Ngong Hills, Kenya: Jagten! (10/7-12/7)

Mandag morgen stod vi igen klar til at blive ført rundt i de smukke omgivelser i Ngong. Som altid var Jane vores “barnepige” som skulle føre os sikkert igennem skoven, og sikre at vi kom tilbage i god behold.

Jeg er så træt om morgenen på det tidspunkt.

Jeg kan overhovedet ikke mærke om benene er gode eller dårlige, som jeg kan når jeg løber om eftermiddagen.

I virkeligheden er jeg ikke engang sikker på jeg ville opdage hvis benene manglede.

Så hele turen hernede er en stor prøvelse og øvelse i at blive bedre til at løbe om morgenen. Det er en vigtig diciplin at blive bedre til, hvis jeg skal til at løbe dobbeltpas lidt oftere derhjemme.

Jeg vil så gerne blive bedre og derfor ved jeg at kilometer mængden også spiller en rolle der, men det er helt op til min coach hvordan træningen skal skrues sammen for at opnå resultaterne. Hernede i Kenya er det lidt sværere at følge min coach’s træningsplan, da man indgå i en træningsgruppe hvor man ikke bare kan løbe som det passer en, for så er de pludselig væk og så står man alene i en skov.

Fokus er derfor at passe på mig selv, og se det her som en base/styrke periode og så må der bygges godt med fart på når jeg kommer hjem. Når jeg er hjemme har jeg 4 uger til næste konkurrence.

Vi løb afsted på morgenturen med Jane vores barnepige som guide. Hun havde kurs direkte mod skoven, og i horisonten begyndte solen at vågne.

Den brune jord, de grønne bukse, træerne i skoven og disen der stiger op imellem træer og buske, gør en morgentur til et malerisk lærred. Det er naturen når det er bedst.

Med på turen havde Anne sin telefon og Jane som overhovedet ikke forstår sig på at man kan stoppe midt i en træning for at tage billede var pludselig helt cool med det. Jeg spurgte hende lidt til om omgivelserne betød noget for hende når hun trænede, og hun svarede tørt nej. Igen et glimp af den seriøsitet der er om træningen hernede.

Flere gange har vi løbet og snakket med løbere som har spurgt til om vi har været til OL, VM eller EM, og når man så svarer nej og for mit og Anne’s vedkommende at vi bare løber for sjov, så griner de helt uforstående.

I modsætning til Kenyanerne motiverer flot natur og fede omgivelser mig, nogen gange kan jeg glemme alt om pace og kilometer og det var præcis hvad der skete mandag. Ved 11 km havde vi løbet og snakket og Anne og jeg havde nydt naturen så meget at vi ikke havde lagt mærke til kilometerne.

Vi havde også glemt at sige hvor mange kilometer vi ville have, og Jane og Ruth som vi løb med stod og diskuterede mulighederne og kom frem til der var 3 km tilbage, jeg kunne genkende hvor vi var og kunne huske der var omkring 5 km hjem. Jeg tjekkede tilbage til start funktionen i mit Garmin ur som bekræftede at der var 6 km tilbage.

Anne havde været ved at give op efter 4 km, hun var nok mere uoplagt end reelt træt men jeg havde fået hende overtalt til at vi skulle have 10-12 km, og da hun troede der var et par kilometer tilbage men at der i virkeligheden var 6 km, så holdt jeg bare kæft for ikke at give hende et negativt boost.

Hun var også kommet over hendes manglende “lyst” og de fede billeder og den flotte natur havde fortrængt den manglende lyst, og var blevet erstattet af optimise og rygklap til sig selv om at det lykkedes.

Da vi ramte slutstedet havde vi 17,5 km på løbeuret, og især Anne som havde det svært ved 4 km havde besteget et mentalt bjerg, 17,5 km når man ikke har dagen til at starte med… Det er badass. Jeg selv havde haft rigtigt fine ben igennem hele træningen, da jeg først vågnede vel at mærke.

Turen blev på 17,5 km med et snit på 5:39 og 242 højdemeter.

Efter træningen prøvede jeg at hvile lidt, men jeg kunne ikke rigtigt falde i søvn. Men jeg blev liggende under mit prinsesse myggenet mens jeg ventede på Jacinta som skulle komme og få lidt behandling med min Compex elektromassage maskine. Hun er en meget hurtig løber som desværre døjer lidt med bentøjet, så håber jeg kunne hjælpe lidt.

