Natteravn: Dubai Marathon Edition

De fleste vil nok først se dette indlæg når de sidder med morgenkaffen og er på vej til arbejde, men der vil også være mange løbe fans som vil sidde vågne når dette indlæg rammer det store internet for at se Dubai Marathon i nat kl. 3:30.

Men hvorfor ligger jeg så ikke i min seng og sover for at vågne lige inden? Og årsagen til det skal findes dels i min fortid og dels i den selvindsigt jeg har, og som angår løb er noget jeg virkelig har skulle lære igennem min “løbekarriere”.

Hvis vi skal starte kronologisk med min fortid så slog jeg mig hurtigt ned som ung, hvor jeg fik min søn i en alder af 19 og var eller blev i hvert fald moden tidligt, men det betød så at den vilde ungdom som de fleste har i den periode af sit liv den fik jeg meget senere, i alderen 25-27 hvor jeg så skulle indhente alt det jeg ikke havde nået både hvad angår kvinder men også med en hel del hash rygning. Ikke noget jeg er stolt af i dag, men en del af mit liv.

I denne periode af mit liv tournerede jeg landet rundt med Niarn (Niels Roos) som jeg solgte merchandise for, og havde stået for at skabe hans profilering på Facebook. Det gav mig nogle fantastiske oplevelser med et dejligt team, og det var så gakket at det gav mig god mulighed for at leve min ungdom ud i en sen alder. Da Niarn stillede mikrofonen på hylden blev jeg kontaktet af Suspekt og spurgt om jeg ville med dem rundt, det gjorde jeg et par år inden jeg voksede fra det.

Men Niarn har lavet en sang som hedder Natteravn som er en super god sang i min optik, og der er nogle ting i sangen som passer perfekt på hvordan jeg har det;

Jeg har brug for luft så jeg tar min sko på

træder ud af døren, og så der ro på

jeg vader ned af blokken, alt er stille her

og det præcis derfor mit hjem ligger her

jeg fra provinsen, jeg har fået nok af indre by

Du tænker nok hvordan kan en hiphop sang og løb hænge sammen? Og jeg tænker hvordan kan det ikke hænge sammen… For at være ærlig så elsker jeg at gå en tur med hunden ved midnatstid, eller som jeg gjorde det (igen) i dag at løbe en tur sent, for jo gu’ fanden er det mørkt, isoleret og en smule creepy, men man kan vælge at se glasset halvt fuld eller halvt tom og sådan er det også med løb og løb sent om aftenen -ja natten faktisk.

Bortset fra at jeg bor i et område som Aarhus Kommune har nedprioriteret sikkerhedsmæssigt og man skal være ekstra ekstra opmærksom for ikke at komme til skade eller dø i trafikken, ja så nyder jeg at løbe på det tidspunkt for der er en stilhed som står i skærende kontrast til den hektiske hverdag de fleste Danskere har, og de få få biler jeg mødte på min 14 km tur her til aften kunne ikke tage nydelsen af stilheden fra mig, og jeg sætter virkelig pris på den ro der er.

Hvordan gik min løbetur så? Jo den gik ikke specielt godt taget i betragtning af at det var en intervaltur hvor det stortset ikke lykkedes mig at ramme nogle intervaller overhovedet. Jeg havde det som en bil i 1. gear med speederen i bund, der var bare ikke andre gear i dag uanset hvor meget jeg prøvede, så jeg måtte kæmpe for at komme igennem de planlagte 14 km og så kommer der en anden træning hvor benene må vise at der er bare en smule fart tilbage i dem.

Jeg nævnte tidligere selvindsigt og Dubai Marathon og det må jeg hellere afslutningsvis knytte et par ord til. Med selvindsigt så har jeg efterhånden lært mig selv godt nok at kende til at vide hvor fælderne er i forhold til om sofaen vinder og træningen ikke bliver til noget eller rykket, og med nattens Dubai Marathon så ved jeg at det meste af formiddagen bliver sovet væk, og min datter er herovre så hun skal også have noget opmærksomhed ligesom hun har besluttet at den står på en tur i Ikea imorgen for at gøre hendes værelse færdigt. Og så ved jeg godt at jeg pludselig kommer i tidsproblemer hvis jeg skal få klemt en løbetur ind, og som det gamle ordsprog siger så skal man ikke skubbe opgaven til imorgen hvis du kan klare den i dag, eller noget i den dur 🙂

Og når jeg nu ikke selv kunne løbe hurtigt i dag, så kan jeg nyde Kenenisa Bekele jagte marathon verdensrekorden i Dubai Marathon. Ser du løbet så godt løb, og er du på vej på job så god arbejdslyst.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.