Highway to hell… Og PR!

Jeg er et vanemennesker det ligger jeg ikke skjul på, og derfor har det været svært at flytte til et helt nyt område og skulle starte forfra med at finde løberuter, i det gamle område vidste jeg præcis hvilken rute jeg skulle løbe hvis jeg fx. skulle løbe 10 km, og jeg vidste hvilken rute jeg skulle løbe eller lade være med at løbe om aftenen/natten når det var mørkt.

Men dér er jeg endnu ikke i det nye område ved Sabro, langt fra faktisk! Har godt nok fundet en rundtur på knap 10 km, jeg ved der er 12 km til Aarhus centrum, og 15 km til Galten, men det store problem er løbevenligheden af dem alle når det er mørkt.

Det kom for alvor til udtryk på gårsdagens 18 km tempotur, en tur jeg valgte at løbe til Galten fordi jeg vidste at distancen passede fint i forhold til hvad jeg skulle løbe kombineret med at jeg kendte ruten dertil. Og da kæresten arbejder dér er det belejligt at vide præcist hvor langt der er til hendes salon, så jeg kan passe nogle løbeture ind og så kan blive kørt hjem bagefter 😛

Havde fyret op for musikken i løbetasken og begav mig afsted på turen med min pandelampe i … ja selvfølgelig panden 😉 Og beslutningen om at tage den med, og på vil jeg seriøst mene kan være årsagen til at jeg stadig er i live, for de veje jeg måtte løbe på undervejs var helt og aldeles uoplyste, og kombineret med at der kun var fortorv og/eller cykelsti på maks 10% af ruten, ja så blev pandelampen pludselig min redning.

Men der hvor jeg var mest bange var da jeg løb på landevejen fra Borum til tæt på Sjelle, en kulsort landevej hvor bilerne kom med 100-120 km/t, og hvor jeg måtte springe længere ud i rabatten hver gang der kom biler i mod mig, og hver eneste gang jeg blev overhalet bagfra af biler løb det koldt ned af ryggen på mig, jeg var seriøst bange for mit helbred! Og selvom jeg var pissegodt løbende på hele turen, og løb med stort overskud så var jeg ved at stoppe træningen efter 7-8 km, simpelthen fordi jeg var bange og var ufattelig utilpas ved at løbe dér. En spøjs lille (sand) historie er at ud af højtaleren på min telefon så bragede ACDC’s Highway to hell mens jeg var halvvejs på landevejen, godt nok er det ikke en motorvej selvom bilerne kørte sådan, men det var alligevel lidt pudsigt.

Efter at have overlevet langevejen troede jeg det hele ville blive meget bedre, men jeg tog fejl for i stedet kom jeg længere ud på landet, som bragte mig ind igennem et skovstykke, hvor bilerne fortsat kom med høj fart, og hvor jeg endte med at løbe og kigge mere bagud end frem for at gøre bilerne opmærksomme på mig. Men det var også lidt fascinerende at løbe på netop dette stykke, for det havde været forholdsvis varmt i løbet af dagen, og her var der kuperet og marker på siderne (tror jeg for kunne ikke se 1 cm frem), og hver gang jeg kom ned i bunden af en bakke så kom der er voldsomt temperaturfald, fascinerende!

Kom til Skovby og senere Galten hvor der begyndte at komme lidt gadebelysning, og det var en kæmpe lettelse, det var virkelig som om der faldt en sten fra mit hjerte! Ramte Galten med 15 km på klokken og 3 km tilbage, og benene var stadig gode, og bortset fra de ydre rammer så var det et kanon træningspas.

Gårsdagens træning (med splits):
4 km RT (5:50-5:30)
5:42
5:39
5:30
5:34

3 x (1 km ALM T, 1 km MT, 1 km AT) (5:30-5:10, 5:10-4:50, 4:50-4:35)
5:10, 4:59, 4:51
5:22, 5:00, 4:51
5:20, 5:01, 4:46

5 km RT (5:50-5:30)
5:41
5:37
5:42
5:43
5:39

Turen bød også på 113 højdemeter, de fleste kunne jeg heldigvis ikke se i mørket 😛

Ømme stænger!

Var først hjemme lidt over 23 efter gårsdagens tempotur, derfor måtte dagens træning trækkes lidt i løbet af dagen for ikke at ende med at løbe både en 18 km tempotur, og en 15 km tur med ryk indenfor 12 timer.

Havde derfor besluttet at klare træningen så snart Brøndby IF – FC København sluttede, så var der lige nøjagtigt tid til at klare træningen og få et bad inden FC Barcelona spillede, weekenderne er sprængfyldt med dejlig fodbold 😛 Så i det øjeblik Brøndby kampen blev fløjtet af løb jeg afsted på dagens træning, og til at starte med følte jeg det samme overskud som i går, men da jeg ramte de 5 km blev mine friske ben forvandlet til gele, og fra det ene øjeblik til det andet var der ingenting at skyde med, og fra da af kom jeg til at krige den hjem som Peter Graulund ville have sagt.

Jeg var total energi forladt, og da jeg løb forbi en kurv med gratis squash så nappede jeg én i håb om den gav bare en lille smule, så jeg løb de første 2 km af dagens marathon tempo med en squash i hånden som en depeche, men det gav da en lille smule energi, dog ikke meget. Men jeg fandt en udemærket rytme med de 5 km marathon tempo, og jeg er generelt ikke synderligt besværet når jeg løber marathon tempo.

Men de 2 ting som fik træningen gennemført i dag var:
a) at jeg ville aflevere ugen i grønt til coach Them ovenpå nogle dårlige uger.
b) jeg ville sætte den nye uge pr jeg lå til.

Dagens træning (med splits):
5 km RT (5:50-5:30)
5:37
5:27
5:26
5:33
5:40

5 km MT (5:10-4:50)
4:59
5:04
4:58
4:58
4:59

5 km RT (5:50-5:30)
5:33
5:40
5:43
5:48
5:39
5:47

Turen bød på 112 højdemeter, i dag kunne jeg se og mærke dem 😛

PR!

Det er lidt surrealistisk ovenpå næsten 4 ugers ustabil træning at sætte ny PR for km på en uge, men ikke desto mindre er det præcist hvad jeg har gjort i denne uge, en uge hvor jeg har oplevet fremgang i den skade som har drillet mig op til denne uge, og hvor flere af træningspassene er blevet løbet med overskud, overskud der giver selvtillid og tro på et godt resultat til CPH Half.

Ugen har budt på 82,6 km, og forbedrer dermed den tidligere uge rekord med 2,1 km (80,5 km). Dertil er det blevet til 533 højdemeter som er det næsthøjeste antal højdemeter på en uge.

Afsluttende ord

Imorgen står den på “hviledag” hvilket jeg tror benene ser frem til, vil dog tage en kort tur og træne noget teknik træning, og lige få løbet lidt syre ud af bentøjet. Udover det så skal resten af aftenen og store dele af dagen imorgen bruges på selvmassage med Ball Of Pain, et uundværligt redskab for mig.

Hvem kender jeg der kommer til DHL Stafet i København på torsdag (1/9) ?

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.