Intervaller i mormors kolonihave(hus)

Jeg er opvokset i Måløv, og min mormor og morfar boede i Smørum ca. 3 km derfra.

Som ung elskede jeg er tage derhjem, for på kanden var der altid the som havde stået lidt for længe og så havde de altid brød så man kunne lave en honningmad eller sukkermad.

Det var ikke fordi vi som sådan bare sad og snakkede, for det meste så jeg de tv kanaler vi ikke havde derhjemme på det tidspunkt, nemlig Eurosport og MTV dengang hvor der stadig blev spillet musik der. Altså før det blev et stort realityshow.

Min favorit kanal var klart Eurosport, jeg har altid været meget optaget af sport. Især fodbold og atletik var populært.

Med min morfar var det som regel tipslørdag vi fik tiden til at gå med, for det meste havde han spillet en kupon som vi så med spænding fulgte med i.

Med min mormor var det ofte DR P4 som vi lyttede til med the i koppen. Jeg elskede når vi om søndagen sad og lyttede til giro 413, og det var her jeg for første gang hørte i mormors kolonihavehus.

Er det verdens bedste sang?

Nej bestemt ikke, men det er alligevel en sang som bringer et smil frem på læben og som vækker nogle minder fra min barndom, og som er en del af mindet jeg har om min mormor og morfar.

Ved gårsdagens intervaller skulle jeg få et lille flashback tilbage til de minder, men lad os tage den historie i kronologisk rækkefølge. Så fanger du nok hvorfor netop den sang dukkede op i min erindring.

Intervaller vs Mormors Kolonihave

Jeg har lært mange ting af at være i Kenya, og en af de ting jeg lærte er at hvis der skal løbes intervaller så er det en kæmpe fordel at løbe dem sammen med andre. Med trætte ben i Kenya lykkedes jeg med at få løbet nogle ret voldsomme intervalpas, blot fordi der på løbebanen var 50-100 løbere og fordi man løb dem sammen med andre.

Derfor havde jeg slået interval træningen op inde i runaar’s facebook gruppe for at få flere med, desværre var der kun en som havde bidt på krogen. Men en at løbe sammen med er bedre end nul. Jacob Riis var manden som takkede ja tak til at løbe sammen, en løber som jeg via runaar kender ret godt. Og vi er niveau mæssigt heller ikke så langt fra hinanden, selvom han stadig er lidt bedre end mig… Endnu 😛

Vores aftale var at mødes ved Anettes Sandwich ved Harald Jensens Plads kl. 18:05, men busforbindelserne fra Sabro til Aarhus gør det ikke muligt at time helt perfekt. Derfor var jeg i for god tid, så jeg stod af bussen i udkanten af Aarhus og besluttede derfor at bruge ventetiden på at…. Ja du har nok gættet det, at løbe selvfølgelig.

Turen gik af viborgvej fra ringevejen mod det centrale af Aarhus. Undervejs havde jeg hele tiden et halvt øje på klokken og prøvede at time således at jeg ikke kom for sent og ikke kom alt for tidligt til mødestedet.

For enden af viborgvej ved Ceres krydset løb jeg forbi Scandinavian centeret op på Frederiks Allé med kurs mod Anettes Sandwich.

Da jeg kom dertil havde jeg små 5,5 km på Garmin gps uret, som blev pauset mens jeg ventede på at Jacob skulle ankomme.

Indtil videre havde jeg været heldig med vejret, det havde regnet en smule da jeg steg af bussen men det var holdt hurtigt op. Ret heldigt når man tænker på at det havde stået ned hele dagen.

Normalt ville vi løbe intervaller på Viby Stadion eller Ceres Park, men EM for masters i Aarhus i øjeblikket optager næsten hver m2 af den røde løber i byen. Jacob havde derfor en ide til hvor vi kunne løbe, et sted i Hasle som vi satte kursen mod da han kom.

På vejen ville vi komme forbi Åby Stadion som jeg tidligere uden held har forsøgt at løbe på, men da vi kom frem var der åbent. Desværre havde grusbanen rundt om fodboldbanen ikke fået ret meget kærlighed siden jeg var der sidst. Eller faktisk ingen kærlighed. Banen var derfor tilgroet med græs, hullet og smattet af regnen.

Vi besluttede at det ikke var sagen at løbe der, og Jacob foreslog at vi skulle prøve kolonihave området ved siden af. Skør ide, men måske den kunne fungere. Uanset hvad havde vi ikke nogle helt oplagte steder så vi var nødt til at improvisere.

