Intervaller, bakker og flere intervaller…

I dag var jeg tidligt oppe (igen) for at ringe og melde barn syg, og for at tjekke om min arbejdsplads nu havde husket at indbetale løn, men den måtte jeg kigge langt efter. De er helt uden for pædagogisk rækkevidde og er én af grundene til at man arbejder efter en overenskomst, for de er kun ude på at skumme fløden uden hensyn til regler og medarbejdere. Nu venter der endnu en sag med fagforeningen, denne gang forhåbentligt en ophævelse af min kontrakt og et krav om kompensation fra dem, for misligholdelse af kontrakten ved ikke at udbetale min løn, som blot er seneste tiltag i deres chikane af mig.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Men det betyder så at jeg pr. d.d. ingen indtægt har, så er ved at være alvorligt presset i forhold til at finde nyt arbejde.[/otw_shortcode_quote]

Men det betyder så at jeg pr. d.d. ingen indtægt har, så er ved at være alvorligt presset i forhold til at finde nyt arbejde.

Dagens træning

Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget, og den gode ting ved at være tidligt oppe i dag var at der kom håndværkere fra morgenstunden, for at efterse den renovering der er foretaget i vores lejlighed, og mens de kiggede boligen igennem og kæresten gjorde sig klar til at komme på arbejde, så kravlede jeg stille og roligt i mit løbetøj for at klare løbeturen. En ekstra fordel var at jeg kom afsted mens vejret var godt, ja faktisk pletvis solskin på turen, og med udsigt til skybrud om eftermiddagen var det en win-win.

Udover at det er rart at få den klaret fra morgenstunden, så var det en hård og halvlang træning som jeg generelt har det svært med fra morgenstunden, så på den måde var det en fremragende mulighed for at arbejde med en af mine svagheder, at løbe langt fra morgenstunden. Og det er jo én af de ting man skal være god til hvis man vil deltage i løb, og har ambitioner om et godt resultat for de fleste løb starter mellem kl. 9-11.

Den 16 km lange træning voldte lidt planlægningsudfordringer, fordi der både var bakkespurter og intervaller i kuperet terræn, og det kræver altså lidt planlægning at få det til at passe med, at jeg rammer en god bakke at løbe bakkespurter på det rigtige sted. Især fordi jeg planlægger hele træningen i Garmin Connect så jeg ikke skal huske på noget, jeg skal bare gøre som der står på uret og lytte efter bip løbende. Så hvis jeg skal løbe på bakker efter 4,5 km så skal der helst være en bakke indenfor +/- et par hundrede meter, men mit gode lokalkendskab gjorde at det gik som det skulle med planlægningen.

Løb hjemmefra mod Botanisk Have da jeg vidste der var ca 3,5 km derned, og det passede med 3 km RT og 4 x 200 m teknikløb inden jeg skulle løbe på bakker, og i -og omkring Botanisk Have er godt kuperet så jeg vidste det var til at finde en bakke. Startede den første bakkespurt fra bunden af Viborgvej og 100 m op, på vej ned kiggede jeg på Den Gamle By, og så fik jeg øje på én af Aarhus’ værste bakker, nemlig Mønsgade og jeg valgte at pause uret og gå derover og løbe de sidste 7 spurter derovre, både fordi den var stejlere men også fordi der er brostensbelægning, endnu en af mine svagheder. Jeg føler at når jeg løber på brosten så bliver alt energi suget ud af mine ben, det er simpelthen så hårdt for mig at løbe på.

De første 5 bakkesprinter gik overraskende godt, og på trods af gadens beboeres forundrende blikke kæmpede jeg mig igennem dem, en efter en på trods af at især de sidste 2-3 stykker der var der udsolgt, og jeg var her alvorligt bange for at jeg ikke ville komme igennem hele træningen, for det føltes ærligt ikke som om der var 10 km mere i tanken, og slet ikke med tanke på at der var mange minutter i hurtigt tempo.

