Når hverdagen kalder…

Påsken har været et dejligt afbræk fra alt andet end familietid og løbeture, men er jeg ene om at syntes at det lige kræver lidt tilløb at komme tilbage i omdrejninger igen efter 1,5 uges ferie?

Måske er jeg bare skide god til at holde ferie….

Mandags tur med Maliha

Store dele af mandagen gik med at mentalt forberede mig på at det var sidste dag af ferien, men løbetræningen har jeg ikke holdt ferie fra så de 78 km fra sidste uge skal i denne uge følges op med 70 km på de Aarhusianske veje.

Jeg var guide på Maliha’s og min tur rundt i lokalområdet da hun også var i Sabro, så vi mødtes på halvvejen for at løbe afsted på turen som jeg hjemmefra havde planlagt skulle være ugens 12 km rolige tur.

Det passede mig fint da jeg lige skulle skåne mit lår en dag mere, de mange ture med tempo sad lidt på inderlåret fra sidste uges 7 x 1 km i AT tempo, men det var noget forholdvis ubetydeligt men når jeg nu havde muligheden for lige at skåne det så valgte jeg at gøre det.

Vi løb via Lading, igennem Skjoldelev og tilbage til Sabro og da vi igen ramte min bolig havde jeg 15 km på uret, jeg må vist tage på min kappe at turen ikke passede med de planlagte 12 km. Så jeg rykkede lidt rundt på programmet så det kom til at passe med den 15 km tur jeg havde i ugen.

Dejligt at få løbet ugen i gang i godt selskab, og så glemmer man for en stund at det var pisse koldt.

Samlet blev det til 15 km med en gennemsnitspace på 5:28, og vi blev forkælet med 129 højdemeter undervejs.

Foredrag og 16 km med de hårde Mo’s

Vi havde i Mo’s Friends fået en invitation op på Idrætshøjskolen i Aarhus for at holde foredrag om vores løbefællesskab, og jeg havde fået lov at gå tidligere fra arbejde så jeg kunne få lov til at underholde sammen med Abdirazak, som udover at være en fantastisk fyr også er en forside på Euroman værdig!

Abdirazak ankom i afrikanertid men det var heldigvis regnet ind i tidsplanen, så vi havde god tid til at gennemgå hvordan vi ville angribe foredraget og give dem et indblik i hvad det er der gør Mo’s Friends specielt, og det syntes jeg vi lykkedes super godt med.

Efter foredraget havde jeg lavet en aftale med en håndfuld af de hårde Mo’s løbere om en tur på 16 km, så Christine, Omar, Jonas, Mads og jeg satte kursen mod Egå Engsø for at nappe en runde der inden turen gik mod Riis Skov. Sidst flere af de andre så Egå Engsø var i mandags hvor Aarhus Fremad Atletik afholdt 5 km / 10 km løb rundt om netop Egå Engsø, som er en helt åben sø som er utrolig smuk at løbe om men som samtidig er ubarmhjertig hvis det blæser da der ingenting er til at tage fra.

Da jeg var kommet afsted med de hårde drenge og pige så var tempoet også derefter og de første 5 km vi løb sammen blev løbet i mit marathon tempo, de efterfølgende 10 km blev løbet i ALM tempo eller meget tæt derpå.

Men benene havde det udemærket de første 8-10 km, men på den sidste del af turen var jeg lidt mere presset af at have været på arbejde og gået 10.000 skridt med de fleste af dem op og ned af trapper med tunge ting, det kræver nok lige en uge eller to før jeg er tilbage hvor at løb og arbejde ikke modarbejder hinanden men arbejder sammen.

En normal uge kan se således ud:
Arbejde: 40.000-50.000 skridt
Løb: 60.000-80.000 skridt
Fritid: 20.000-30.000 skridt
Total: 120.000-160.000 skridt

Mens jeg skriver dette indlæg kan jeg heldigvis ligge på sofaen velvidende at jeg har weekend, så det eneste jeg skal koncentrere mig om er at løbe 2 intervalture og en rolig tur henover weekenden, det er sku da fedt!

Gårsdagens tur blev på 16,4 km med en gennemsnitspace på 5:18 og leverede 108 højdemeter til storkebenene.

Glæd dig til de næste dages indlæg der bliver det nogle hårde interval pas som nok skal give sved på panden 🙂

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.