Hvordan prioriterer man løb?

Siden vi i tirsdags fik den positive besked om at vi pr. 15 august har postnummer i Sabro, har to-do listen vokset sig større og større. Der er mange ting der skal gå op i en højere enhed, og det bliver ikke nemmere af at man flytter fra én bolig til en anden i boligselskabet, og at man ikke vil have dobbelt husleje. Og som en lille detalje SKAL boligselskabet have vores bolig i 14 dage, som vi selvfølgelig skal betale for, uanset om der skal laves noget eller ej.

Så denne uge har været lidt stressende og det har påvirket overskuddet i forhold til løb, jeg har haft vildt lyst til at løbe men har simpelthen været drænet for energi når jeg så skulle i løbetøjet. Men indtil nu er det dog lykkedes at komme i tøjet alligevel, og få klaret træningerne.

Torsdagens rolige tur

I torsdags fik stressen et ekstra nyk op af da boligselskabet havde været forbi, med en seddel om at der skulle tjekkes ventilation mellem 14-15, og så havde kæresten solgt en parfume som skulle hentes kl. 16. Og da jeg var kommet lidt sent op, og vejret ikke var det bedste ville jeg trække den til om eftermiddagen, men viceværten kom aldrig og da jeg gik ned for at lede efter dem var de gået hjem, og hende der skulle hente parfumen kom heller ikke. Fuck mit liv!

Og kæresten havde en aftale kl. 18:30, så jeg skulle også sørge for at der var mad til hende når hun kom hjem kl. 18, så heller ikke mellem 16 og 18 kunne jeg klemme 12 km ind i programmet, så jeg måtte væbne mig med tålmodighed og fik bakset lidt mad sammen, og da resten af familien satte sig til bords hoppede jeg i løbetøjet for at klare den træning som jeg selv, og efterfølgende andre havde skubbet foran sig hele dagen.

Tror de mange ting som er uafklarede eller kræver en handling lige pt påvirker min løbetræning en smule, for mine ben mangler lige det sidste overskud, så jeg kommer til at lide lidt mere for det end jeg gjorde for nogle uger siden, men det er dog ikke værre end at jeg kan komme igennem træningerne uden de helt store problemer. Så lige nu er fokus at få sat flueben ved så mange af de stressende opgaver såsom min arbejdssituation, den manglende løn og indskud til boligen så jeg kan få overskuddet tilbage.

Der stod 12 km på programmet fordelt på 10 km i roligt tempo og 2 km teknik træning, men benene var trætte efter de foregående dage, især den 17 km intervaltur har kunne mærkes i de tynde stænger, og så de førnævnte uafklarede ting. Så jeg løb bare de 12 km uden at fokusere på tekniktræningen, for benene og hovedet var sku ikke rigtigt til at lave kvalitets tekniktræning så det handlede bare om at få de 12 km ind på løbekontoen.

Samlet blev det til 12 km med et pace snit på 5:43 og 62 højdemeter.

Lørdagens tempotur og hestevæddeløb

Datteren var tilbage ved min side på sin bmx, det er altså dejligt at have selskab på sine ture og i dag var ingen undtagelse. Vi havde lige et par timer efter det var klaret op, inden vi skulle sætte kæresten af til studentergilde i Viby J. Jeg havde det meste af dagen på grund af det manglende overskud aflyst dagens træning flere gange, og sandheden er at jeg faktisk allerede i formiddags havde været i løbetøjet inkl. løbesko, og kun skulle åbne døren og løbe. Men tøjet og skoene røg alligevel af, og jeg fik overtalt mig selv til at aflyse træningen.

Men heldigvis vandt min dårlige samvittighed, min OCD i forhold til at min træningsplan skulle få et rød mærke ud for på grund af manglende træning, og vigtigst af alt min forpligtigelse overfor mig selv og min coach. For der var ingen reel grund til at jeg ikke skulle løbe dagens træning, jeg var ikke skadet og jeg manglede ikke tiden til at få den løbet.

