Hedensted Løbet (2016)

Havde virkelig høje forventninger til dagens Hedensted Løbet, både fordi jeg er så godt løbende som jeg er for tiden og formkurven er stigende, men også fordi ruten virkelig bare er flad som en pandekage så den er virkelig oplagt til PR. Men én ting er forudsætningerne en anden ting er virkeligheden, og i dag var bare en af de dage hvor virkeligheden bare ramte mig lige i solar plexus så at sige.

Vi ankom i god tid til Hedensted IF’s område hvor løbet foregår, og selve løbet er en del af festugen i Hedensted, så der var god stemning og massere mennesker i start og mål området. Vi fik hentet startnumre, ordnet toiletbesøg og hvad der ordnes skal, og kom godt i gang med opvarmningen og benene føltes præcis som de skulle, lidt nervøsitet i ben og krop men på den gode måde, så vidste at det skulle nok gå.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Da jeg måtte stoppe og trække vejret lå jeg efter lige knap 3 km med et snit på 4:06, og følte massere overskud i mine ben som jeg hverken oplevede problemer med under løbet eller her efterfølgende…[/otw_shortcode_quote]

Fik placeret mig forrest efter opvarmningen, og fik hyggesludret lidt med vinderen af de sidste to års løb -og årets; Søren Ejsing, som jeg havde skrevet med forleden dag i håb om at han havde ruten så vi kunne prøveløbe turen. Da vi stod og snakkede spurgte speakeren hvad vi løb den på, og kæmphøj svarede jeg 19:59 inderst inde fordi jeg troede på at jeg kunne, jeg ved ikke om jeg jinxede den allerede dér.

Da starten gik fløj vi ud af starthullerne og røg afsted i 3:34 så fik sagt til Anders vi lige skulle slippe speederen en smule, og vi fandt en mere passende fart på 3:50-4:00, jeg havde købt billet til Anders for at han kunne være min pacer, men en kombination af mange ting gjorde at det aldrig kom til at fungere i dag. Jeg løb for hurtigt til han kunne være med på de første 3 km, og da jeg ramte 2.9 km måtte jeg stoppe og få luft fordi jeg ikke kunne trække vejret på grund af min astma. Forholdene var slet ikke optimale for min astma, vi havde konstant modvind på turen, uanset hvad retning vi løb i var der modvind, så der kom aldrig et tidspunkt hvor jeg kunne få styr på vejrtrækningen igen, og uanset hvor meget jeg sugede i inhalatoren så virkede det i 2 sekunder og fuckede op igen.

Da jeg måtte stoppe og trække vejret lå jeg efter lige knap 3 km med et snit på 4:06, og følte massere overskud i mine ben som jeg hverken oplevede problemer med under løbet eller her efterfølgende, der var massere mere i dem i dag, og jeg kunne sagtens gå ud og løbe en god tur igen allerede nu. Men på de sidste 2 km måtte jeg i alt 3 gange stoppe og trække vejret, og det kostede bare PR, Top 10 placering og sejr over Anders… Tillykke til Anders, som heller ikke havde en nem dag!

Da jeg kom i mål smed jeg mig ned i græsset, og endte med at ligge i fosterstilling og prøvede at få vejret, lå der i nogle minutter for jeg var helt færdig og manglede i den grad ilt i kroppen, det er pisse træls at noget man ikke selv er herre over på den forkerte dag med de forkerte valg kan ødelægge så meget, for jeg havde virkelig benene til et godt resultat som kunne have givet mig en ny PR og bragt mig i nærheden af 20 minutter.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Kom i mål som nummer 17 i tiden 23:20, og selvom jeg har Landsbyløbet planlagt om 2 uger så overvejer jeg kraftigt at melde fra og fokusere på den næste måneds træning op til Aarhus City Halvmarathon, og så forsøge igen i Juli og August at komme under 20 min på 5 km. [/otw_shortcode_quote]

Smed Anders af i Horsens efter vi havde jogget af, og satte kurs mod Galten hvor kæresten skulle hentes fra arbejde, og jeg bad hende køre resten af vejen hjem, på vejen sagde jeg stort set ikke et ord, og da vi kørte op af Randersvej ved Ikea sad jeg bare og stirrede ud af vinduet, og jeg følte mig fuldstændig tom indeni, et stort tomrum omkring et løb som jeg prøver at finde det positive i.

Og nu er der efterhånden gået nogle timer siden jeg kom i mål, og jeg har prøvet at finde nogle positive ting fra løbet:
– Jeg ender blandt de hurtigste 7%.
– Jeg kommer i top 20.
– Jeg får en ny PR på 1 mile; 6.31.7, en forbedring på 19 sekunder.
– Jeg har benene til et bedre resultat.
– Jeg kommer i mål med et snit på 4:34.
– Jeg får en ny PR på 3 km på 12:34.

Alt ovenstående er på trods af at jeg fra start til slut havde problemer med at trække vejret, det må vist siges at være mere end godkendt trods alt, og når skuffelsen over resultatet har lagt sig vil jeg glædes over alle de gode ting jeg kan tage med fra løbet, men i dag vil jeg have lov at være sur, ked af det og skuffet over at det ikke lykkedes bedre.

Kom i mål som nummer 17 i tiden 23:20, og selvom jeg har Landsbyløbet planlagt om 2 uger så overvejer jeg kraftigt at melde fra og fokusere på den næste måneds træning op til Aarhus City Halvmarathon, og så forsøge igen i Juli og August at komme under 20 min på 5 km. Det er trods alt i den daglige træning fundamentet til resultaterne kommer 🙂 Og et par ekstra måneder med god træning kommer til at ses på resultaterne, det er jeg helt overbevist om 🙂

Held og lykke til alle dem jeg kender (og ikke kender) der skal løbe Copenhagen Marathon i morgen!

13268464_721838907958083_7275470623226632350_o(Foto: Mobildiskotek Xplosive)

 

13221360_721838931291414_3339869527609019854_o(Foto: Mobildiskotek Xplosive)

 

13221360_721838951291412_7696009746650191145_o(Foto: Mobildiskotek Xplosive)

 

13227693_721838954624745_4749830678361874851_o(Foto: Mobildiskotek Xplosive)

marathonpepe_signatur

 

13239242_1546892372280723_6976214863645970832_n

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center