Nytårscuppen, 2. Runde

Alle løberne fra Mo’s Friends inklusiv en enkelt af vores Skanderborg løbere var i dag samlet til 2. runde af Nytårscuppen, mange af de andre Mo’s skulle ud og forsvare deres flotte placeringer fra 1. runde forrige søndag, mens jeg selv bare skulle ud og træne og have en god social oplevelse med mine venner.

Aarhus 1900 Atletik/Motion byder velkommen til Nytårscuppen

Vi har fire spændende løbsdage, med to forskellige ruter, hvor du kan løbe enten fem eller ti kilometer.

Efter løbet kan du slappe af i Marselisborghallen, hvor vi blandt andet byder på en kop dejlig varm suppe til de vinterfriske løbere. Og Nytårsaftensdag er der sædvanen tro kransekage og bobler til alle løberne.

Jeg var oppe kl. 7:30 så jeg kunne nå et bad, iklæde mig løbetøj og gøre mig klar til at køre til Skanderborg hvor der skulle stå 3 friske løbere klar, men der var kun én klar da jeg kom så vi måtte prøve at banke på, hive i dørhåndtaget og ringe til de 2 sidste, men det lykkedes os ikke at få dem vækket fra deres tornerose søvn.

Sam og jeg måtte så sætte kurs mod Aarhus uden de 2 andre, og undervejs på turen fik jeg lejlighed til at spørge lidt mere ind til ham end jeg tidligere har haft. Han har været i Danmark i 1 år og kommer oprindeligt fra Sudan, hjemme i Sudan har han fortsat sin kone og 4 børn, puha det må være hårdt at skulle undvære sine børn og kone…. En mikroskopisk lille trøst for ham er at der findes Viper, Skype, Messenger osv. Min dybeste respekt!

o31b7146-2
Spontant holdbillede kort før løbsstart. (Foto: Henrik Dreyer)

I Aarhus samlede vi Maliha op på vejen til Marselisborghallen tæt ved Ceres Park, her fik vi fundet en parkeringsplads og gik stille og roligt over i hallen mens jeg gav Maliha lidt gas. Maliha skulle ud og forsvare sin flotte placering fra 1. runde hvor hun kom ind på en flot 8. plads blandt kvinderne, mens Sam skulle løbe sin første konkurrence nogensinde, noget af en kontrast.

I Marselisborghallen fik jeg stille og roligt klaret toiletbesøg, skiftet til løbesko som ved dagens løb var mine Nike LunarTempo 2, og fik spist et par clementiner som mit mellemmåltid i dagens anledning. Jeg følger min kostplan fra SundFokus ned til enkelte gram efter jeg har fået købt mig en ny køkkenvægt som rent faktisk virker, min træning i øjeblikket består af alt hvad der kan påvirke mit løb positivt, det betyder blandt andet at der ryger 12-16 ingefær og gurkemeje tern ned i løbet af en dag, rødbedesaften som er i “overskud” når jeg koger grøntsager bliver kølet ned og drukket…

Jeg er fast besluttet på at 2017 bliver endnu vildere end 2016, og det kræver hårdt arbejde på alle parametre og diciplin.

Herefter begyndt folk stille og roligt at ankomme, nogle mere punktlige end andre men alle nåede da at komme og blive klar inden start, og vi fik stille og roligt varmet 1,3 km op sammen inden jeg løb de sidste 700m alene hvor jeg prøvede at få lidt fart ind i opvarmningen. Jeg havde nemlig lovet min ven Mohammed Abdikarim aka Alien at pace ham igennem de 5 km han skulle løbe, han lå i røven af mig forrige søndag i 1. runde af Nytårscuppen og ved den lejlighed blev det til en PR for ham på de 5 km i tiden 23:48.

