes
Er dit personlige skrivebord med dine gemte ruter.

2.5) Upload a route
Her har du mulighed for at uploade gps ruter.

2.6) Challenges
Har du sat dig et langsigtet mål som du kunne tænke dig at dele med plotaroute og forpligte dig endnu mere så har du muligheden her.

Hvis du kan lide plotaroute så støt dem ved at købe et medlemsskab!

Svaret på spørgsmålet i min guide om løbesko, løbesokker og vabler er:
1) 1517 km har de løbet da billedet blev taget, aldrig fået en skade eller vabel med dem.
2) Ca. 400 km er der gået i dem.
I indlægget får du svaret på hvorfor hælkappen er ødelagt efter få km i den ene og ikke den anden.

Hvis guiden var en god hjælp for dig, så del den meget gerne med andre der kunne få glæde af den.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center