Hulubulu! Her er jeg! (Part 2)

Dette er 2. del af indlægget Hulubulu! Her er jeg! Du kan læse 1. del her.

Fredagens træning var egentligt en hviledag, men jeg havde haft Otto med ude og løbe 15 kilometer en uges tid forinden, og det havde virkelig haft en god indvirkning på ham.

Så jeg besluttede mig for at tage en jogge tur med ham til -og i Ristrupskov, på den måde kunne han brænde lidt energi af og jeg kunne få en restitutionstur. Vi arbejder stadig lidt med lydigheden når vi løber, de første par kilometer er han ustyrlig og resten af turen går det super godt.

En af labradorens egenskaber er at den ikke er bange for vand, ja faktisk har den indbygget vandsøger så den kan finde enhver vandpyt eller mudderhul, og Otto har fået det store vandsøger modul fra fødslen. Så en tur i skoven med Otto betyder at han går fra at være en gul labrador til en sort på kun en halv time.

Vi fik jogget en halv times tid og jeg kunne så banke på derhjemme til en skideballe over at jeg igen havde en møgbeskidt hund med hjem….

Træningen i tal:

Distance

5,2 km

Pace

6:09/km

Varighed

0t 32m 12s

Højdemeter

119 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Test af halvmarathon pace (9/9-2017)

Lørdag havde jeg det sidste seriøse kvalitetspas på programmet, så det var vigtigt for mig at træningen også blev løbet med top seriøsitet. Jeg havde derfor gået og tænkt lidt over en potentiel rute som passede til træningen, jeg kunne godt have gået Kenyan style og bare løbet 15 kilometer på den vej som nu kom, og med en pace som passede til bakker osv osv.

Men udover at kvaliteten skulle være i orden, så handler denne periode også meget om at bevare og gerne udbygge selvtilliden. Derfor var det ekstra vigtigt at træningen blev løbet på en egnet rute til at holde den forventede pace til CPH Half.

Jeg fik overtalt kæresten til at hente mig når jeg var færdig med træningen, så jeg hoppede ombord på bussen mod Aarhus da jeg var i løbetøjet. Her stod jeg af som jeg plejer når jeg skal til Mo’s Friends træninger ved Viborgvej/Ringvejen.

Her startede jeg træningen ad ringvejen med kurs mod Egå Engsø, så kunne jeg løbe mest muligt på forholdsvis flad vej, og på en rute med et minimalt antal forhindringer i form af lyskurve mv.

Fra start af på træningen løb jeg med stort overskud på først 2 kilometer i roligt tempo, efterfulgt af 2 kilometer i almindeligt tempo inden det for alvor blev udfordrende. Udfordringen ved træningen bestod i en serie bestående af:

3 km HM
1 km RT
3 km HM
1 km RT
1 km HM

Med andre ord i alt 7 kilometer i target halvmarathon pace. Men udover at være en udfordrende træning så er det også en oplagt mulighed for at tanke selvtillid.

De første 3 kilometer blev klaret i et godt flow med splits på 4:14, 4:12 og 4:11, og dermed en smule hurtigere end target på 4:15/4:16. Herefter kom der 1 kilometer hvor man kunne få pulsen en smule ned og mentalt forbedrede sig på næste omgang.

De efterfølgende 3 kilometer blev løbet med et par enkelte pauser, benene var fine nok med jeg havde lidt kvalme og svimmelhed. Men det lykkedes at komme igennem dem med splits på 4:15, 4:13 og 4:15.

Det var lidt nemmere at forberede sig på den sidste kilometer i HM pace mens jeg løb i roligt tempo i pausen, og den kom også sikkert i hus med et snit på 4:17.

Samlet var de 7 kilometer i HM pace kommet i hus med et snit på omkring 4:13-4:14 stykker, og dermed lå de fint indenfor rammen.

De sidste par kilometer blev klaret uden de store problemer og jeg kunne stemple ud med 15 kilometer på klokken i Risskov. Her skulle jeg mødes med kæresten men jeg var blevet færdig lidt hurtigere end forventet, så jeg joggede yderligere 700 meter mod motorvejen.

Men jeg stoppede ved Skoda forhandleren i Risskov og kiggede lidt på familiecontainer. Når vi får den lille er der ikke plads til barnevogn i den, så vi skal finde en anden løsning og så kunne man lige kigge lidt nærmere på Skoda Octavia Combi mens man ventede.

Da kæresten kom og kørte mig hjem fik jeg noget at spise, og nappede en kort lur på sofaen og fik slappet af indtil kort før aftensmaden. Her hoppede jeg i løbetøjet igen og fik gjort Otto klar også, så nappede vi en rolig tur på 5,1 kilometer i ristrupskov hvor han kunne brænde lidt krudt af, og jeg kunne få rystet benene lidt efter tempoturen tidligere på dagen.

Og ved middagsbordet kunne jeg gøre status over et par gode træninger med godt tempo på den første, faktisk så godt tempo at det var min hurtigste træning samlet nogensinde. Og i alt knap 21 kilometer på dagen.

Træningen i tal:

Distance

15,0 | 0,7 | 5,1 km

Pace

4:52 | 5:44 | 5:41/km

Varighed

1t 12m 58s | 0t 04m 04s | 0t 29m 00s

Højdemeter

88 |1 | 73 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Late night run (10/9-2017)

Søndag havde vi aftalt at vi skulle ud og prøvekøre Skoda Octavia’en for at finde ud af om det skulle være vores kommende familiebil. Derfor var der ikke meget tid i løbet af dagen til at få løbet, og da jeg allerede havde løbet mere end planlagt i løbet af ugen stressede det mig ikke.

Men om aftenen valgte jeg alligevel at hoppe i løbetøjet for at klare den planlagte tur på 12 kilometer, men da jeg kom afsted var det for længst blev buldermørkt og pandelampen måtte derfor støves af.

Øv hvor har jeg ikke savnet den, men når man nu ikke kan løbe i dagslys er det trods alt bedre end at løbe uden.

Selvom vi havde været på farten hele dagen var der utrolig god fart i benene, faktisk alt for meget fart i benene. Igennem både Sabro og Mundelstrup gik det hele som en leg, og pandelampen var bare på lavt blus som backup på de få mørke steder de første 4 kilometer.

Men så snart jeg kom ud på de helt mørke områder begyndte jeg at få problemer med at fokusere, jeg blev lidt svimmel af lyset fra pandelampen, så jeg ringede til kæresten og bad hende om at hente mig. Der var ingen grund til at kæmpe mig igennem en træning.

Ugen havde trods alt med denne træning budt på 81,1 km.

Træningen i tal:

Distance

7,4 km

Pace

5:04/km

Varighed

0t 37m 39s

Højdemeter

84 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.