Men efter bakketræningen var der 2 km med RT, og her løb jeg via Mølleparken op forbi Ridehuset og gjorde kort et stod ved Musikhuset hvor jeg fik lidt at drikke i drikkefontænen. Selvom jeg kun stoppede der kort så fløj tankerne alligevel, for kort forinden havde jeg løbet ned af Hjortensgade, ligesom jeg gjorde i søndags og jeg kiggede op på det vindue hvor jeg vinkede til en 1-2 årig som sad i vinduet med sin mor og så løbet, og i dag var der mennesketomt både på Hjortensgade og foran Musikhuset, og faktisk løb jeg vil 6-8 km i dag på ruten fra i søndags. Det vækker en del følelser i én, og frembringer en masse minder fra de forskellelige steder på ruten.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]På de sidste par km af træningen løb jeg igennem Mejlgade, for at hilse på min kammerat Claus fra Ren & Stærk, som jeg ville have været forbi og hilse på i søndags efter løbet, men jeg fik så ondt i maven at jeg strøg direkte hjem dér. Så jeg gjorde stop ved biksen og fik hyggesludret 5-10 minutter inden jeg løb videre så jeg kunne få de sidste 1,5 km i banken. Jeg løb 100 meter og da jeg ramte hjørnet ved Aarhus Crossfit stod min kammerat og tidligere kollega Jacob, så gik der lige 5-10 minutter mere med snak. Jeg har ikke set nogle af dem i over 1 år så det var rart lige at løbe ind i dem begge, det gør sku én glad i låget![/otw_shortcode_quote]

De hurtige intervaller blev løbet ved Stadion Allé, op forbi Mindeparken og langs Strandvejen tilbage mod centrum, og der var ikke meget at skyde med, benene var færdige og trætte efter Aarhus City Halvmarathon og det hårde program jeg er inde i, men er sikker på at det går over i takt med at jeg får løbet nogle flere km.

Èn af de fascinerende ting ved at være løber, og tilbringe så meget tid på landevejen er alle de forskellelige mennesker man kommer forbi på sin vej, på denne tur var det en ung asiat i et busstoppested der fangede min opmærksomhed på afstand, hun havde en kæmpe fest med sig selv i busskuret, og det fik mit til at tænke på en sang af Per Gessle (ham fra Roxette) der går cirka sådan her; “I have a party in my head, and i hope it never ends”. Og jeg er sku nok selv lidt halvskør for tit løber jeg og tænker alt muligt mens jeg løber, og nogle gange løber jeg og smågriner for mig selv fordi det folk siger, gør eller mine tanker er pissesjove… Syntes jeg selv! 😛

På de sidste par km af træningen løb jeg igennem Mejlgade, for at hilse på min kammerat Claus fra Ren & Stærk, som jeg ville have været forbi og hilse på i søndags efter løbet, men jeg fik så ondt i maven at jeg strøg direkte hjem dér. Så jeg gjorde stop ved biksen og fik hyggesludret 5-10 minutter inden jeg løb videre så jeg kunne få de sidste 1,5 km i banken. Jeg løb 100 meter og da jeg ramte hjørnet ved Aarhus Crossfit stod min kammerat og tidligere kollega Jacob, så gik der lige 5-10 minutter mere med snak. Jeg har ikke set nogle af dem i over 1 år så det var rart lige at løbe ind i dem begge, det gør sku én glad i låget!

Havde igen på træningen store problemer med mit Garmin Forerunner 920XT, så snart der kom et træ indenfor 100 m afstand så begynde pace bare at stige og stige, så derfor er 2 af AT splitsene ikke korrekte, da jeg løb i pace der var i eller uhyggeligt tæt på AT, men uret steg og steg til næsten pace 6:00 før jeg kom ud af skovene og den begyndte af falde. Det er pisse træls og jeg har aktuelt en support sag igang hos Garmin, for havde også problemet i søndags inde midt i Aarhus centrum, WFT? Og det er lidt træls at jeg er nødt til at undgå skovstier, fordi uret er sååå upålideligt i nærheden af træer.

Dele af dagens løbetræning (med splits):
8x 100 meter bakkeløb

8 x 2 min AT i bakket terræn (4:50-5:35)
4:51
4:45
4:42
4:58
4:55
4:43
4:43
4:49
4:50

Træningen bød på 118 højdemeter fordelt på de 16 km, og bringer uge totalen på på 41,5 km indtil videre.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center