Og efter lidt løben rundt derinde fandt vi et sted med okay underlag, og ikke alt for kuperet som vi ville prøve på.

Herefter satte vi i gang med første interval, startende op af en bakke. Her kunne jeg se at jeg havde små 100 meter på uret da jeg kom forbi den første sidevej og drejede til venstre. Lidt efter kom der endnu et venstresving efterfulgt af en lille stigning inden det gik ned af bakke. For enden af bakken kunne man lave endnu et venstresving inden en minimal stigning og så var man ved start.

Ca. 430 meter var runden og dermed kunne den fungere til de 400 meter intervaller som var på programmet. Det var en rute som på grund af sving, stigninger og ujævnt underlag var umulig at finde en rytme på, men det var helt sikkert en rute som gjorde en stærkere end hvis man havde løbet dem på en regulær løbebane.

De første 4 stykker gik ganske fint, men så begyndte ruten at give mig lidt udfordringer. Jeg følte jeg havde svært ved at holde tempoet på samme niveau på alle omgangene. Men efter jeg er kommet hjem kunne jeg se at de faktisk blev løbet fornuftigt.

Jeg besluttede at nøjes med 10 omgange da ruten dels var lidt længere end 400 meter, og jeg havde løbet 8,5 km opvarming i stedet for de planlagte 3 km.

Da vi var kommet igennem de sidste 6 og ramte de 10 omgange i alt begyndte vi at jogge tilbage mod Harald Jensens Plads. Her fik vi sagt pænt farvel inden jeg joggede den sidste kilometers penge ned til Marselis Boulevard hvor kæresten kom og samlede mig op.

Tænk lige over hvor crazy det er! 4 km intervaller med et snit på 3:58 rundt i en kolonihave forening…. :O Derfor kom jeg til at tænke på mormors kolonihavehus….

Træning kom til at se således ud:
8,5 km RT (5:45-5:25)
5:31

10 x 400 m (4:00-3:45)
4:00
3:48
3:56
3:58
3:59
4:04
3:59
4:02
4:02
3:57

3,7 km afjog
5:58

Herefter skyndte jeg mig hjem for at se Brøndby’s kamp mod Hajduk Split, desværre gik det mindre godt end løbetræningen 🙁

Løb hver dag – I regn!

Savner jeg Ngong og Kenya?

Helt vildt!

Savner jeg vejret i Ngong?

Helt vildt!

Jeg har i dag været hjemme i præcis 14 dage, og der har ikke været en eneste dag hvor det ikke har regnet. Og det er vel at mærke i slutningen af Juli, starten af August. Hvad fanden er det der sker?

Global opvarmning min bare røv!

Nå men i dag havde jeg en rolig tur på programmet, så da jeg havde fået lidt morgenmad tog jeg løbetøjet på inden vejret skulle blive for slemt. Vejrudsigten lovede alt fra skybrud til hagl og torden. Ikke vejr man har lyst til at løbe i hvis man kan undgå det.

Det holdt stadig tørt og himlen så okay ud, så jeg satte afsted mod Lading hvor jeg kunne løbe en stor del af turen i et skovområde. Med blødt underlag. Men det var visse steder lidt for blødt, og da det samtidig begyndte at regne da jeg havde løbet 1,5 km blev det ikke mindre blødt.

Sammen med regnen var der en god blæst, en rigtig kold blæst og lige der gik det op for mig at en løbe t-shirt ikke var nok i dag, men det var desværre hvad jeg havde på.

Da jeg kom til skoven holdt det heldigvis overvejende tørt, og jeg fandt lidt ro i at høre mine fødder ramme jorden midt i den stille og øde skov.

En lille YouTube video fra turen i dag:

Da jeg kom ud af skoven joggede jeg de sidste par kilometer hjem. Her lavede jeg lidt trappeløb mellem stuen og første sal inden jeg kom i et varmt bad. Det er nu en gang den største belønning man kan få efter en løbetur i min optik.

Det blev til 11,1 kilometer jog med et snit på 5:57 og 105 højdemeter, og til 200 meter trappeløb.

Samlet er ugen nu oppe på 87,5 km, nu resterer der blot en meget kort joggetur imorgen og et trænings testløb ved Aarhus Half søndag.

Resten af aftenen står på VM i atletik, og ikke mindst Mo Farah’s sidste 10.000m på bane…. Det er i øvrigt DR 3 og Eurosport du skal holde øje….

Hvad er det skøreste sted du har løbet?

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center