Onsdags langtur: De fire årstider

Ny partner: Plan

Jeg har et stykke tid ledt efter en partner til bloggen som gav mening for mig, og hvor man kan være med til at give andre et godt liv.

Det er nu lykkedes at finde i form af Plan og deres Planfadder program, Plan arbejder for at give mennesker et bedre liv, så tag godt imod bannerne her på siden -og hvis du har 5 kr om dagen du kan undvære så bliv planfadder og hjælp nogle som virkelig har brug for hjælp.

Langtur på en onsdag

Blandt løbere så er søndags langturen næsten lige så sikker som amen i kirken, men det er aldrig blevet en regel for mig at det skal være om søndagen der skal løbes langt, og på søndag afholder Mo’s Friends og undertegnede foredrag ved løbeseminar som afholdes af DGI og DAF i Odense, så det er nærmest umuligt for mig at få klemt en to timers løbetur ind der sammen med en lang køretur frem og tilbage.

Så jeg har brugt lidt tid på at prøve at rykke rundt på træningerne så de passer ind både i forhold til arbejde og løbeseminar. Og netop planlægning er en af de ting hvor jeg har allermest respekt for de løbere som ligger og kværner en masse kilometer samtidig med at de passer fuldtidsjob og familier. For løb er en tidskrævende sport hvor der næsten dagligt skal organiseres og prioriteres. Personligt er jeg så heldig at have en forstående kæreste og familie som støtter op om det, ellers ville det aldrig kunne gå.

Kæmpe thumbs up herfra!

Nu er jeg ikke selv i den kategori men jeg vil alligevel ligge en normal hverdag op for at visualisere det.

5:45 Vækkeuret ringer.
6:40 Møder på arbejde.
16:30 Hjemme fra arbejde (Hårdt fysisk arbejde som håndværker).
17:00 Løbetur på 1-1,5 time.
18:30 Mad sættes over mens der bades.
19:00 Der spises
19:30 Afslapning på sofaen med lidt triggerpoint massage.
21:30 Gå tur med hunden.
22:00 Godnat

Men i dag var jeg så “heldig” at min kollega var syg så jeg havde en fridag, og det passede helt perfekt i forhold til at få klemt ugens planlagte 24 km langtur ind. Men for at være ærlig så var det ikke fordi det var super tiltalende at skulle ud og løbe i over 2 timer i et vejr hvor det blæste en pelikan og hvor det skiftesvis regne og var solskin.

Men man kan ikke rende rundt og pive over vejret for det er som det er, og man må bare få det bedste ud af de forhold og betingelser man bliver budt, så jeg hoppede i løbetøjet og smed et headset i ørerne og tyllede en gang energi som netop var kommet ind af døren fra LinusPro, min ordre kunne ikke være kommet på et mere belejligt tidspunkt.

Og nærmest lige så belejligt som min ordre fra LinusPro kom solen frem så snart jeg begyndte at løbe, og det var faktisk til at starte med så varmt at jeg overvejede at tage løbejakken af men jeg vidste også godt at vejret var omskifteligt så jeg løb videre i min løbesauna.

Mine ben var trætte efter søndagens vinterløb og mandagens 10 km, og jeg skal gerne indrømme at jeg var meget usikker på om jeg overhovedet ville komme over 10 km i dag, men nogle gange sker der bare vidunderlige ting som strider imod sund fornuft og i dag var sådan en af slagsen. Og på trods af at ruten jeg løb var meget kuperet som det i øvrigt altid er i området så ændrede det ikke noget i benene, de var lige tunge uanset hvad.

Da jeg havde passeret bakkerne ved Søften som er ret træls for at sige det på godt jysk begyndte det gud hjælpe mig at stå ind i fjæset med slud, og det var i virkeligheden nok det mest afgørende tidspunkt på dagens tur, for i de næste 4 km tænkte jeg ikke over hvor tunge benene var men lukkede mig inde i mig selv i kampen mod hård blæst og slud, og i denne del af træningen fandt jeg ind i et flow, og det lyder åndssvagt med så tunge og trætte ben som jeg havde, men da jeg fandt det her flow kunne jeg have løbet et marathon.

Da jeg løb de sidste 5 km igennem Risskov, Riis Skov og Aarhus centrum kamp frøs jeg og ville bare hjem i et varmt bad, så da jeg med 23,1 km på uret kom til Aarhus rutebilstation benyttede jeg lige muligheden for at tjekke hvornår bussen kørte, der kørte en kl. 15 og igen 45 minutter efter. Og da klokken var 14:55 havde jeg 5 minutter til at få de sidste 900 meter i hus og nå frem til næste stoppested så jeg satte det lange ben foran for ikke at ende med at stå og fryse i 45 minutter på en bus.

I bussen hjem kunne jeg gøre status over turen og det var en virkelig kvalitets træning hvor mit tidsforbrug kun var ca. 5 minutter mere end turen varede og de gik ved lyskurve og 2 tissepauser, og ikke en eneste stå og have ondt af mig selv pauser. Det lover godt for Berlin Halvmarathon.

Turen blev løbet med en gennemsnitspace på 5:42 og bød på 174 højdemeter, og da turen var planlagt til at være i roligt tempo/jogge tempo kunne jeg løbe turen uden konstant at kigge på uret, det var utroligt befriende og jeg kiggede mindre end 5 gange på uret i løbet af turen.

Fed tur i et lorte vejr hvor jeg oplevede nærmest alle nuancer af det Danske vejr!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.