Progressiv og lang tur

Onsdagens løbetræning var dagen derpå efter én af de bedste træninger jeg har haft, både hvad angår kvaliteten men i særdeleshed hele oplevelsen ved at løbe intervaller med 15-20 andre løbere. Men når man har haft en træning med super kvalitet og med liv og glade dage overalt, så er det svært at få det sådan til hver træning, og det vidste jeg også godt inden denne træning.

Jeg var derfor helt opmærksom på at lige nøjagtig denne træning ovenpå en så social og fed træning, kunne komme til at føles at der manglede noget, alt det der gjorde det sjovt og pressede det sidste energi ud, bare dagen før. Men det fik mig ikke til at ryste på hænderne i forhold til at komme afsted, og jeg havde allieret mig med en floorball buddy, Jonas som er begyndt at løbe, og vi havde fået det strikket sammen således at jeg løb hjemmefra, og ramte de 10 km ved Viby Torv og vi så løb 5 km sammen derfra da det passer med min buddys løbeprogram, både hvad angår distance men også pace.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Så jeg valgte at løbe af ringgaden og så langs Aarhus Å mod Brabrand søen, det vækkede minder om sidste gang jeg løb på det stykke. For det er i virkeligheden et smukt stykke at løbe på, med massere liv, fuglekvidder, og ikke mindst vildt smuk[/otw_shortcode_quote]

Skrev til Jonas da jeg kom i løbetøjet og satte kursen hjemmefra, vidste at der var 8,5 km hjemmefra og ned til Viby Stadion, så jeg var nødt til at finde på en anden rute hvis ikke jeg skulle ende med en masse omgange på løbebanen. Så jeg valgte at løbe af ringgaden og så langs Aarhus Å mod Brabrand søen, det vækkede minder om sidste gang jeg løb på det stykke. For det er i virkeligheden et smukt stykke at løbe på, med massere liv, fuglekvidder, og ikke mindst vildt smukt.

img_1621Havde lidt ømme ben men alligevel ikke nok til at genere mit løb, så jeg havde god tid til at bearbejde mindet om sidste gang jeg løb netop der, det var i efteråret hvor jeg skulle løbe en 10-12 km og jeg ramte her efter 5-6 km og måtte gå, løbe, gå, løbe, ja det var virkelig nogle lidende km da jeg løb dér sidst, men nu løb jeg der igen men denne gang i en helt anden forfatning. Det er sjovt at tænke tilbage på hvor meget jeg har udviklet mig på det års tid jeg har løbet, både som løber men også som menneske, jeg tænker mere over tingene nu, og fordyber mig rent tankemæssigt mere i tingene.

Mødtes med Jonas ved Viby Torv som aftalt, jeg var der nærmest så præcist at man skulle tro at det var mig der bestemte hvornår lyskurvene skifter, og efter et kort hej løb vi ned på Viby Stadion. Jeg tog teten med at styre pacen, så vi som lovet ikke kom under 5:45 og ikke over 5:50, og de 4 km vi løb sammen der var splitsene indenfor få sekunder 🙂

Pisse hyggeligt at slutte af med lidt godt selskab, og fedt at slutte af på netop Viby Stadion hvor jeg 1 døgn forinden havde haft en kanon træning!

Onsdagens løbetræning (med splits):
5 km RT (5:50-5:30)
5:41
5:36
5:34
5:38
5:32

5 km Progressivt (5:30-x)
5:12
5:01
4:50
4:39
4:27

5 km RT (5:50-5:30)
5:40
5:42
5:42
5:48
5:47

Lang lørdag igen

Da jeg var ung havde butikkerne nogle noget anderledes åbningstider end de har i dag, der var fx. ikke søndags åbent andet end maks 1 gang om måneden for centerbutikker, og dagligvare butikkerne lukkede senest kl. 20 på hverdage og holdt lukket om søndagen.

