Jeg har glædet mig….

Da vi i sommers rendte rundt i shorts, solskin og 25 grader blev vi mindet om at der 4-6 måneder senere ville komme en højt elsket højtid nemlig julen, mange vil mene at det er vanvittigt at inden sommeren er slut så er der pyntet op til jul, men det er ikke desto mindre det der sker nu til dags. Jeg tror at jeg så de første juleting i starten af August måned i år….

Personligt er julen den eneste højtid på året som jeg virkelig værdsætter, og det er hverken på grund af det kristne i højtiden eller gaverne, men derimod er det de få dage om året man kan være sammen med dem man virkelig holder af uden at hverdagens stress overskygger samværet, nej i julen har man tid og overskud til at være sammen.

Hvad har julen med løb at gøre? Jo nu skal du høre, jeg er ærligt ved at brække mig over at julen kommercielt skal malkes til det yderste, men jeg er begyndt at glæde mig til at skulle fejre julen med kæresten og mine børn, jeg glæder mig til at sidde foran brændeovnen med et glas rødvin mens duften fra flæskestegen breder sig i huset, jeg glæder mig til at se kæresten og ungernes (forhåbentligt) glæde når de åbner deres gaver, og på præcis samme måde har jeg glædet mig til at skulle løbe med -og se mine venner fra Mo’s Friends.

Det har desværre været nødvendigt at pleje min skade de seneste uger i stedet for at løbe -og hygge med disse skønne mennesker, jeg har savnet at snakke om Brøndby IF med Abdi, jeg har savnet at battle med Mo, jeg har savnet at høre om Omar’s morfar og jeg kunne blive ved, for jeg har savnet hver og en af de dejlige løbere i dette fællesskab….

Heldigvis er det jo fredag i dag, og fredag er lig med Mo’s Friends Fredagstræning så det var ikke svært at komme i løbetøjet i dag, herefter blev Otto luftet og stimuleret med noget apport træning inden jeg skulle med bussen, det er nu en gang sjovere at komme hjem til et hjem som ikke er ødelagt fordi han har kedet sig.

I Ungdomskulturhuset hvor alle Mo’s Friends løbetræninger starter var der som altid krammere og røverhistorier, og mens dem som stadig kører på afrikaner tid lod vente på sig tog Alien og jeg en omgang bordtennis, og jeg er ikke sikker på han er enige men jeg er vist stadig the champ!

Herefter forklarede Esben hvad dagens program indeholdte, og til min store glæde passede det perfekt med hvad min coach havde planlagt til mig, altså ikke at vi skulle løbe det samme men at opbygningen af de andres og min træning nemt kunne passes sammen, så efter at have stået i rundkreds og lyttet på de kloge ord fra Esben begyndte vi at løbe afsted.

Planen var at løbe langs Aarhus Å af Brabrandstien men allerede ved det første lyskryds efter ca. 200 meter mødte vi en som har sin daglige gang i Ungdomskulturhuset, og efter at have hilst på hinanden nævnte han at der var gratis entre i Den Gamle By i dag, og vupti så skulle 10-15 tosser i Den Gamle By og det var altså ikke sightseeing i den forstand, men når det er sagt så er det jo et ganske smukt sted at crashe… For crashe det var præcist hvad vi gjorde, det var ikke vores intention men når man kommer 10-15 mennesker løbende igennem den gamle by, med besøgende som ikke forventer løbende og med julemandsshow… Ja så er det sku lidt at crashe, men jeg kan godt lide at provokere og leve på kanten så det passede mig perfekt 🙂 Og nu kan jeg så sætte haks ved at have været i Den Gamle By.

Rent løbemæssigt var det en anderledes oplevelse at løbe dér med rigtige brosten, og med rigtige menes ikke dem man oplever i fx. Berlin Halvmarathon men sten som bare er kastet ned i noget sand hulter til bulter, og mennesker som skulle passeres som var de kegler til en fodboldøvelser, men efter at have fået skideballe af et par ansatte satte vi kurs mod nærmeste udgang.

Da vi var færdige med at være til besvær i Den Gamle By satte vi så endelig kurs af den planlagte rute, det var som altid skide hyggeligt at løbe sammen, jeg er virkelig kæmpe fan af disse mennesker! Vi kom frem til Brabrandstien med små 4 km på uret, det passede helt perfekt med min træningsplan da der var planlagt 4 km opvarmning, 3 km tempo og 4 km afjog.

Og Brabrandstien er jeg nødt til at knytte en kommentar, og for dem som ikke er lokalkendte så er det nok det mest oplagte og det  mest benyttede område for løbere og cyklister i Aarhus og omegn. Men stien har desværre været ramt af 8 røverier i 2016 indtil videre, alle mod kvinder efter mørkets frembrud, det seneste blev en kvinde røvet efter at have fået banket sit hoved ned i asfalten flere gange… Sygt! Det giver dette fremragende sted en del malurt i bægeret når man er der.

De andre lavede nogle teknikøvelser mens jeg løb de 3 km tempo som jeg havde på programmet, og det var rart at føle en smule overskud igen efter min skadesperiode, for har i den grad manglet både fart, udholdenhed og form efter jeg “er kommet tilbage”. Og de 3 km kom bare stille og roligt ind på løbekontoen med den afsluttende kilometer i pace 4:38.

Da jeg kom tilbage til de andre var de igang med 10 x 200m spurt, men jeg løb bare videre i roligt tempo så det ville passe nogenlunde med afstanden tilbage til Ungdomskulturhuset, men så kunne jeg ikke dy mig for lige at battle en 200 m tur med Mo. Jeg tror at han troede at han kunne nappe mig, men han undervurderede vist at jeg er hurtig på korte distancer, så allerede fra første meter var jeg i front, og der blev jeg hele vejen i mål. Undervejs kunne jeg ikke nå at vurdere hvor hurtigt jeg løb, men da jeg kom hjem og kiggede træningen igennem kunne jeg se at jeg havde løbet de 200m omkring pace 2:20 (2:19-2:29).

Herefter delte vi os op i dem som ville den korteste vej tilbage, og dem som ville med mig så det kom til at passe med min træning, så vi var 6 stykker der løb en omvej tilbage så jeg kunne ramme de planlagte 11 km. Og her kunne jeg gøre status over en fantastisk træning, hvor det igen var lykkedes at overholde træningen og for første gang i November måned at komme over 10 km i én træning, og så var det bare ekstra bonus at tæve Mo i en sprint… Måske slog jeg alle? Hvem ved?

Dagens løbetræning (med splits):
4 km RT (5:45-5:25)
6:22
5:31
5:27
5:24

1 km ALM T (5:25-5:05)
4:56

1 km MT (5:05-4:45)
4:54

1 km AT (4:45-4:30)
4:38

4 km RT (5:45-5:25)
5:18
5:48
5:40
5:52

Samlet blev det til 11,47 km med en gennemsnitspace på 5:30, og som bød på 64 højdemeter.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.