Hvor er sommeren blevet af?

Tunge onsdags ben!

Det var dagen derpå ovenpå en af de vådeste og koldeste træninger jeg har været igennem, lettere små snottet men dog med varmen igen, og en masse praktiske gøremål… Præcis som de mange andre dage i øjeblikket. Men den gode træning tirsdag har været god for selvtilliden som havde fået en lille skramme med søndagens missede træning, så det var kanon med en fantastisk træning tirsdag under svære betingelser.

Derfor var overskuddet til at komme afsted på gårsdagens træning stor, meget stor faktisk! Havde glædet mig til træningen på trods af at benene var ømme efter den sene aften tur tirsdag aften, men 80% af løb foregår oppe i ens hoved så selvom benene er ømme så er det intet problem hvis hovedet er friskt, og på trods af de mange udfordringer der er for tiden så er løbeturene netop mit frikvarter, dér hvor jeg kan slippe for at spekulere på alverdens ting og sager i netop de(n) time(r). Fantastisk! Og meditativt!

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]På menuen var der 14 km med 10 x 200 m & 10 x 100 m intervaller, en træning jeg faktisk elsker fordi de her korte intervaller ligger kanon til mig, og fordi jeg bare generelt elsker intervaller fordi det er træninger som går hurtigt og som er mentalt mindre krævende end 26 km rolig tur… [/otw_shortcode_quote]

Men på trods af det gode hoved og en fantastisk lyst til at løbe træningen, ja så var jeg lidt i krise den første kilometers penge, for benene var godt nok færdige, men heldigvis har jeg efterhånden løbet mange ture hvor benene har startet ud sådan her, og hvor man efterfølgende har fået løbet dem varme, og det skete heldigvis igen. Jeg var blevet sat af i udkanten af Aarhus ved Hasselager, og ville løbe hjem til svigermekanikken derfra hvilket skulle passe med ca. 14 km som var menuen, og de ømme ben blev roligt men sikkert løbet nogenlunde varme ad Skanderborgvej, men som om at tirsdagens våde vejr ikke var nok så stod menuen på stærk modvind… Hele vejen! Og med kæresten i Skanderborg, og intet rejsekort med var der ikke anden udvej end at kæmpe det bedste jeg har lært på trods af de vejrmæssige forhold.

På menuen var der 14 km med 10 x 200 m & 10 x 100 m intervaller, en træning jeg faktisk elsker fordi de her korte intervaller ligger kanon til mig, og fordi jeg bare generelt elsker intervaller fordi det er træninger som går hurtigt og som er mentalt mindre krævende end 26 km rolig tur… Der er pludseligt meget tid til at tænke og gennemgå en masse faser af turen. De første 8-9 gange af de første 10 intervaller forløb fuldstændigt som planlagt, men så begyndte min astma at drille lidt da vinden begyndte at stå direkte ind i ansigtet, kombineret med de hurtige intervaller blev jeg nødt til at gå de 50 ud af 100 m mellem intervallerne.

Resten af træningen forløb planmæssigt og da jeg passerede de planlagte 14 km, var der stadig et par kilometer tilbage til jeg var ved svigerforældrene, og med et regnvejr under opsejling og lettere frysende valgte jeg at løbe de sidste par kilometer derhjem. Tror gårsdagens kolde oplevelse stadig sad lidt i mig for jeg frys på det meste af turen, selv i de perioder hvor solen var fremme.

Gårsdagens Løbetræning (med splits):
3 km RT (5:50-5:30)
5:26
5:26
5:26

10 x 200 m ST (4:20-4:05)
4:07
4:18
4:11
4:16
4:08
4:10
4:14
4:18
4:15
4:15

1 km RT (5:50-5:30)
5:38

10 x 100 m ST (4:20-4:05)
4:20
4:11
4:14
4:12
4:03
4:07
4:07
4:03
3:59
4:06

4 km RT (5:50-5:30)
5:28
5:28
5:32
5:32
5:37
5:34
5:29
Samlet fik jeg besteget 67 højdemeter undervejs på turen.

Anklen der vrikkede om og 5000m på bane!

En kort opdatering omkring min ankel som jeg vrikkede om på i mandags, så har jeg mærket lidt til den både tirsdag og onsdag under træningerne, men det har ikke været mere end jeg har kunne løbe på den, dog har jeg været ekstra opmærksom på huller i vejene osv for overhovedet ikke at komme i nogle yder positioner med den.

