Landingen påbegyndt!

Rolig træning før DHL stafetten

Onsdagens træning skulle overståes så nemt og nænsomt som muligt, for torsdagens træning skulle foregå til DHL stafetten. Og programmet var en hård omgang med en hel del kilometer i det tempo jeg håber at løbe CPH Half i.

Så da jeg kom i løbetøjet satte jeg kursen mod Aarhus for at variere mine løberuter en smule. Der er 12 kilometer fra Sabro til Aarhus centrum så det passede fint til en rolig tur.

Da jeg var nået til Tilst ved Fitness World efter cirka 6 kilometer kigger jeg til venstre hvor der på parkeringspladsen holder en rustvogn. Altså 20 meter fra indgangen til Fitness World. Jeg kommer derfor til at tænke på nogle mulige scenarier for hvorfor den holder der.

Måske den afdøde skulle nå i Fitness World inden pågældende blev lagt i jorden?

Måske chauførren lige skulle træne overarme så han havde kræfter til at bære kisten?

Nå men ingen af konspirationsteorierne holdt vand, for yderligere 100 meter til venstre så jeg så begravelsesforretningen. En butik hvor der løbende kommer kunder… Desværre.

Turen gik i det hele taget super nemt, og inde i Aarhus løb jeg en lille omvej ind igennem Botanisk Have. Vejret var til en forandring godt og Botanisk Have var indtaget af alt fra amende kvinder til letpåklædte mænd og kvinder, som prøvede at suge lidt D-Vitamin ud af solen.

Jeg elsker Botanisk Have når vejret er godt, for så summer det af liv. Hele Aarhus’ borgersammensætning er nærmest repræsenteret sådan en dag.

For mit eget vedkommende blev det en hurtig tur igennem, men jeg nød dog synet af liv og glade dage mens jeg satte kursen mod Aarhus Rutebilstation via havnen for at tage bussen hjem.

Jeg var ikke kun heldig med gode ben og vejret, for da jeg ankom ved bussen var der 30 sekunder til afgang. Så jeg hoppede ombord og måtte strække ud inde i bussen mens den begyndte at trille afsted.

Min telefon var undervejs gået død selvom der var strøm på, så turen var blevet løbet i tavshed. I bussen prøvede jeg at få liv i den uden held, så hele turen i bussen blev benyttet uden elektroniske distraktioner og i stedet kunne jeg være 100 % til stede under busturen. Man når at se mange ting på sådan en tur når man ikke sidder med hovedet begravet.

Hjemme fik jeg liv i telefonen og kunne bruge resten af dagen på at slappe af.

Træningen i tal:

Distance

15,01 km

Pace

5:36/km

Varighed

1t 24m 03s

Højdemeter

80,3 hm

Kilde: Garmin Connect.

Smuk morgentur og eftermiddags tur

Maliha havde sovet her fra torsdag til fredag efter DHL stafetten, så da vi vågnede fredag morgen hoppede vi i løbetøjet.

Herefter satte vi kurs mod “den hemmelige skov” mellem Lading og Sabro, her kunne vi i lækre omgivelser løbe nogle rolige kilometer. Maliha er blevet lidt bedre til at løbe langsommere, men der er stadig lang vej for hende. Så flere gange på turen løb hun 50-100 meter foran mig fordi hun hele tiden løb for stærkt, men jeg fokuserede 100% på at det skulle være en restitutionstur hvor det var vigtigere at holde igen selvom man godt kunne løbe hurtigere.

Benene var overraskende friske ovenpå DHL stafetten, men jeg er samtidig opmærksom på at trætheden kan komme efter et par dage. Men på den anden side overholdt jeg træningen så det bør ikke volde problemer.

Maliha sagde flere gange at det var såå fedt at løbe i skoven og i området fordi der var så roligt, og det har hun bestemt ret i. Meget idyllisk område om sommeren, dog er der visse udfordringer om vinteren på grund af manglende sne og is rydning, og så giver de mange åbne stykker udfordringer på blæsende dage.

Men om sommeren er det perfekt, markerne der ligner en million og roen når der ikke lige kommer en bil forbi.

Undervejs løb vi både på asfalt, græs, skovstier og lidt i mudder. Og inden man har set sig om er man hjemme igen efter 15 gode kilometer, og dermed dagens første træning i hus.

Dagens anden træning var endnu en rolig tur, den blev løbet med kurs mod billigblomst i Tilst som er et kæmpe havecenter. Vi manglede lige lidt frugtbuske de havde på tilbud så hvad var mere perfekt end at løbe derud for at købe dem? Det passede med der var 6-8  kilometer derud.

