Nytår, ny retning og ny start

Duften af lækker mad spreder sig rundt omkring i stuen, champagnen er på køl og kransekagen står klar.

Ved siden af ligger nytårsfyrværkeriet klar til at knalde mulvarpen i stykker.

Mmmm nytårsaften.

Det er et af årets højdepunkter i mange hjem rundt omkring i verdenen. Kan sagtens forstå at der i visse lande i verdenen, fx. Kenya, for at fejre at man kom godt igennem det netop overståede år, og med ønsket og troen på at det nye år bliver (endnu) bedre.

Men for mig personligt er nytårsaften ikke noget specielt, udover at det er en dag hvor jeg er tvunget til at være længe oppe.

Tvunget? Jep har en gang for mange år siden prøvet at gå i seng til normal tid, og jeg endte med at falde i søvn klokken 3:30 på grund af larmen 😀

Men jeg nyder nu alligevel en meget meget rolig aften i (sviger)familiens skød med god mad, og jeg sætter også stor pris på Mr. Bean’s genialiteter.

Nytårsfortsætter giver jeg heller ikke meget for, men da nytåret ligger natten mellem December og Januar, så kunne det godt lugte lidt af et nytårsfortsæt for mig.

Men det er det ikke!

Siden jeg startede på det nye arbejde i Kolding som betyder alt for mig, jeg elsker det og det er jobbet for mig i den rette virksomhed, har jeg kæmpet for at få løbetræningen passet ind i det.

November måned var katastrofal for mig på løbefronten med 55,3 km på hele måneden, fordelt på uger med:
11,2 km
0 km
17,2 km
23,9 km

Siden December har jeg været mere opmærksom på min planlægning, og fokuseret på at tage skridt i retning mod at komme tilbage til sommerens form. Der har været bump på vejen især ryggen har voldt mig problemer, og gør det stadig.

December måned gik noget bedre end November med 135,2 km, fordelt på uger med:
34,4 km
28,4 km
17,7 km
38,2 km

Det er ikke imponerende men der er mere stabilitet over det, og det er skridt i den rigtige retning.

En svær beslutning

Kæresten har termin 9. Januar så hvert øjeblik kan vi stå på hospitalet med en lille skabning i armene, og med udfordringerne med strukturen i min hverdag og dermed løbetræningen, har jeg måtte evaluere hvordan jeg kommer tilbage hvor jeg skal være, og hvor jeg kan bygge videre på sidste år.

Hertil har jeg fået lavet en skabelon som i 3 ud af 4 uger som udgangspunkt vil kunne fungere for mig:
Mandage: Kort tidlig morgen eller aftentur.
Tirsdage: Klubtræning med AGF Atletik.
Onsdage: Åben træning med AGF Atletik.
Torsdage: Klubtræning med AGF Atletik.
Fredage: Mo’s Friends.
Lørdage: Klubtræning med AGF Atletik.
Søndage: Længere tur.

De næste 1-4 uger handler det om at få bygget nogle kilometer på igen, og så er der en lille ny som skal ankomme. Herefter er planen så vidt muligt at følge ovenstående plan.

Desværre betyder den nye virkelighed hvor den eneste sikre struktur i min træning er og bliver træninger med AGF Atletik, at jeg har været nødt til at evaluere hvordan min coach Henrik Them passer ind i det. Og selvom det skærer i mit hjerte har jeg været nødt til at sætte vores samarbejde på pause.

Det har været en meget svær beslutning, dels fordi jeg har rykket mig sindssygt meget men også fordi vi har haft et super godt samarbejde igennem de mere end 2 år.

Jeg kan på det varmeste anbefale ham som coach!

Fremover kommer jeg til at løbe efter træningsprogrammet fra AGF Atletik coach Dan Olesen, en dygtig træner som træner AGF Atletik’s eliteløbere, med stor succes. Så jeg er sikker på at jeg ikke kommer til at gå i stå, hvis jeg ligger det arbejde i det som kræves, og er villig til at lide.

En svær afslutning på 2017 for mig personligt på klub og træner fronten, syntes overhovedet ikke det er sjovt ikke at være 100% loyal.

Fin start på 2018

2018 er kommet fint i gang sammenlignet med slutningen på 2017, hvor det mandag 1. Januar blev til 5 km og i dag kom der 8 km ind på kontoen.

Jeg indrømmer gerne at benene i dag var trætte, meget trætte! Så det blev til en håndfuld pauser og var ikke en fantastisk tur. Det positive er at der er fart i benene, men der mangler bare udholdenhed, så et skridt af gangen og jeg er straks tilbage i form.

Hvordan er du kommet i gang med 2018?
Smid en kommentar!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.