London Marathon Intervaller

Igår var der dømt velfortjent (syntes jeg selv) hviledag ovenpå en hård træningsuge, hvor jeg er ved at kæmpe mig tilbage til det normale ugentlige kilometer tal, efter først en periode med nedtrapning op til Berlin Halvmarathon og efterfølgende Skvæt Skov Løbet. Det er første uge jeg er kommet over 60 km i løbet af den sidste måneds tid, og det har jeg godt kunne mærke på turene, men bortset fra træthed i stængerne så føles benene fine og jeg har lyst til at løbe hele tiden. Men det var nu noget surrealistisk at kigge ud af vinduet, dagen forinden havde jeg løbet i shorts og tynd langærmet, og nu stod det ned med sne… I slutningen af April? Hvad fanden er det der sker? Vi er seriøst blevet snydt med den globale opvarmning, det er vist nærmere den globale nedkøling vi oplever.

I dag stod den på den helt store løbedag, som jeg havde planlagt at nyde sammen med min kammerat Anders. Derfor blev det til endnu en dag hvor jeg skulle tidligt op for at hente ham i Horsens, herefter gik turen tilbage til Aarhus hvor vi først skulle have løbe motivationen banket op på 112% ved at se London Marathon, et af de mest spændende marathon løb længe, et løb hvor der er så meget på spil for så mange personer, se her Henrik Them’s beskrivelse af løbet fra hans facebook:

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]På søndag afvikles årets London marathon. Jeg speaker fra klokken 10.00 på Eurosport.
Her er 7 gode grunde til hvorfor du skal se marathon nu på søndag.
1. Det bliver ikke større end London marathon. Det svarer til en CHL finale i fodbold.
2. Du har verdensmesteren, verdensrekordindehaveren, den forsvarende mester, indehaveren af løbsrekorden. Vinderen af sidste års Tokyo Marathon, London Marathon, Berlin Marathon, Chicago Marathon og New York Marathon på plads plus den pt. bedste europæriske løber. For ikke at glemme vinderen af sidste års Copenhagen Half samt den hurtigste nogensinde på 5000 og 10.000 meter.
3. Kenya har udtagelsesløb til RIO. Hvilket er mere krævende end at vinde en medalje til selve OL.
4. Verdensrekorden kan komme i spil.
5. Man forventer op imod en halv million mennesker på ruten.
6. Det taktiske spil er altid interessant når de absolut bedste løber mødes.
7. En ekstra skarp Them 🙂
Jeg er igang med nedtrappningen, så skal nok være helt klar på dagen.[/otw_shortcode_quote]

Hvis ikke ovenstående lyder som opskriften på en god søndag morgen med sin kammerat så ved jeg ikke hvad der gør, og endnu mere fedt er det så at skulle ud og løbe bagefter. Personligt får jeg helt vildt lyst til at komme ud og løbe når jeg ser løb på tv, og så er kontrasten total når jeg er ved at dø af at løbe pace 4:15 i et par hundrede meter, når man ser disse fantastiske elite løbere løbe 42,2 km i pace ca. 3:00, det er fuldstændigt sindssygt men jeg har den dybeste respekt for dem, og ikke mindst alt den træning de har lagt i at nå der hvor de er.

Da London Marathon var afsluttet kom vi stille og roligt i løbetøjet, selvfølgelig havde vejret ændret sig fra solskin om morgenen til at der nu var sorte skyer på himlen, var det et varsel for hvordan træningen skulle gå? Nej heldigvis ikke, for motivationen efter små 3 timer med marathon løb på tv kunne ikke engang sorte skyer tage fra mig. Vi kom stille og roligt afsted og da vi nåede 300 meter begyndte det at sne, samtidig med at der stod en modvind direkte i ansigtet på os, lige nøjagtig dér savnede jeg sku sofaen, men mine ben var friske og jeg følte mig let så ikke engang vejret kunne slå mig ud.

Efter de første 3 km kom første prøvelse med 2 km i marathon pace, og på trods af at de blev løbet med en kraftig modvind voldte de ikke ret mange problemer, hvilket gjorde overgangen til den første interval forholdvis nem. Anders kunne ikke være med på intervallerne, og som vi snakkede om efter træningen så hader vi begge at tabe så han havde en mental hård dag, men hey efter hans lange pause med løb så er han fucking imponerende!

Vi løb de sidste 4-5 km af træningen færdig på Skovbakken Stadions løbebane, da Anders og jeg ikke løb samme tempo så var det lidt federe at løbe sammen selvom man ikke løb sammen. Dagens træning er måske den bedste træning i år, da hele træningen blev gennemført uden pauser bortset fra en bakke der var i vejen for intervallerne, en lyskurv og en trappe, så det var en helt perfekt træning, og benene var bare top gode i dag, hvilket blandt andet kom til udtryk ved at den km i marathon pace efter intervaller, var måske den nemmeste km jeg nogensinde har løbet, tog mig selv i at løbe pace 4:14 uden at være presset inden jeg fik sat farten ned. Undervejs på dagens træning røg tankerne tilbage til teenage tiden, hvor jeg på Måløv Boldklub’s baner løb sammen med kammeraterne og spillede fodbold mens vi drømte om at være Michael Laudrup, Ronald Koeman eller hvem der nu var hot i den periode, årsagen til det var at ovenpå 3 timer med marathon på tv så ville jeg for 20 år siden have leget at jeg var Eliud Kipchoge… Gode minder fra fodboldbanerne i Måløv.

Hvis du skulle have misset det så var Eliud Kipchoge blot 7 sekunder fra verdensrekorden på marathon distancen, men kan trods alt glæde sig over en flot sejr.

Dagens Løbetræning (med splits):
3 km RT (6:00-5:40)
5:33
5:45
5:34

2 km MT (5:20-5:00)
5:13
5:15

6x 600 meter ST (4:30-4:15)
2 min stående imellem
4:30
4:22
4:27
4:25
4:17
4:27

1 km MT  (5:20-5:00)
5:01

2 km RT (6:00-5:40)
5:36
5:27

Samlet blev dagens træning løbet i pace 5:35 inkl. 12 min pause, så den løbede pace var noget hurtigere. Men løber stadig for mange af mine kilometer for hurtigt….

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center