Vi havde aftalt at jeg skulle pace ham i mål under 23:00, og så havde vi de 23:48 som bagkant i tilfælde af at han ikke kunne hænge på.

o31b7147-2
Anne og Maliha i vældigt humør kort før start. Jeg selv i en god snak med Mulu (Foto: Henrik Dreyer)

Jeg havde instrueret Alien i hvordan jeg ville pace ham igennem, og forklaret ham hvad jeg forventede af ham udover selvfølgelig at løbe røven ud af løbebukserne, det var faktisk fedt at skulle pace Alien for det gav løbet bare en smule mening for mig selv, da jeg ikke skulle ud og prøve at løbe ny PR, men at det vigtige for mig lige nu er at holde mig skadesfri og komme tilbage igen, så mit hovedmål i dag var at få i alt 14 km ind på løbekontoen, hvilket er det længste jeg har løbet i November måned….

You race or you pace!

Vi stillede til start og nedtællingen gik i gang, nu hvor jeg tænker tilbage på starten så kommer jeg til at tænke på at det er vildt at jeg ikke havde bare en mikrolille sommerfugl i maven, men jeg var alligevel fuldt fokuseret på at hjælpe Alien igennem og sikre ham PR.

3-2-1 bang! Og så gik starten og vi kom afsted alt for hurtigt, de første 300 meter lå vi lige omkring pace 4:00 så jeg slap speederen en smule og fik os justeret ned således at vi var 8-10 sekunder foran tidsplanen, Alien hang godt på de første 1,5 km hvorefter at jeg måtte guide ham endnu mere så han lå korrekt, og at han ikke slap mig. Sådan fortsatte vi de efterfølgende 1,5 km, og fra 3-5 km måtte jeg skrue bissen lidt mere på og hele tiden male et billede af at han var i gang med at sætte en vild PR, og ved 4,5 km var Alien lige ved at give op og begynde at gå, men det lykkedes mig at råbe ham hele vejen i mål inklusiv en 100 meters spurt.

Da han passerede mål daffede han omkuld i fosterstilling, her lå han og kastede lidt op og ærgrede sig over at være i live i de minutter, jeg selv stoppede op og var der for ham og fik også lejlighed til at binde min højre løbesko som ikke lige sad som den skulle. Hans og min 5 km tid blev 22:42, og dermed forbedrede han en 14 dage gammel PR med 1 minut og 6 sekunder…. Imponerende!

Efter 1-1,5 minuts “pause” ved målstregen fortsatte jeg på 2. runde á 5 km, mit mål inden havde været at løbe de 10 km samlet i marathon pace, så anden runde løb jeg bare stille og roligt afsted uden at kigge på uret de første 2-3 km, og de sidste 2 km handlede det bare om at sikre mig at komme i mål under 50 minutter, og dermed sikre mig at jeg overholdt min plan om 10 km i marathon pace.

You race or you cheer!

De sidste 100-150 meter mod mål fik den gas, og foran mig lå 4-5 stykker som jeg ville spise inden jeg krydsede målstregen, og jeg ved at jeg er hurtig på 50-200m så den fik fuld roulade, men desværre fik jeg ikke den sidste han krydsede målstregen et halvt sekund før jeg fik ham… Øv! Men fik dog sluttet spurten af i pace 2:47, stærkt motiveret af hep fra de andre Mo’s.

I mål samledes vi atter i Marselisborghallen til røverhistorier om hinandens løb med velfortjent hyldest til de mange som havde løbet PR, og ikke mindst de flotte placeringer både her i 2. runde men også samlet, hvor Mo’s Friends sidder på ca. 40% af de bedste placeringer. De fleste havde løbet 5 km så de havde jogget af da jeg kom i mål, så inden jeg nappede et æble og suppe røg jeg afsted på afjog så jeg kunne sikre mig de 14 km til løbekontoen.

Nytårscuppen er super postivt for mit løb lige i øjeblikket selvom jeg ikke løber efter PR og vilde tider, for jeg kan bruge de 4 afdelinger til at komme tilbage til hvor jeg var inden min skade, så jeg har et håb om en progressiv forbedring i de kommende 2 runder som slutter 31. December.

Dagens Løbetræning (med splits):
2 km opvarmning

10 km Nytårscuppen, 2. runde
4:24
4:39
4:44
4:43
4:40

5:11
5:15
5:11
5:15
4:46

2 km afjog

Nytårscuppen bød på 63 højdemeter fordelt på de 10 km.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.