Og det er netop dage som i dag hvor jeg er ekstra glad for at have en coach, for det nemmeste i verden var at overtale mig selv til at løbe de 15 km en anden dag, og hvad betyder 15 km i det store regnskab? Ufatteligt lidt umiddelbart, men så alligevel ikke for det handler meget om positive eller negative stimer som løber, og her skal man hælde kul på så længe som muligt når det går godt, og komme tilbage hurtigst muligt når det går mindre godt. Og i øjeblikket går det godt både resultaterne i løbene, men også den daglige træning og det skal ikke ødelægges sådan en dejlig lørdag.

Da vi tog hjemmefra havde jeg en tanke om at løbe via ringgaden mod Lystrup, og rundt om Egå Engsø, men vinden var ret voldsom i dag og Egå Engsø er helt ubeskyttet af træer eller anden læ, så hvis det blæser er det et mareridt at løbe dér. Derfor besluttede vi i stedet at løbe mod Marselisborg Skoven, da der er okay læ der en dag som i dag, men på vej over ringgade broen var datteren ved at styrte og jeg ved at blæse ud på kørebanen, for hold da kæft en voldsom sidevind der var der, ja i det hele taget var det en blæsende omgang i dag.

Ved Ceres Park måtte jeg ind og låne et toilet på grund af den manglende timing med spisning, som var forskyldt af mig selv fordi jeg havde aflyst dagens træning så mange gange i løbet af dagen, og efter et kort besøg løb vi videre mod mindeparken hvor datteren og jeg fik en hurtig tår vand, hun var godt brugt i hende små ben så hun blev på legepladsen mens jeg løb 4 km rundt på én af RUNAAR vinterruterne, hvorefter jeg kom tilbage til hende. På vej tilbage til hende så og hørte jeg at der var hestevæddeløb på væddeløbsbanen, og da hun er helt pjattet med heste løb vi derop så hun kunne se et løb, for hun støtter mig i mit løb og så er det kun fair at give lidt tilbage, og fuck om jeg skulle vente 5 minutter på hende, det er det hele værd for det handler om de gode oplevelser far og datter i mellem, og det er nøjagtig sådanne oplevelser der gør at jeg kan få de frie rammer til mit løb som jeg har.

Havde igen i dag voldsomme problemer med mit Garmin Forerunner 920XT i og omkring skoven, i dag var det så slemt at pace blev ved med at blive langsommere og langsommere uanset hvor hurtigt jeg løb på vej ned af Oddervej, blot fordi der kom et lille bitte træ. Håber virkelig deres support snart er i stand til at løse det, eller ombytter uret for jeg elsker at løbe i eller omkring skov, men uret er tæt på ubrugeligt dér.

Vi sluttede dagens 15 km af i Aarhus centrum, og så var der bare tilbage at informere hende om den dårlige nyhed, om hun ville cykle de sidste 4 km hjem eller om hun ville gå dem 😛

Dagens løbetræning (med splits):
4 km RT (5:50-5:30)
5:43
5:37
5:36
5:37

2 km ALM T (5:30-5:10)
5:24
5:21

3 km MT (5:10-4:50)
5:12
5:08
5:06

1 km ALM T (5:30-5:10)
5:17

3 km MT (5:10-4:50)
5:01
5:03
4:49

2 km RT (5:50-5:30)
5:41
5:38

Hertil blev det til 109 højdemeter på dagens træning, og nu har jeg en date med en ball of pain og foamroller -og en lille finale i EM i fodbold mellem Italien og Tyskland.

Afsluttende tanker om prioritering af løb

Tilbage til det spørgsmål der blev spurgt om i overskriften; Hvordan prioriterer man løb? Ja så kan det være lidt af en udfordring, og det er jo meget individuelt hvor stor opbakning man har fra familie og venner, og hvor meget man er villig til at give afkald på for at løbe, personligt er jeg nok ret ekstrem på det punkt, ja faktisk lidt kompromisløs og hvis jeg er gået ind i noget så er det 100% eller 0%, der er ikke nogen mellemvej for mig.

Hvordan får du prioriteret løb i en travl hverdag?

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center