Når tiden står stille, og nyt liv kommer til verden…

Natten til fredag blev jeg far til den mest vidunderlige lille pige. Ea Rose Hebsgaard kommer den lille lækkermås til at hedde.

Nu skal du få forløbet af dagen og fødslen, er du lige glad med den kan du rulle ned af i indlægget for at læse om dagens løbetur 😉

Arrogant rolig

Natten mellem onsdag og torsdag lukkede jeg ikke et øje. Jeg kæmpede og kæmpede for at falde i søvn, men lige meget hvad jeg prøvede så lykkedes det mig bare ikke.

I min desperation talte jeg blandt andet får, men uden held!

(Ea, dag 3)

Indtil klokken 2:00 lå jeg i sengen og kæmpede mod Ole Lukøje, men han er en sej en at kæmpe mod. Da jeg erkendte mit nederlag gik jeg ned i stuen og tændte arbejds pc’en, så kunne jeg lige så godt arbejde lidt.

Efter en times tid gik jeg op i seng, resultatet var det samme og tanken om at hun garanteret gik i fødsel i løbet af torsdagen begyndte at rumle i mit hoved.

Da klokken var 6:00 stod jeg op og gjorde mig klar til arbejdsdagen, så satte jeg mig i bilen og pendlede 1 time til arbejdet i Kolding. Arbejdsdagen var ikke meget anderledes end så mange andre arbejdsdage, dog var der lidt flere møder og jeg havde noget at se til hele dagen.

Da klokken blev 17:00 ringede min kæreste og sagde hun var på vej ind til fødeafdelingen på Skejby Sygehus, hun havde “tisset” lidt ned af sig selv i løbet af dagen, men hun havde alligevel været i Bauhaus, Bilka og en masse andre forretninger.

Samtalen sluttede med, “nååå ja, Ditte er vist ved at føde”.

Jeg sagde stille og roligt farvel til mine medarbejdere, og satte mig ned i bilen og kørte roligt mod Aarhus. På vejen blev det til 2 telefon opkald, det sidste varede i omkring 30 minutter og sluttede 2 minutter før jeg kom til Skejby. Samtalen sluttede med, “nååå ja, Ditte er vist ved at føde”.

Inde på stuen hvor hun lå kunne jeg se at hun havde grædt, i 10 sekunder tænkte jeg det værste. Især fordi jordemoderen sagde til Ditte “Vil du selv fortælle det?”

Ditte breaker så at hun er i fødsel og har åbnet sig 1 centimeter, og fortælle at vi kan blive eller vi kan tage hjem og at hun så skal spise nogle piller til at holde det i gang.

Inden vi gik blev jeg lidt overrasket, jordemoderen spurgte til om jeg havde nogle traumer eller andre ting de skulle være opmærksomme på fra mine 2 tidligere fødsler. Det havde jeg ikke forventet de ville interessere sig for.

Fødsel i gang!

Vi vælger at tage hjem for at slappe lidt af, også fordi at der forventet tidligst kommer til at ske noget ved midnat. Fra hospitalet kørte vi i begge biler hjem så vi ikke havde en bil stående, både fordi det ville være træls efter hun havde født, men også fordi der er nogle hjernedøde politikere i Region Midtjylland som syntes det er en god idé at parkering på et hospital skal koste (mange) penge!

På vejen hjem kørte vi kortege kørsel så jeg hele tiden kunne hjælpe hende hvis hun skulle få rigtige veer undervejs, men det hele gik som en leg.

(Ea, dag 1)

Hjemme i Sabro bestilte vi pizza og satte os så Ditte havde ryggen mod mig og jeg holdt om hende, og i dæmpet belysning og med afslappende Kristian Lilholt og Kitaro spillende i baggrunden, fjernede vi stressen og slappede helt af inden det gik løs.

Undervejs blev veerne stærkere, men Ditte blev bedre til at være i smerterne undervejs. Men hvis naboerne skæver mærkeligt til os, så relaterer det nok til de lyde Ditte lavede 😉

Et nøgleord for hele fødslen fra os begge er afslappet.