Især i denne tidsperiode var begrebet lang lørdag noget man så frem til, og alle væltede ud af deres bolig, ind i bilen og ud til det lokale center for mit vedkommende var det Ballerup Centeret man tog til, på disse lang lørdage var der altid super gode tilbud og venner og fjender blev tvunget til at kigge i butikker med deres forældre, og det eneste man selv ville var at se om der var super tilbud på fodboldudstyr, og om man kunne lokke noget ud af sine forældre.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Hvornår har du fx. sidst debateret et emne uden at google svaret indenfor de første 2 minutter?[/otw_shortcode_quote]

Så når jeg kalder en lang lørdags tur for lang lørdag så vækker det nogle minder fra min barndom, og ikke mindst nogle minder om dengang hvor alt ikke handlede om at hele verden skulle indrette sig efter mig, men en tid hvor jeg skulle indrette mig efter verdenen. Ved godt jeg kommer til at lyde gammel, men jeg savner dengang hvor alle ikke rendte rundt med en åndssvag mobil i hånden hele tiden, og hvor alting ikke var tilgængeligt hele tiden. Hvornår har du fx. sidst debateret et emne uden at google svaret indenfor de første 2 minutter?

Nå men det skal ikke handle om hvordan verdenen var da jeg var barn men derimod om vores fælles interesse løb, og lang lørdag betyder en masse løb både hvad angår kilometer men også hvad angår tid. Det er fortsat så nyt for mig at løbe de her rigtig lange ture at jeg endnu ikke har helt styr på oplagte ruter, men vidste dog fra min første 25 km tur at jeg kunne løbe hjemmefra ned til Brabrand Sø, hele vejen rundt om Årslev Engsø, tilbage langs Brabrand Sø og op til Viby Torv.img_1620-1

Da jeg ikke rigtigt havde andre mulige ruter i hovedet blev det ruten for turen, en tur jeg havde gået og trippet efter at komme afsted på hele formiddagen, men da jeg var hundesitter hele formiddagen måtte jeg vente med at komme afsted til kæresten kom hjem, og så snart hun satte foden i døren listede jeg ud. Havde løberygsækken på med musikken buldrende ud så jeg havde lidt musik til den lange tur, det gør det alt andet end lige lidt nemmere at holde sine tanker ud så længe.

Jeg har det altid lidt mærkeligt ved at løbe om Brabrand Sø og Årslev Engsø, for mens der er massere liv rundt om Brabrand Sø er der nærmest hele dødt rundt om Årslev Engsø. Derudover er der 2 km af Brabrand Søen hvor der er så mørkt og dunkelt og hvor jeg altid har mentale problemer, og har haft det på samtlige ture jeg har haft dér. Men samtidig er det et vanvittigt smukt område at løbe i, især på en solrig sommerdag som vi ikke har mange af i Danmark.

Efter at have rundet begge søer gik turen tilbage mod Viby Torv for at afslutte træningen, og jeg ramte Viby Torv med 23 km på klokken og valgte at afslutte træningen på Viby Stadion og løbe de sidste lidt over 4 omgange dér. Da jeg ramte stadion var der fortsat gang i Liverpool fodboldskole på stadion, det vækkede endnu et minde fra min barndom hvor 1 uge af min sommerferie hvert år stod på netop fodboldskole, for mig vedkommende i Ledøje Smørum, men jeg er sikker på at drømmen for mig dengang, og for de her unge er og var den samme, nemlig at blive professionel fodboldspiller.

Fik de sidste 2 km i hus og smed mig i græsset, færdig! Der var ikke mere at give af i kroppen, hvilket ikke bekymrer mig så meget faktisk, for som nybagt hundefar som ikke får sin søvn, og en flytning som er i gang så ville det være underligt hvis jeg ikke var bare lidt mærket i kroppen. Så heldigvis bliver lyset forenden af tunnellen klarer og klarer 🙂

Lørdagens løbetræning blev løbet med 5:41 i snit, og bød på 71 højdemeter.

Nu venter der “bare” 18 km tempotur i dag søndag som afslutning på ugen, og måneden.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.