Progressiv Chili Mave

Kæresten havde på forhånd fortalt at hun kom senere hjem fra arbejde i dag, og da jeg ikke vil efterlade min 10 årige datter med en 10 uger gammel labrador hvalp, måtte jeg pænt vente med løbeturen til hun kom hjem fra arbejde. Inde i mit hoved havde jeg gættet mig til at hun ville komme hjem ved 20 tiden, og det havde jeg planlagt min aftensmad udfra.

Jeg har efterhånden besøgt samtlige offentlige og natur toiletter i Aarhus kommune, så jeg vil mene at jeg efterhånden godt ved hvor lang tid i forvejen jeg skal spise, og nogenlunde hvad jeg skal spise for at ende på ét af dem. Men da jeg stod og kokkererede min aftensmad efter min kostplan fra SundFokus, kom jeg i tanke om Mia fra SundFokus’ ord om at chili og hvidløg på/i min mad er godt, og da jeg godt kan li’ begge dele fik jeg en kort hjerneblødning og blandede en masse hammerstærk chili ‘sovs’ sammen med mine ris. Jeg skulle hilse og sige at jeg fik pudset næse mens jeg spiste!

Progressiv chili mave

Og så for at gøre ondt værre så stod kæresten herhjemme lidt i 19, og jeg ville egentligt gerne afsted så i stedet for at kaste sig i sengen valgte jeg at hoppe i løbetøjet, velvidende at jeg nok kom til at besøge et af toiletterne på ruten.

Mens jeg nu var ved risikable beslutninger tog jeg endnu én, nemlig at jeg ville prøve den prøve mellemlange træning i mine New Balance 775 løbesko som jeg tidligere ikke har været over 5-6 km i, men som til gengæld har føltes godt på de ture. Så med dem på fusserne begyndte jeg at løbe afsted på træningen, valgte at holde mig til en rute hvor jeg kunne komme med en bus hjem hvis skoene drillede, og hvor der kom toiletmuligheder løbende.

Ved 5 km løb jeg ved Egå Engsø mod Egå og på en 500 m strækning var der pludseligt skovsnegle (tror jeg arten hedder) overalt! Og med overalt mener jeg overalt! Vil tro der har været flere tusinde på de 500 m, og jeg måtte hoppe og danse for ikke at efterlade mig et blodigt spor som ville få politiet til at efterforske området som massedrab. Hvad pokker er det der sker i naturen? Parring? For 1 uge siden var der flyvende myrer overalt som parrede sig, og nu f**king snegle… WTF!

Da jeg kom forbi snegle orgiet begyndte FCK’s fodboldkamp, og jeg havde tunet telefonen ind på DR P3 og Sport på 3’eren, og selvom jeg som Brøndby fan har et anstrengt forhold til FCK, så holder jeg nu med alle Danske hold i europæisk fodbold, og så er der noget helt vildt fascinerende ved Sport på 3’eren, de kommentatorer er så medlevende at en kedelig fodboldkamp bliver spændende.

Det var samtidigt med at mine progressive 5 km startede, og udgangstempoet var 5:30 hvor jeg efterfølgende øgede intervallerne med 15 sekunder for hver km, hvilket vil sige at sige km skulle løbes i mellem 4:30-4:15. Havde ikke haft nogle problemer med maven i roligt tempo, og havde det heller ikke i de 2 første km af de progressive km. Men de sidste 3 km af dem der fik jeg en brændende chili fornemmelse i maven, og det brændte hele vejen op i halsen og føltes som halsbrand, så jeg måtte stoppe og bøvse lidt inden jeg løb videre. Udover at pacen var progressiv så var chili maven det også på de 5 km, jo hurtigere jeg løb jo mere ondt i maven fik jeg, og jo nærmere kom jeg på “nu skal jeg på toilettet”.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Progressiv betyder at pacen bliver hurtigere for hver km, minut etc.[/otw_shortcode_quote]

På den sidste km af de progressive måtte jeg som nævnt stoppe op og bøvse, og det skete ud foran den permanente (badestrand), og mens jeg bøvsede stod jeg og kiggede på vandet, og satme om der ikke stod en splitternøgen yngre kvinde derude. Jeg havde sku ikke regnet med øjeguf og chili mave inden jeg tog afsted på turen, min motivation til at løbe videre var for en stund væk 😛 Men det var et malerisk smukt syn, og hvis ikke jeg havde været en klam gris af at blive stående så havde jeg stået der et par minutter, for med solnedgang og en smuk kvindekrop som stod og poserede som var det et maleri, ja så lignede det levende kunst.

Men havde 5 km tilbage som skulle løbes, og jeg ville nødigt opdages i at belure unge kvinder så jeg valgte at løbe videre, og jeg ramte Skanseparken med 1,5 km igen, og hvor jeg for nogle km siden havde ramt maks af hvad jeg skulle løbe, ja så ramte jeg maks for hvad maven kunne klare, så jeg røg ind på toilettet i Skanseparken og straffede det med min chili mave inden jeg løb de sidste 1,5 km, og tog bussen hjem efter en begivenhedsrig tur hvor jeg selv bidrog til spændingen.

Og mine New Balance 775 klarede opgaven til UG, så fødderne har det stadig godt, og benene er klar til endnu flere km i løbet af ugen.

Dagens løbetræning (med splits):
5 km RT (5:50-5:30)
5:43
5:33
5:43
5:36
5:30

5 km Progressivt (5:30-x)
5:15
5:06
4:49
4:40
4:22

5 km RT (5:50-5:30)
5:22
5:37
5:38
5:45
5:26

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.