Kibera Race: It all starts here!

Indhold

Om Kibera Race

Video fra Kibera Race

Videoer fra Kibera

Støt Kibera Race

Dokumentation

Om Kibera Race

I mine blogindlæg fra min tur til Kenya beskrev jeg blandt andet Kibera som vi var i flere gange. Til dem som ikke har læst de indlæg vil jeg kort beskrive Kibera, for at give en forståelse af hvad vi har med at gøre.

Kibera er Afrikas største slum område hvor 95% af indbyggerne lever under fattigdomsgrænsen, det menes at mellem 15-20% af indbyggerne er smittet med HIV/AIDS, og er et område hvor der bor langt flere folk end der er “plads til”.
(Kilde: Wikipedia)

I Kibera er der på trods af en enorm fattigdom nogle projekter som giver håb om en bedre fremtid, og Kibera Race er et af de projekter.

Projektet af opstået af en indsjæl ved navn William Morwabe, som hver måned afholder et 10 km gadeløb midt i Kibera og dens kaotiske trafik. Projektet lever af donationer og en vanvittig indsats af William som er rundt og banke på døre for at få folk til at deltage i løbet.

Udover donationer betaler deltagerne selv 50 KSH (ca. 3 kr) for at deltage, alle pengene ender som præmiepenge og til at give lokale hjælpere ved løbet en skilling.

Med andre ord kan du ved at give enten en engangs eller fast donation være med til at bidrage til at lokale løbere kan få blod på tanden i forhold til at løb kan være en vej ud af fattigdom, som William siger; It all starts here som en motivation til at hårdt arbejde kan give mulighed for at løb kan være indtægsgivende, og en mulighed for at nå drømmen om at vinde et stort løb en dag.

Og uanset om dem som vinder præmiepengene lykkedes med at slå igennem som løber og vinde præmiepenge i et stort løb, så er de præmiepenge man vinder ved Kibera Race med til at sikre overlevelse i den periode pengene rækker.

Video fra Kibera Race

Denne video af Anne Scherrebeck er en dokumentar af et af Kibera Race løbene afholdt i Kibera sommeren 2017. Dokumentaren er delvist optaget bag på en motorcykel og ved start -og målområdet, med gode menneskelige historier. Videoen indeholder også et interview med William Morwabe med hans tanker om projektet.

Videoer fra Kibera

Støt Kibera Race

Du har mulighed for at støtte dette fremragende projekt, og via projektet give folk en motivation og mulighed for at forfølge drømmen om at blive en bedre løber, og på den korte bane hjælper donationen til at der er præmiepenge som giver mad på bordet her og nu.

Du kan støtte på følgende måder:

Du kan støtte med et valgfrit engangs beløb eller et fast månedligt beløb via PayPal herunder.

Eller

Du kan støtte med et valgfrit engangs beløb via MobilePay herunder.

MobilePay til 2750 6261

Tak fordi du støtter dette gode projekt i Kibera som er afrikas største slumområde. Alle donationer overføres ubeskåret til Kibera Race (v/ William Morwabe), og udgifter til overførelse af pengene til Kenya afholdes af mig.

Dokumentation

Her vil der blive lagt kvitteringer op af overførte beløb for at dokumentere at overførelserne er gennemført.