Langtur i modvind

I tirsdags efter arbejde skulle jeg ud på ugens anden tur, og for at være helt ærlig så er det sku svært at komme i løbetøjet når man har kravlet rundt på knæene hele dagen, og når man endelig er oppe at stå så er det for at hænge en 30-60 kg tung radiator op.

Men der er to muligheder den ene er at man lader det blive et problem, og den anden er at man får det bedste ud af situationen, og om nødvendigt må det koste lidt på farten eller distancen men det vigtigste er at komme afsted og få slidt lidt asfalt.

Heldigvis var tirsdagens tur en tur helt uden fart, eller rettere selvfølgelig var der fart for ellers ville der ikke være fremdrift og dermed heller ingen tur, men det var bare roligt tempo fordelt på 10 km i roligt tempo efterfulgt af 2 km med fokus på teknik.

De 12 km blev løbet med en gennemsnitspace på 5:39 og bød på 75 højdemeter i området omkring Lading, Skjoldelev og Sabro.

Progressiv torsdag

Torsdag stod den på en lidt mere udfordrende tur i form af en 12 km progressiv tur, og det var ikke kun turen der var udfordrende men også det at jeg havde fået halvanden times mindre søvn end jeg plejer, dels på grund af at jeg skulle se FC Barcelona – PSG desværre gik jeg i seng da PSG kom på 3-1… Men jeg vågnede kl. 3 om natten og tjekkede nysgerrigt resultatet og kunne se den var endt 6-1 så jeg lagde mig til at sove for jeg drømte åbenlyst….

Da jeg vågnede kunne jeg så se den var god nok. Den anden årsag til min manglende søvn var at vi skulle ud og lave noget i REMA 1000 i Risskov inden der kom kunder i butikken, så vi skulle møde 1 time tidligere end normalt og når man i forvejen møder før fanden får sko på, ja så møder man fucking tidligt!

Da jeg kom hjem fra arbejde (igen) med 10.000 skridt på tælleren hoppede jeg i løbetøjet, vejret var fantastisk med flot solskin på himlen så det var bare med at komme afsted, og jeg kom hurtigt derud af med okay ben.

Jeg havde nok undervurderet vejret en smule for jeg var hoppet i min vinterbeklædning og havde ikke indregnet solskinens dejlige varme, men jeg kløede på selvom det var varmt og min tur bragte mig igennem Mundelstrup og via Borumvej til Borum inden jeg igen ramte Sabro og sluttede turen af i Risstrup skoven.

De første 4 km af turen var i roligt tempo, herefter kom der 4 km i ALM T inden de sidste 4 km i marathon tempo blev serveret som turens hovedret.

Jeg var lidt mærket på de sidste 5-6 km men ikke mere end at jeg kom igennem turen uden de store problemer, og undervejs fik jeg nogle gode km i marathon tempo i benene hvor tempoet og overskudet føltes naturligt.

At slutte turen i Risstrupskoven var bare et perfekt punktum på turen som bød på 88 højdemeter, og blev løbet med en gennemsnitspace på 5:13.

Torsdagens tur (med splits):
4 km RT (5:45-5:25)
5:34
5:28
5:29
5:32

4 km ALM T (5:25-5:05)
5:13
5:17
5:19
5:17

4 km MT (5:05-4:45)
4:57
4:54
4:55
4:37

I stødet og så på en fredag…

Fredag bankede det på døren og i armene stod postmanden med en pakke indeholdende strøm, i form af en Compex elektrostimulator som hvis den kan det jeg drømmer om den kan vil være i stand til at booste restitutionen…. Men jeg skal nok poste en test af Compex SP 8.0 (Sport) når jeg har brugt den et stykke tid og kan vurdere effekten, men jeg kan i hvert fald sige at der er gang i den….

Her kan du se mit første forsøg med den:

Og du skal heller ikke snydes for et par billeder:

Se videoen og hold ellers øje med denne Compex SP 8.0 (EMS).