For ikke at vise for meget hud havde hun lånt et par shorts af Sylvia, og så havde hun lagt sit eget tøj på Esben og Annes værelse. Værelset havde de låst da de var taget afsted på aften løbeturen kl. 16. Jacinta og jeg havde ellers planlagt at løbe så snart hun var færdig, men da de havde låst og hun ikke kunne få sit tøj kunne hun ikke nå det. Fejt trick for at komme foran på Garmin ranglisten. Beskidt trick ville nogen sige.

Vapor Intervaller

Tirsdag skulle vi for første gang indtage Vapor grus løbebanen sammen som gruppe. Programmet som vi følger dikterede 4 x 2000 meter + 6 x 1000 meter. Av for et pas!

Oppe ved løbebanen begyndte folk at støde til i bedste afrikaner stil, der var et mødetidspunkt som hed klokken 8 men ingen vidste rigtigt hvornår vi skulle i gang med intervallerne. Jeg har ikke rigtig løbet noget fart hernede så jeg havde besluttet mig for at der skulle fart i stængerne.

Jeg blev ved med at spørge Erling hvornår vi skulle i gang så jeg kunne få varmet op inden, han vidste det heller ikke, så jeg gik så småt i gang med at varme op primært på græsplænen som var i midten af banen.

Da jeg var færdig samledes alle de store drenge i gruppen i en gruppe, jeg kunne se at Esben og Louis allerede var gået i gang med deres. Og da jeg vidste at jeg ikke ville komme til at ligge i en gruppe besluttede jeg mig for at starte med første 2000 meter interval.

Varmen var begyndt at være ret tilstedeværende, og luften var tung at trække vejret i. Men alligevel var det nemt nok at komme op i fart -og holde den.

De første 2000 meter blev klokket i 4:25. Herefter holdt jeg en pause på et par minutter hvor jeg fik en tår vand og ellers vandrede tilbage til grusbanen.

Herefter gik jeg i gang med anden 2000 meter, der var stadig ingen problemer med farten og tempoet føltes utrolig fint. Løbebanen ligger et par hundrede meter højere end Ngong by, og luften var lidt hårdere at trække vejret i.

Andet interval blev klokket i 4:23.

Herefter holdt jeg en kort pause igen og gik i gang med 2 x 800 meter, her trykkede jeg speederen lidt mere i bund. Og de 2 intervaller blev klokket i 4:06 og 4:05.

Til afslutning tog jeg 2 x 400 meter i 3:46 og 3:48 og stemplede ud for intervallerne med i alt 6,4 km intervaller.

Herefter joggede jeg små 3 km af og kunne slutte en super fed træning af på Vapor track, en træning hvor jeg fik fart i stængerne igen, og endda rigtig god fart.

Om aftenen joggede jeg 10,2 km med gruppen med en snitpace på 6:17 og 153 højdemeter, og dermed små 23 km på dagen.

“Tyreløb”

Onsdagens morgentur var en cafe latte tur. Turen blev bare overstået og der skete for at være ærlig ikke det vilde. Det vildeste der skete var at Anne og jeg debatterde omkring kunstig befrugtning, og vi var mildest talt ikke enige. Men vi blev enige om at være uenige.

12,8 km debat med en snitpace på 6:28 og 235 højdemeter.

Aftenens joggetur var der dog lidt mere drama på, en ellers stille og rolig tur uden de store højdepunkter blev pludselig lidt mere dramatisk.

Erling, Sylvia og jeg løber forbi en håndfuld køer, jeg er pisse bange for dem og Erling griner og siger at de gør ikke noget. Vi løbere videre ned af stien og pludselig kan jeg høre en håndfuld løbere fra vores gruppe komme buldrende bagfra.

Esben råber så der kommer ko!

Esben er en fidusmager som altid er fyldt med gas, så jeg tænker bare ja ja right! Blandt løberne da jeg vender hovedet kan jeg så se at han har ret, og pludselig blev de trætte ben utroligt friske og tempoet røg drastisk i vejret.

En af de lokale løbere får stoppet tyren ved at kaste en sten efter den. Puhhh close call!

Ved slutstedet kunne jeg gøre status over tyreløbet med 10,6 med et snit på 6:16 og 188 højdemeter.

Dermed endnu en dag med ca. 23 km.

Jeg lagde mig hjem for at hvile mens de andre tog op til Margaret Wamboi for at se hende træne styrke. Hvis du ikke kender hende er hun Olympisk medalje vinder.

Vi har løbet med hende de sidste dage og sætter utrolig stor pris på vores venskab, hun er en utrolig ydmyg og sød kvinde. Men jeg ville nu hellere hvile end at se hende træne.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.