Og det var præcis sådan turen blev, en let og nem omgang i roligt tempo og dermed var dagens anden træning klaret. Denne en smule hurtigere end dagens første.

Træningen i tal:

Distance

15,01 km | 8,22 km

Pace

5:49/km | 5:37/km

Varighed

1t 27m 14s | 0t 46m 07s

Højdemeter

129,4 hm | 49,1 hm

Kilde: Garmin Connect.

Blæsende tur

Lørdagens træning stod på 14 km med 6 km med noget tempo. Og jeg er så heldig at min datter er herovre i denne weekend, og efter morgenmaden fik jeg lokket hende til at cykle med på min løbetur.

Min oprindelige plan var at løbe den på et tidspunkt om eftermiddagen, men mens jeg sad og slog mave ovenpå morgenmaden med en kop kaffe så jeg lidt morgentv, og dermed en vejrudsigt for dagen som bestemt ikke så lovende ud.

Trusler om regn, torden og måske skybrud lød ikke som opskriften på en fed løbetur, derimod havde ord som solskin været mere tiltrækkende. Men det er vist ikke ord man kommer til at bruge om den Danske sommer….

(Ristrup Skov)

Men når nu sommeren ikke kommer til at kommer til at give et smil på læben, så er det godt at datterens selskab gør. Og selvom vi startede ud med stærk modvind var humøret højt, og musikken i løbetasken bankede derud af.

Desværre kender jeg vejen vi havde planlagt ret godt, turen fra Sabro til Galten hvor planen var at vi så skulle køre med kæresten hjem. Men med forestående 16 km med modvind som i dag var ret hård valgte vi at tage en anden rute.

Efter de første 4 kilometer og med beslutningen taget om at løbe en anden rute skulle jeg i gang med tempodelen af træningen. Den var planlagt til at være 2 blokke af 3 km startende i marathontempo og slutte i 5 km pace.

Men en kombination af vejrforhold, rute, forestående baneturneringen og DHL stafetten i torsdags (kommer seperat indlæg om det oplevelse) gjorde at jeg ville holde det mellem marathontempo og halvmarathontempo. For torsdagens DHL stafet blev en ret hård omgang selvom jeg holdt planen, og aktuelt er der kun 1 ting der tæller og det er baneturneringen på tirsdag!

Igennem de små byer kværnede jeg kilometer efter kilometer i marathontempo, kun afbrudt af når datteren skulle brokke sig over hvor ondt hun havde i benene. Det tager jeg gerne med for hendes selskab.

Ved Skjoldelev hvor tempodelen var slut kom vi til en rundkørsel, her blev vi pludselig angrebet af en hund som rendte rundt uden ejer. Jeg fik skræmt den væk da den var 20 centimeter fra at ryge på datteren, og jeg blev så sur at vi fulgte efter den til vi fandt ejerne som fik en sviner med på vejen…

Den oplevelse fik vi gjort til en god oplevelse 500 meter senere stadig i Skjoldelev hvor vi kom til planteskolen, de havde været så venlige at sætte et stort is skilt ud og så sagde jeg til datteren at hvis hun gik ind og spurgte om de tog imod MobilePay så gav jeg en is.

Til hendes held og mit uheld tog de imod MobilePay og vi fik købt en is som hun spiste mens vi gik rundt og kiggede på lidt planter, heldigvis havde jeg i går købt 6 frugtbuske et andet sted så der var ikke noget der kunne lokke.

Herefter joggede vi igennem den lokale skov indtil vi ramte de planlagte 14 kilometer.

Splits for tempodelen blev:
4:45
4:58
4:50
4:57
4:50
4:55

Med dagens træning i hus er landingen begyndt mod baneturneringen, nu er fokus udelukkende rettet mod at være frisk på tirsdag når startpistolen går af. Men det er kun 1 af 2 mellemlandinger, for nu kommer sæsonens mål med en lille måned imellem hver af dem.

Men jeg er så klar!

Træningen i tal:

Distance

14,02 km

Pace

5:26/km

Varighed

1t 16m 08s

Højdemeter

151,8 hm

Kilde: Garmin Connect.

Håber at have en løbsberetning klar fra DHL stafetten i morgen, håber stadig på at Aarhus Motion får lagt billeder op fra dagen. For jeg lover dig at der skal billeder til for at alle der ikke var med forstår dagen…

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.