Havearbejde og 25 km langtur

Da jeg endelig vågnede imorges for ja jeg sov meget længe i dag, jeg var pisse hamrende træt efter en hård uges arbejde og en smule søvn underskud, så skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Jeg spiste min morgenmad mens jeg med åben havedør stod og kiggede ud i haven, og fik øje på den ene side af haven som jeg manglede at banke hegnspæle i, grave en busk op og sætte hundehegn op i…. For ikke at tale om de 10000 hundelorte der skulle samles op.

Så jeg tænkte fuck det i dag skal det være så datteren og jeg gik i haven og fordelte opgaverne imellem os mens musikken fra tvet livede haven op, og vi nærmest dansende gik i gang med opgaverne. Heldigvis var jorden fugtig så det var “nemt” at banke pæle i så vi slap med et par timer i haven, og da jeg var færdig stod jeg i døråbningen og solen varmede rigtig godt op.

Så belært af torsdagens fejl med tøjvalget hoppede jeg i splitshorts, en let langærmet og løbejakke og bevægede mig afsted på ugens langtur som bestod af 25 km opdelt i en pyramide, hvor man startede langsomt, så hurtigere og hurtigere inden det gik den anden vej.

Solen skinnede stadig da jeg gik i gang med løbeturen men jeg nåede ikke at runde 1 km før det var helt overskyet og da jeg rundede hjørnet ved OK tanken og satte kursen mod Aarhus, blev jeg ramt af en hård modvind og jeg tænkte bare “fuck de næste 10 km bliver meget hårde”, men der var ikke andet for end at acceptere at i dag blev en hård omgang.

Tempoet var fint på trods af vejret, og jeg tænkte at jeg ville udnytte det til min fordel at vejret var svært i dag for det var en god mulighed for at træne lidt tempo i modvind og dermed vejrtrækningsøvelser.

Da jeg kom til ringvejen svingede jeg mod venstre og satte kursen mod min gamle lejlighed i Aarhus nord, og som så mange gange før svingede jeg fra på min gamle 10 km rute dog et par kilometer senere da jeg jo kom den anden vej fra, og det passede perfekt for jeg var netop begyndt på mine 5 km i marathon tempo og denne vej er bare super god at løbe intervaller og længere stykker af tempo på.

Ved Ikea løb jeg op af en af de 3 stejle bakker og satte kursen mod Skovbakken Stadions løbebane i håb om det lidt blødere underlag og volden ville gøre de sidete 7,5 km lidt nemmere at komme igennem, men jeg fandt hurtigt ud af at vinden var lige så dum der som udenfor, og løbebanen gav ikke mere liv til de trætte ben heller, så jeg løb ud derfra og lavede et lille loop ved min gamle bolig og løb tilbage til løbebanen.

Med 3,5 km tilbage kom jeg tilbage til løbebanen for at løbe de sidste omgange og da jeg manglede 1,5 km kom kæresten og datteren for at hente mig med sig havde de Otto, og han startede som en Greyhound med i nogenlunde det tempo at sprinte en omgang, jeg er sikker på han satte ny 400 meter Danmarks rekord…. Jeg fik stoppet og spurgt kæresten til svaret på hendes jobsamtale forleden, og YES hun fik det fandme! Tillykke til hende!

Træningen startede i solskin og sluttede i ærtetyk tåge og småregn, og det var koldt i de 24 af de 25 km, så moralen må være at i foråret kan man ikke stole på vejret og hellere for meget end for lidt tøj på.

Otto og jeg løb de sidste omgange og vi kunne komme hjem og fejre hendes nye arbejde med god steg, jeg selv lå med recovery programmet kørende på min Compex imens hun lavede mad.

Dagens løbetræning (med splits):
5 km RT (5:45-5:25)
5:31
5:30
5:25
5:26
5:29

5 km ALM T (5:25-5:05)
5:17
5:20
5:22
5:22
5:24

5 km MT (5:05-4:45)
4:54
4:52
4:59
4:54
4:50

5 km ALM T (5:25-5:05)
5:25
5:13
5:24
5:22
5:22

5 km RT (5:45-5:25)
5:29
5:40
5:39
5:35
5:36

Samlet blev den løbet med en gennemsnitspace på 5:20 og bød på 142 højdemeter.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center