Mo Core, Mo Intervaller & Mo Madmekka

Mandag betyder enten bakkeintervaller eller intervaller når man løber med Mo’s Friends, og det passede perfekt da jeg havde én omgang intervaller tilbage inden CPH Half. Så jeg havde taget min veninde Maliha med under armen til løbetræning, og så havde jeg kæresten med som skulle være med på madholdet til DFUNK Madmekka, og da hverken Maliha eller kæresten havde været med før fik de en rundtur og fik hilst på alle i løbeklubben.

Da alle Mo’s som skulle løbe var kommet lavede vi en kort introduktion af os selv for hinanden, så de nye fik sat navn og ansigt på de forskellelige løbere, herefter præsenterede Esben dagens program som bestod af:

  • Opvarmning, ca. 4 km.
  • Core træning.
  • 3 x 750m intervaller m. 2 min pause i mellem.
  • Afjog, ca. 4 km.

14317378_1787879558163480_2709505333936377211_nVi løb afsted fra klubhuset mod Riis Skov hvor træningen skulle foregå, og første stop blev “udsigtspladsen” ved fitness udstyret i Riis Skov hvor vi med en masse mennesker som tilskuer lavede core øvelser, Esben havde planlagt 7 forskellelige øvelser med fokus på coren, de fleste af øvelserne kendte jeg ret godt da jeg har udsat mange sagesløse crossfit’ere for dem i de timer jeg har undervist, jeg var kendt som mister core da jeg altid afsluttede timerne med at “dræbe” folks core 😛

Personligt holdt jeg lidt igen på øvelserne da min ryg har det med at gå amok når jeg laver øvelserne, så for mit vedkommende tog jeg det roligt så min krop kunne være med. I en af øvelserne skulle vi lave nogle få air squats, noget som jeg tidligere har kunne lave op til 300 af på en crossfit time, men da jeg havde lavet 15 gik mine baglår bananas så jeg måtte strække godt og grundigt ud i baglårene så det ikke satte sig yderligere.

14264212_1787879698163466_7747250730909079299_n

Herefter satte vi kursen længere ind i Riis Skov for at finde en rundstrækning på 750m hvor vi skulle løbe dagens intervaller, mit eget udgangspunkt på intervallerne var at løbe dem om 4:30-4:40 eftersom mine ben var lidt mærkede efter søndagens tempotur, så det handlede om at løbe dem lidt kontrolleret og havde derfor fokus på at løbe dem alle 3 i nogenlunde samme tempo.

Da vi satte afsted på første omgang interval løbe Esben 3-4 meter foran mig, og jeg spurgte ham hvad pace løber du? Så kiggede han på sit Garmin Forerunner 630 og råbte 4:30 retur, i mens han kiggede gik mit ur fra pace 6:00-6:15… Det er frustrerende at mit Garmin Forerunner 920XT er så upålideligt, og endnu engang kunne jeg ikke bruge uret til ret meget mens jeg løb fordi vi løb i skoven. Så jeg var nødt til at løbe på følelsen af hvad den rigtige pace var, det er en svær øvelse skulle jeg hilse og sige.

De to første omgange løb jeg som planlagt ret stabilt med omgangstider på 3m 10s og 3m 09s (4:42/4:41), og på tredje omgang lå jeg til at ramme samme omgangstid igen, men Anne (Esbens kæreste) lå 10-15 meter foran mig og havde gjort det fra start, og selvom benene ikke var friske så ville jeg bare slå hende så jeg begyndte at sætte tempoet op, først 1 gear op men kom ikke tættere på hurtigt nok så jeg måtte smide benene i 6 gear for at indhente hende, og så gik det pludseligt hurtigt med at indhente hende og selvom hun ikke ville lade mig vinde så kunne hun ikke svare igen da jeg løb forbi hende med en pace på 3:14, og med 100m til “mål” havde jeg pludseligt et hul på 10-15m. Tak til Anne for en hård kamp 🙂 Omgangstiden på sidste omgang blev 3m 02s (4:39).

Det blev i alt til 11,4 km og 101 højdemeter på turen.

14316791_1787879821496787_6298448894987913028_n

Da vi var færdige med intervallerne fik vi stoppet en tilfældig forbipasserende som var så venlig at tage et gruppe billede, og selvom traditionen foreskriver at sidste runde intervallerne løbes i bar mave, så havde de fleste fået lidt tøj på inden gruppe billedet.

Efter at det blev dokumenteret at vi havde løbet, så satte vi kurs tilbage til klubhuset hvor Alien og Mo stødte til, de var savnede til træningen.

Mens vi ventede på at maden blev klar spillede vi bordtennis nærmere bestemt rundt om bordet, det tog lige et par runder at pudse mit game af, men derfra så var jeg vild med battet.

Kæresten havde været hjemme og hente Otto imens, så vi havde god tid til at nyde Madmekka og hygge uden at skulle kigge samvittighedsfuldt på uret, og det var præcist så hyggeligt som jeg havde forventet.

Konklusionen er endnu engang at humøret var 10% højere da jeg kom hjem end da jeg tog afsted, så min varmeste anbefaling om at deltage i Madmekka og/eller Mo’s Friends!

For mit vedkommende står dagen i dag på en kort løbetur på 5-6 km, og en smule teknik træning, og så har jeg nok en date med en foamroller og Ball Of Pain senere.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.