Intervaller & Moesgaard Trail

I går lørdag havde jeg ugens andet intervalpas, et intervalpas hvor jeg var lidt mere på hjemmebane end det i torsdags. For jeg lider ikke helt så meget på 100, 200 eller 400 meters som jeg gør på 1000 eller 2000 meter intervaller, men for at blive bedre skal man ud af komfortzonen og arbejde med svaghederne.

Vi var inviteret til Skanderborg hos svigerforældrene for at få god mad og se Eurovision Song Contest, derfor skulle de 13 km som træningspasset totalt indeholdt findes i netop Skanderborg. Og dem der har løbet i Skanderborg ved at der ikke er mange flade meter i den smukke by.

Derfor havde jeg på forhånd besluttet at løbe den rute jeg nu en gang løb, ikke så meget pis med at prøve at planlægge mig ud af det for at løbe med på flad vej når der skulle løbes til. Intervaller med indbygget styrketræning i form af bakketræning, whats not to like?

Jeg startede min træning tæt ved Mcdonalds i Stilling med kurs mod Skanderborg, og allerede hjemmefra var jeg lidt usikker på hvilket løbetøj jeg skulle have på, for det var okay temperatur men det blæste okay meget. Valget var derfor faldet på splitshorts, Langæret og løbejakke det tænkte jeg måtte passe fint.

Opvarmningen bestod af 4 km og allerede efter 2-2,5 km måtte jeg stoppe op og tage den langærmede af, jeg kunne dårligt trække vejret af begyndende hedeslag for hold nu kæft det var varmt. Overdrivelse fremmer forståelsen så slemt var det nu ikke.

Benene var okay efter en hviledag omend en smule trætte, så mens jeg løb på lidt nye stier så sørgede jeg mig for at holde mig på afstand af Skvæt Skov, og dem der kender Skvæt Skovløbet ved hvor modbydelig den skov er. Men i stedet kom jeg lidt på eventyr og med 150 meter til jeg skulle til at løbe de første intervaller kom jeg til en skråning som gik voldsomt skarpt ned af, og så var der kun en vej og det var ned.

Da jeg nåede bunden havde jeg 30 meter til at komme op i fart på de små singletrack stier inden jeg kunne komme ud på Oddervej og for alvor få fart på, men i stedet for svære skovstier kunne jeg i stedet nyde Oddervejs højdemeter. Gad vide om der er en regel om at Oddervej skal være stejl for sådan er det både i Aarhus og Skanderborg, selvom Aarhus er markant værst af de to.

Hele vejen igennem Skanderborg by løb jeg de 6 x 400 meter intervaller som jeg fokserede på at holde under 4:20, i den hurtige ende af min intervalzone. De 6 x 400 meter blev afløst af 6 x 200 meter endnu hurtigere intervaller, og med forestående 5 km konkurrencer var fokus på at holde dem under pace 4:00.

De 6 x 200 meter blev løbet ved Dyrehaven i Skanderborg og da jeg kom til den anden af dem så jeg en Kenya løbebane rundt om en fodboldbane, og jeg tænkte yes og løb derind i pace ca. 3:50 og da jeg betræder første skridt er jeg ved at ryge på røven, for der var mere Brasilien end Kenya over den bane med sand i stedet for jord. De resterende 150 meter af det interval blev en hård omgang på grund af manglende jordfæste.

De restende 4 blev løbet i det mere løbevenlige Sølund og de kom nemt i hus. Som skrevet i starten så er de korte af slagsen de nemmeste 😛 Herefter kunne jeg løbe igennem Skanderborg og op til svigerforældrene hvor der ventede et bad, god mad og hygge.

Lørdagens intervaller (med splits):
4 km RT (5:45-5:25)
5:25
5:17
5:22
5:38

6 x 400 m IT (4:30-4:15)
4:11
4:17
4:09
4:09
4:15
4:12

6 x 100 m ST (4:15-4:00)
3:58
3:55
3:50
3:50
3:46
3:49

3 km RT (5:45-5:25)
5:22
5:31
5:32

Hertil blev det til 109 højdemeter.

Søndag på udebane

Da jeg vågnede i morges så havde jeg bestemt ingen planer om at skulle have tæv i Marselisborg Skov, den skov er rendyrket ondskab. Jeg har allerede ondt af den der skal løbe VM i Cross derude om 1,5 år.

Men det jeg trods alt vidste da jeg vågnede morges var at benene har haft friskere dage end i dag, og derfor ville jeg utroligt gerne have selskab på dagens 12 km tur. På Runaar var der en tur som jeg ikke helt kunne nå med transport derind samt at komme i løbetøjet. Kunne i kommentarerne se at Kristoffer som også løber i Runaar også havde svært ved at nå turen, men det så til gengæld ud som om han forsøgte og dermed kom ud og løbe der.

Jeg tænkte fuck det og prøvede at se om nogen i Mo’s Friends ville løbe med mig, intet held! Så skrev Kristoffer til mig og jeg var klar på en tur… Og han foreslog Moesgaard og Marselisborg Skoven, fuck tænkte jeg og ville ønske at jeg allerede havde klaret min tur, men nej og det ville nu være hyggeligt med selskab.

Så afsted mod Aarhus for at samle Kristoffer op og mod Moesgaard Strand og ind i den ubehagelige skov, og Kristoffer kan godt lide at løbe trail og gerne singletrack så denne gamle asfalt slider kom lidt på glatis, eller i hvert fald var jeg på de første 2 km ved at ryge på røven 2 gange i mudderet. Mine Adidas Supernova klarer sig bedre på landevejen end på mudrede singletracks, i hvert fald med mig som fører.

Vi hyggede os i den grad men de mange højdemeter og små singletrack kombineret med trætte ben var ikke en god cocktail i dag, og med 11,25 km på uret da vi endelig kom tilbage ved bilen tænkte jeg bare fuck det jeg skal ikke ud og finde de sidste 750 meter på parkeringspladsen, ikke i dag!

I stedet sluttede vi løbeturen af med at hoppe i den store swimmingpool, og havet var i hvert fald ikke opvarmet!

Hård tur i godt selskab med en kold afslutning, og i den grad på udebane. Men man skal også nogle gange spille på udebane for at få hår på brystet.

Pacen endte på uimponerende 6:00 og turen i skoven gav 170 højdemeter på de lidt over 11 km. Ugen ender dermed med 69,5 km.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.