Hårdt arbejde…

I weekenden skulle jeg have været ude på en 20 km tur og dermed ramt 58 km i sidste uge, men kæresten havde ligget syg det meste af ugen og fredag, lørdag og søndag var jeg bare utilpas og min krop gjorde ondt uden sådan rigtig at være syg.

Derfor måtte jeg se løbeturen forsvinde ud i den blå luft fra sofaen og nøjes med de løbede 38 km i sidste uge. Og de 38 km som blev løbet var en lidelse at komme igennem, og alt hvad der minder om kvalitet var ikke eksisterende overhovedet.

I går var det endnu en gang tid til at løbe med de skønne mennesker i Mo’s Friends, s¨å jeg hentede igen Samere i Skanderborg så han kunne løbe med os og denne gang var der en ny løber i Hørning som havde hørt om mig og ville løbe sammen.

Han vidste ikke noget om Mo’s Friends men blev taget med på vejen hvor vi lærte hinanden at kende, og jeg lærte ham lidt omkring Mo’s Friends i bilen.

Da vi kom ind til Ungdomskulturhuset var der allerede en fed stemning med en masse der spillede bordtennis herunder flere Mo’s, og stille og roligt dumpede folk ind til træning de fleste til tiden men enkelte kørte efter afrikanertid men det betyder ikke så meget når man er i så godt selskab, og hvor der altid er nye spændende mennesker eller historier at møde/høre.

Herefter samledes vi i en lovecircle hvor vi på skift præsenterede os selv inden vi løb afsted, det var Esben Hornum som havde strikket en fed træning sammen med intervaller, men jeg selv havde 8 km i roligt tempo på programmet så jeg undlod at løbe intervaller.

Da de startede på intervallerne havde jeg knap 4 km på løbeuret så jeg ventede på de fik klaret intervallerne med at stå og snakke med en sød kvinde fra Rwanda som var d´er for at interviewe nogle af drengene til en opgave.

Hun var så frisk at cykle med mens vi løb, og hun var skide sød og fik en god oplevelse (håber jeg)… Mens vi snakkede kom der en cyklist kørende ved Åbrinken ved Aarhus Å/Brabrandstien og alle i Mo’s Friends lavede en æresport for ham og sluttede af med “hey hey hey” i bedste fodboldstil.

Herefter satte vi kursen tilbage til Mo’s hule hvor nogle blev og spiste mens andre (jeg selv inklusiv) smuttede videre, og kunne gøre status over endnu en træning i det mest givende løbefællesskab jeg har været en del af. De er blevet min anden familie!

Det blev til 8,32 km med en gennemsnits pace på 5:42 og bød på 61 højdemeter.

I dag havde jeg lovet min gamle håndværker kollega og ven at arbejde på VIA University College i Aarhus sammen med ham, og for mit vedkommende var det første gang i 1 år at jeg skulle lave hårdt fysisk arbejde for ikke at snakke om de mange mange skridt, dem er jeg sikker på nok skal gavne på løbekontoen når kroppen vænner sig til dem.

Så efter 8 timers hårdt fysisk arbejde kom jeg hjem igen -til en hund som har været alene hjemme hele dagen, så jeg hoppede i løbetøjet og så kunne han komme med på de første 3-4 km af dagens træning som var en interval tur på 11 km.

Otto var ret ivrig efter at have været alene hjemme hele dagen så måtte bruge et par stop på at få ham til at løbe nogenlunde ved siden af mig, men ved 2-3 km opgav jeg og løb ind på fodboldbanerne ved Sabro IF og slap ham fri så han kunne brænde noget energi af uden at rive min skulder af led.

Herefter løb vi hjem hvor jeg satte ham af derhjemme mens jeg begav mig ud på de sidste og noget mere krævende 7 km, og benene var trætte i dag efter en hård dags arbejde men ikke mere end at jeg kunne gennemføre træningen (meget tæt på) som planlagt.

Det var først da jeg kom til de 2 x 1 km intervaller i IT tempo at jeg for alvor blev udfordret på de trætte ben, men jeg var fast besluttet på at jeg skulle igennem dem som planlagt eller så tæt på som muligt koste hvad det ville.

De skulle ligge i intervallet 4:30-4:15 og de kom til at hedde 4:32 og 4:27, så det er jeg faktisk ret godt tilfreds med når jeg tænker på hvor trætte mine ben og jeg var og med det kuperede terræn jeg løb dem i.

Dagens løbetræning (med splits):
7 km RT (5:45-5:25)
5:34
5:28
5:47
5:50
5:32
5:33
5:39

4 x 100 teknik

2 x 1 km IT (4:30-4:15) / Stående pause i mellem
4:32
4:27

1 km RT (5:45-5:25)
5:39

Turen bød på 87 højdemeter i Sabro, Ristrup og Fårup.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.