Med 45 minutter til at vi skulle møde ind igen for at få en status på fødslen satte vi igen kursen mod Skejby Sygehus, på vejen stoppede vi ved OK tanken for lige at tanke op. Hvert 3-4 minut skreg Ditte, og heldigvis var klokken omkring 22 og der var ikke andre på tanken. Men holdt kæft det må have set skørt ud fra folk som ikke vidste hvad der foregik.

Da vi kom ind blev vi ført ind på en modtagelsesstue, en stue som var ment som en tjek op stue. Men det gik hurtigt op for dem at Ditte var lidt længere i fødslen end lige forventet, så vi endte i løbet af få minutter på en fødestue.

Her fik de mærket efter og resultatet var at hun var åbnet sig 10 centimeter.

Fødslen var i den grad i gang.

Afgørende fase

Vi havde den bedste jordemoder til fødslen, for selvom hun kunne have forceret fødslen så vi kunne have født inden midnat, så foretrak hun den mest skånsomme måde for både mor og barn.

I det mest af selve fødslen trak hun sig, så det kun var Ditte og jeg der var omkring sengen. Hun havde dog det store overblik og sørgede for at det hele gik som det skulle, ligesom hun målte, mærkede og tjekkede løbende.

Men jeg og Ditte havde så godt styr på det så vi fik lov at styre det, og på den måde blev det en fødsel mellem far og mor, og ikke en fødsel mellem mor og jordemoder. En super god oplevelse.

Faktisk så god at vi har valgt at skrive en rosende mail. Man skal huske at hylde de gode oplevelser lige så tit som man påpeger de dårlige.

Min kæreste er en af de dårligste jeg kender til smerte, men jeg må alligevel tage hatten af for hende. Igennem fødslen var hun mega god, og det eneste smertestillende hun fik var lattergas. Respekt skat!

Det hele endte i en fantastisk ukompliceret fødsel, og vi kunne grædende hilse på vores lille ny.

100% kærlighed 😀

Ditte’s fødselsberetning

Herunder kommer Ditte’s beretning om fødslen set med hendes øjne 🙂

? Min fødsels historie ?:

Jeg er første gangs fødende.
Jeg havde rigtig termin d. 9/1-18

Men torsdag morgen d. 4/1-18, vågner jeg kl 09.30 og går ned for at tisse. Beslutter mig derefter om at ligge mig lidt op igen. Da jeg lægger mig i sengen, kommer der nogle dråber ud jeg ikke kan holde tilbage. Skynder mig ned på toilettet (uden der er vand der går) og tisser igen. Tænkte at der virkede lidt mærkeligt, men samtidig er jeg så tæt på termin, at baby kan ligge og presse på blæren.

Jeg står så op. Jeg ordner vasketøj, går flere ture i løbet af dagen med min Labrador, er i Bilka, Bauhaus, Rema 1000 og jysk ??
Da jeg kommer hjem fra indkøb kl 16.30 ca, begynder jeg at få små vandafgange som jeg ikke kan holde tilbage. Jeg tager bind på, og papiret jeg tøre mig med er helt lyserødt. Jeg beslutter mig for at ringe til fødegangen, og de siger selvfølgelig at jeg skal komme ind. Min kæreste arbejder en time væk fra hvor vi bor, så ham ringer jeg til, og han køre fra arbejde med det samme, jeg køre selv ind til fødegangen imens.

Jeg har bind, og håndklæde på i bilen. Da jeg når frem er jeg plask våd helt ned i mine sko, og er ikke i tvivl om at der har været vandafgang ?

Jeg bliver tjekket, har kun åbnet mig 1 cm, og jeg får nogle piller der skal stimulere, så fødslen går hurtigere igang, og så vil de se mig igen kl 23.30. Køre selv hjem igen kl 18.30. I bilen på vej hjem kan jeg godt mærke at jeg får lidt små veer. Min kæreste og jeg bestiller pizza og hygger derhjemme.

Veerne bliver hyppigere og med mindre tid imellem. I starten laver jeg puste lyde, senere med lidt lyd, på vej ind til fødegangen i bilen med råb, og da jeg så når frem, med skrig ? (selvfølgelig køre min kæreste)

Jeg er så bange for at jeg ikke har åbnet mig nok, og de ville sende mig hjem igen.
Men de viser sig så, at jeg har åbnet mig 10 cm, og jeg er så lykkelig for at jeg ikke bare var en pylerøv ?