Derudover har jeg fået en invitation fra mine venner hos Mo’s Friends, om at deltage i en 5000m test på Ceres Park afholdt af AGF Atletik, og den har jeg takket pænt ja tak til for at give målet om SUB 20 minutter på 5 km endnu en chance, formen er god og målet er realistisk men samtidig optimistisk, så alt skal flaske sig for at lykkedes men er dog rimelig sikker på en ny PR og en hyggelig dag i kanon selskab venter. Og så bliver det sjovt at prøve kræfter med at konkurrere på bane, det har jeg absolut ingen erfaring med så det bliver sjovt, spændende og en masse ting jeg skal lære, så tager det som en oplevelse. Er dybt taknemmelig for alle de fede oplevelser jeg får med de drenge, og nyder at følge deres bedrifter både sportsligt men også menneskeligt – Fantastiske mennesker og talentfulde løbere! Der gemmer sig en ny Abdi Hakin Ulad i mellem dem! Husk du læste det her først 😛

Rolig torsdags tur m/ tekniktræning og dynamisk udstrækning

Er ved at udvikle en dårlig vane med at løbe om natten i stedet for om formiddagen, eller er det nu så dårlig en vane igen? For jeg syntes der er mange fordele ved at løbe om natten, man har fx fortov, cykelsti og vejene helt for sig selv, og der er ro til at fundere over livet mens man løber der mutters alene.

Jeg trives godt i sociale sammenhænge, men jeg nyder også stilheden og på den måde er der nok en smule natteravn over mig, men hver ting til sin tid og nogle gange skal der være liv og glade dage, andre gange ro og stilhed. Det er én af grundene til at jeg kun kommer en gang i mellem til RUNAAR’s fællestræninger, simpelthen fordi jeg nogen gange bare nyder at løbe alene.

Men i dag var ikke en af de dage, jeg havde rigtig meget lyst til at løbe med én eller flere, og jeg havde skrevet på RUNAAR’s facebook side for at se om nogle var friske på at lege natteravn sammen med mig, og heldigvis var Daniel som jeg har løbet med igennem den sidste måneds tid frisk på en nat tur med mig.

Havde skrevet dette opslag:

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Når du heller ikke løbeturen inden Frankrig – Tyskland i aften? Hvis ikke så kunne jeg godt bruge selskab på en 8-10 km tur efter kampen. Distance: 8-10 km. Pace: 5:30-6:00. Rute: Dit/jeres valg. Tidspunkt: Ca. 15-20 min efter slutfløjt. (Ca. 23 ish) Kom frisk![/otw_shortcode_quote]

Daniel kom direkte fra fodboldhygge med nogle kammerater, og jeg selv kom direkte fra sofaen hvor jeg havde set kampen, og jeg skal ærligt indrømme at efter den dag jeg har haft i dag, ja så hældte det mere mod sengen end en løbetur, men der var ikke noget slinger i valsen så jeg kom i løbetøjet 10 minutter før kampen sluttede, og få minutter efter slutfløjt stod jeg på gaden og klar til at løbe. Men jeg havde ikke fået svar fra nogle da jeg stod på gaden, så jeg fik sat lidt musik på og skulle til at pakke telefonen ned i tasken, og så tænkte jeg at jeg lige ville tjekke en ekstra gang om nogle havde skrevet, og BINGO! Daniel var på 40 minutter senere.

Så i stedet for at løbe hjemmefra satte jeg mig ind i bilen, og kørte stille og roligt til Skanseparken hvor jeg begyndte med teknik træningen i stedet for at slutte med den, for så kunne jeg udnytte ventetiden og samtidig lave øvelserne med helt “friske ben”.

Da Daniel ankom blev vi hurtigt enige om at løbe RUNAAR 7,5 km vinterruten, og vi fik lagt ud uden overhovedet at holde øje med pace, og fokus var bare på at hygge os og få nogle km i banken. Mine ben var godt mærkede af de foregående 3 dages træning, og det var en kæmpe hjælp at have Daniel med til at “presse” mig i dag, ikke fordi jeg stoppede eller var ved det, men blot det at vi løb sammen gjorde at jeg gennemførte uden noget pis! Tak Daniel for at du med din tilstedeværelse, og selskab hjalp mig igennem dagens træning.

Med 500 m tilbage ville aftensmaden ud igen, så jeg måtte klemme ballerne sammen og løb direkte mod WC’et i Skanseparken, efter en hurtig high-five og tak for turen til Daniel. Efter at have sagt farvel til aftensmaden løb jeg de sidste 800-900 m af træningen, og satte kursen hjem i bilen.

Det giver en enorm ro at have løbet 4 ud af 5 træninger i denne uge allerede, især i disse kaotiske tider hvor jeg ikke ved hvad dagen imorgen bringer af udfordringer, så lige nu fokusere jeg bare på at få så mange af dem ind på løbekontoen så tidligt på ugen jeg kan.

Dagens løbetræning (med splits):
8 km RT (5:50-5:30)
5:29
5:49
5:44
5:26
5:33
5:19
5:18
5:45
5:49

8 x 150 meter teknik

Fokusområder under tekniktræningen:
– Lav intense hælsparks øvelser.
– Høj intense hælsparks øvelser.
– Vejrtræknings øvelser.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center