Løb som var du blevet stukket af en bi!

I denne uge indtil i dag er det ikke blevet til så meget løb.

Ikke fordi jeg ikke gerne har ville.

Men de opgaver jeg har haft på arbejdet har været 8 timers hård workout alle dagene, så når jeg endelig har haft fri har jeg været fuldstændig nedkørt fysisk og mentalt.

Det har været 8 timer med rillefræser (dobbelt vinkelsliber) som vejer omkring 10-15 kg, hvor jeg har skulle skære riller i beton vægge. Og i de få pauser fra rillefræseren har den stået på hulboring i hovedhøjde.

Har en baggrund som leder af en Crossfit box og undervisning i Crossfit, og de her dage har været hel dags Crossfit træninger… Haha.

Men i mørket er der altid lys et eller andet sted, og mit lys i mørket er at da jeg gik på weekend torsdag eftermiddag så var jeg færdig med det fysisk nedslidende arbejde jeg har lavet hele ugen.

Det eneste løbetræning det blev til inden i dag var en tur på knap 9 kilometer fra arbejdet til Højbjerg hvor jeg havde en aftale. Ikke en imponerende kilometer bedrift, men jeg forventer at weekenden kan rette lidt op på det 🙂

I dag var det så i løbeskoene igen på min fridag, og allerede fra første meter kunne jeg mærke et enormt overskud, hvilket altid er en dejlig ting når man skal løbe tempotur.

Forleden var vi på en spontant aftentur for at købe en barnevogn som jeg havde fundet til en god pris, der tog jeg en genvej igennem Yderup og True til Brabrand. Det er en vej jeg har løbet en hel del gange men som jeg lidt har “glemt”, så dagens rute var planlagt til at gå af denne rute.

(Brabrand Søen)

En af årsagerne til at den måske var gået lidt i glemmebogen kom jeg i tanke om efter 5,5 km, her kom jeg til den lange bakke fra Yderup og til True. En bakke på 500-600 meter som snor sig på visse stykker af den som bjergene i Tour De France.

De første 4 km af træningen havde været opvarmning i roligt tempo, herefter skulle der løbes 2 blokke á 3 km (1 km ALM T, 1 km MT og 1 km AT). Og det var selvfølgelig i marathon tempo at bakken skulle forceres, så det blev et lidt hård kilometer i MT.

Igennem True kom den første kilometer i AT og jeg fandt et godt flow, lige indtil efter 600-700 meter hvor jeg fik en hveps i munden.

Jeg ved ikke om den eller jeg gik mest i panik.

Men i mit forsøg på at få den ud af munden igen blev jeg stukket i munden.

Der gik lige et øjeblik med at sunde mig inden turen fortsatte, kursen var mod Brabrand Søen for at løbe langs den ind mod centrum. Den anden blok af tempodelen blev klaret på vejen dertil mellem True og søen, og jeg kunne herefter bare nyde udsigten.

Og udsigten i dag var fantastisk, Brabrand Søen stod virkelig lækkert med solen som en kærkommen tilføjelse til udsigten.

Da jeg ramte de planlagte 14 kilometer kunne jeg godt se at jeg var et stykke fra bussen, ja faktisk hele 4-5 kilometer, så jeg tog en hurtig beslutning om at bytte rundt på morgendagens 19 kilometer langtur og tempoturen, dog med den forskel at langturen så blev til en tempo langtur.

Jeg ramte busstoppestedet ovenpå en fantastisk tur med præcis 19 kilometer. Ikke DAF opmålt men GPS opmålt på meteren.

Splits for tempodelen:
5:08
4:51
4:14

5:08
4:39
4:18

Træningen i tal:

Distance

19,01 km

Pace

5:08/km

Varighed

1t 37m 44s

Højdemeter

88,6 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Dagens anden træning blev en hurtig tur med Otto lige inden fodboldlandskampen mellem Danmark & Polen.

Turen gik gennem Ristrup af landevejen mod indgangen til skoven i den anden ende, for skoven ved mig er desværre ikke så stor en skov at der er oplagte rundstrækninger.

Bortset fra den første kilometer havde Otto løbet løs, her fik vi trænet lidt at løbe fri sammen med mig med begrænset trafik. Da vi ramte skoven fik han ordren han havde glædet sig til fri. Og inden der var gået 10 sekunder var han hoppet i et kæmpe mudder vandhul. Jeg lo lidt og tænke nu slår kæresten mig ihjel (igen).

Mine ben var fantastisk på trods af en lang tempotur tidligere på dagen, og hvor turen tidligere på dagen foregik i dejlig solskin og en smuk udsigt over Brabrand Søen, så foregik aftenturen med en fantastisk smuk solnedgang i gang. Den løb jeg og nød, dog havde det den bagside at man skulle være ekstra opmærksom da der blev ret mørkt i skoven.

En dejlig dag i løbetøjet og løbeskoene.

Træningen i tal:

Distance

5,18 km

Pace

5:34/km

Varighed

0t 28m 51s

Højdemeter

87,4 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.