Optakt: Amsterdam Half Marathon (2016)

Dato: 16 Oktober 2016.
Tidspunkt: kl. 13:20.
Livetracking: App Store.
Startnummer: 20023 (Startgruppe 1).
TV: Amsterdam Marathon vises på Eurosport 2.
Liveopdateringer: Følg med på Twitter.

Mizuno Amsterdam Half Marathon er en af de hurtigste halvmarathon’s i Europa, og det har også kastet et IAAF Road Race Gold Label af sig (vistnok officielt givet til Amsterdam Marathon), som gives til løb som opfylder en hel masse krav herunder at der løbes hurtige tider på ruten.

Sidste år løb jeg Amsterdam Marathon med begrænset succes i selve løbet, men i min efterfølgende evaluering tog jeg det vigtigste og bedste valg jeg har taget i min løbekarriere, nemlig at tage kontakt til Henrik Them og få ham som coach. Det valg og det sidste års kvalificerede træning er årsagen til at jeg i år til Amsterdam Half Marathon har en enorm tro på et godt resultat, en udvikling jeg ikke havde troet muligt overhovedet.

Mit hovedmål i år var at løbe under 1.45:00 på halvmarathon, hvilket var et ambitiøst mål med en PR fra sidste år på 2.01:04, men allerede ved Aarhus City Halvmarathon var jeg tæt på at nå målet, og ved CPH Half kom den i den grad i hus med en tid på 1.38:34. Derfor har jeg måtte justere lidt på målet for i år, og næste år da jeg pt kun er 1.5 minut fra næste års oprindelige mål.

Jeg er derfor blev enig med min coach om at lave et make it or break it forsøg i Amsterdam, og det betyder at jeg kommer til at jagte en tid på mellem 1.31-1.33, som er meget tæt på min syregrænse og hvor alt skal flaske sig for at det lykkedes. Der er også den risiko i det at hvis ikke det lykkes så risikerer jeg at komme ind i en tid der hedder 2.33, men det er en risiko jeg er villig til at løbe, og som jeg tror på kan lade sig gøre, hvis jeg har dagen.

For at sætte det lidt i perspektiv så skal jeg forsøge at løbe de 21,1 km i pace 4:20, en pace der ligger 11 sekunder langsommere end min 5 km PR pace, og et forsøg som vil give mig PR på 10 km, 15 km, 20 km, halvmarathon, vo2max og flest km på 1 time. Ambitiøst!

Min form har aldrig været bedre, og jeg føler mig godt løbende så send mig lidt kærlighed, og vær sød ved mig hvis det ikke lykkes mig 🙂

Ruten

Ruten til Mizuno Amsterdam Half Marathon bringer dig rundt i den centrale del af Amsterdam, undervejs på ruten kommer man forbi nogle af Amsterdams seværdigheder:

Amsterdams Olympiske Stadion

amsterdam_olympisch_stadion

(Kilde: Wikipedia)

Mens Amsterdam Marathon både starter og slutter på det olympiske stadion i Amsterdam, så slutter Amsterdam Half Marathon kun på dette historiske stadion. Det var på dette stadion at der i 1928 blev afholdt sommer ol, og det var i 2016 at der blev afholdt EM i atletik netop her. Med andre ord et stadion med en over 80 år gammel historie.

Rijksmuseum

1024px-amsterdam_rijkmuseum

(Kilde: Wikipedia)

Dette verdensberømte museum huser nogle af Holland’s og verdensstørste kunstneres værker, herunder Rembrandt, Van Gogh og Vermeer.

Vondelpark

vondelpark

(Kilde: Wikipedia)

Er Amsterdam’s største park, og er en park med massere af liv i form af boldspil, musik, solbadning (når vejret tillader det) og i det hele taget bare et samlingspunkt. Ved Amsterdam Half Marathon og Amsterdam Marathon er det ét af de smukkeste og idylliske steder på ruten.

Rutekort

amsterdam_marathon_rute

(Kilde: Amsterdam Marathon)

Elevations profil

Amsterdam Half Marathon er en vanvittig flad og hurtig rute, og af den grund er den selvfølgelig utrolig PR venlig.

Ruten har på de 21,1 km kun 36 højdemeter (efter korrektion) som er et uhørt lavt antal højdemeter på et halvmarathon, og til sammenligning har CPH Half det dobbelte antal højdemeter nemlig 72.

amsterdam_half_marathon_elevation3 amsterdam_half_marathon_elevation2 amsterdam_half_marathon_elevation

(Elevation er analyseret med Runalyze, med GPX fil fra Strava)

Godt råd: Husk toiletpapir!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.