Jeg bliver med de samme lagt på fødestue, og får lattergas. Jeg fukusere på én bestemt ting, hver gang jeg får veer, og det hjalp mig utrolig meget. Min kæreste er rolig hele vejen igennem (far til 2 i forvejen) og ved ikke hvad jeg skulle ha gjort uden ham ❤️

Jeg bliver lagt i fødsel kl midnat, og føder så min smukke lille pige kl 03.03 d. 5/1-18. Vi kendte ikke til kønnet i forvejen, så det var en kæmpe overraskelse.
Jeg er så stolt af os alle 3, og er virkelig overrasket over hvor godt fødslen gik, for jeg har bare været så nervøs. Fik afvide af min fantastiske jordemoder at jeg er en super-føder ?❤️
Det var slet ikke noget jeg havde regnet med!!! Ville bare lige dele den dejlige historie med alle, nu hvor jeg er så stolt, og så er der altid dejligt at høre posetive historier, istedet for alle de negative ❤️

Og tusind tak for alle jeres tillykker og lykønskninger ❤️❤️❤️?

Baby Fakta:


Længde

52 cm

Vægt

3546 gram

Fødselsdag

5. Januar 2018

Fødsels tidpunkt

03:03

Fuck Region Midtjylland!

Udover at man har besluttet at det skal koste spidsen af en jetjager at parkere, så har man besluttet at kønsdiskriminere mellem mænd og kvinder. For efter fødslen så er en kvinde som ellers er sund og rask nok til at tage hjem velkommen til at sove, spise og drikke på afdelingerne.

Men mænd derimod, hvis de vil sove sammen med sin kæreste/kone og nyfødte barn så koster det 270 kr at sove på det samme værelse, med præcis det samme inventar. Hvorfor?

Derudover har jeg mens jeg har været her hjulpet min kæreste med at hente mad, vand osv som personale ellers skulle lave, og dermed ville det gå udover plejen.

Og hvis jeg nu vil have en kop kaffe, ja så skal jeg gå 800 meter for at købe en. For jeg må ikke få en kop kaffe eller et glas saftevand… Og det samme gælder alle måltider af mad.

Er flov over den skatte procent vi har kontra det serviceniveau vi er nede på.

P.s. Skejby Sygehus har været absolut fremragende, selvom jeg havde fordomme om det modsatte.

10 km om Brabrand søen

Som lovet i sidste indlæg skulle jeg i løbeskoene igen i dag, så da jeg kørte hjem fra hospitalet ved 14 tiden var det direkte i løbetøjet. Otto fik sit gps ur i halsbåndet, og så satte vi ellers kursen mod Brabrand søen.

Jeg er ikke fan af den sø, men når jeg løber med Otto er det en god sø at løbe rundt om, dels fordi der er så langt rundt som der er, og dels fordi jeg kan holde rimelig godt styr på ham mens han løber uden snor.

Vejret i dag var piv koldt, men til gengæld var det virkelig smukt at løbe mens solen gik ned.

Det var til gengæld en svær rute at løbe på i dag, flere steder var der store plamager af is på vejene. Så det var med at holde koncentrationen hele vejen rundt.

Det gik udemærket i dag, er ikke helt der hvor jeg kan løbe 10 km uden at det trækker lidt tænder ud, men det går den rette vej. Tror på at jeg kan komme over de 50 km i denne uge, det vil jeg i hvert fald kæmpe for.

Træningen i tal:


Distance

10,05 km

Pace

5:25/km

Varighed

0t 54m 30s

Højdemeter

52,6 hm

Kilde: Garmin Connect / Runalyze.

Ugen indtil videre har budt på 10,05 km indtil videre…

Planen er i morgen at deltage i klubtræningen med AGF Atletik, hvis alt med lille Ea ellers går efter planen 😀

P.s. jeg får nogle urremme til Garmin Forerunner 230 / 235 / 630 / 735XT til salg, så tjek webshoppen ud herinde, de kommer snart på 😀

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.