Kenya jog i split shorts

Hvis jeg ikke havde opdaget det på Runalyze, TrainingPeaks eller en af de 1000 andre løbeapps og statistik sider skulle have opdaget at jeg træner hårdere i øjeblikket end længe, ja så ville jeg i hvert fald opdage det når jeg var afsted.

For onsdagens langtur var som nævnt i sidste indlæg en hård dag på kontoret, og selvom fredagens tur på 15 km startede med stort overskud da jeg steg ud af bussen og begyndte at løbe afsted mod Mo’s Friends træningen, så måtte jeg hurtigt indse at det også blev en hård omgang.

De første 4 km klarede jeg fra bussen og ned til Ungdomskulturhuset, herefter løb vi mod Riis Skov for at løbe lange intervaller anført af AGF Atletiks løbetræner Dan Olesen som på vejen dertil førte os off road i skoven.

Da vi kom frem til stedet hvor de skulle løbes havde jeg små 8 km på løbeuret men jeg var ærligt færdig, så jeg løb med på 2 x 2 runder ´a 700 meter inden jeg splittede og satte kursen mod Aarhus centrum og en bus hjem igen, dog skulle jeg først ramme de planlagte 15 km men jeg ville nu hellere ramme dem ved bussen end 3 km fra bussen.

Samlet blev det til 15 km med en gennemsnitspace på 5:40 og 138 højdemeter, desværre blev det ikke til nogen fart som ellers planlagt men til gengæld var det en dejlig tur i skoven med både sol og fornuftige plus grader…

Desværre for meget blæst men ellers en super god tur i skoven.

Kenya jog i split shorts

I går var energien og overskuddet væk.

Da jeg vågnede imorges var jeg træt i kroppen. Meget træt!

Jeg ville have løbet med på RUNAAR lørdagstur på 15-16 km hvis benene var gode den kl. 11 i pace 5:15, men jeg vidste allerede i går at der skulle ske et mirakel så jeg takkede ja til en tur kl. 11 tættere på pace 6:00.

Men jeg var for træt i benene!

Jeg hverken skulle eller kunne løbe 15 km i dag.

Men jeg ved at jeg er inde i en hård periode, og jeg ved at det er naturligt at jeg er træt. Og heldigvis er jeg bare træt, og mærker ikke nogle rigtige smerter nogle steder så det er positivt.

Så jeg besluttede mig for at se om jeg kunne få løbet lidt syre ud af benene ved at tage en kort og rolig tur i dag, og så imorgen knalde de 15 km af forhåbentligt med lidt mindre trætte ben og overskud til at overholde zonerne.

Jeg har en del af mit løbetøj til tryk for at få trykt Mo’s Friends logo på det, så jeg er lidt presset med antallet af jakker, og jeg gad ikke tage løbetights på for at løbe 15-20 minutter når vejret ikke var dårligere end det var.

Så jeg fandt mine split shorts frem fra gemmerne. Det var koldt. Men der er noget specielt ved at have dem på, for det er dem man har på når det er alvor. Men det var ikke alvor, det var så langt fra det kunne være.

Det var afslapning.

Bilisternes forundrende blikke.

Det var pissehamrende koldt.

Det var vildt lækkert at komme ind i et varmt bad bagefter.

Og så sluttede det hele af med at det var bad blev afløst af det obligatoriske minut med iskoldt vand på benene…

Det blev til 3,5 km kenya jog rundt i kvarteret hvor jeg bor, og nu er jeg lidt spændt på hvordan kroppen responderer når jeg skal løbe imorgen, men allerede nu har ugen været en stor succes med 57,5 km på løbekontoen som er ny uge PR de seneste 4-5 måneder, og når det lykkedes at få 15 km på kontoen imorgen så er det en uge tilbage på normalen, omend at den kunne have været nemmere at komme igennem.

Instagram

Her er min løbebuddy Henrik’s Instagram opdatering fra den tur jeg gik glip af….

God lørdag!

marathonpepe_signatur

 

Update: Det blev til endnu en løbetur… Læs indlægget

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.