Sidste træninger inden -og alle mine tanker og planer til Aarhus City Halvmarathon

Har du kaffe i koppen? Og sidder du godt tilrette? For indlægget er laaaangt 🙂

God læselyst!

I går mødte jeg tidligt op til RUNAAR Wednesday Wheeze, så jeg kunne afhente mine Nike singlet’er som netop var kommet retur fra express tryk, det er satme god service at RUNAAR havde sørget for express tryk op til Aarhus City Halvmarathon, så jeg afleverede i mandags og fik dem retur i går. Det var det første tøj jeg har fået lavet RUNAAR tryk på, og jeg glæder mig til på søndag at få den fulde RUNAAR opbakning, når jeg løber igennem RUNAAR-zone på ruten.

RUNAAR Singlet

En opbakning jeg ikke fik da jeg løb Berlin Halvmarathon, og det var ikke fordi at RUNAAR ikke heppede, men det var fordi jeg løb i en neutral singlet uden DK flag eller RUNAAR trykt på, så det eneste personlige støtte jeg fik på ruten var en Svensker der råbte “HEJA! Persson”.

Afhentningen af trykt tøj var allerede kl. 18.15 altså 45 min før RUNAAR Wednesday Wheeze, så der var rigtig god tid til at mingle inden træningen, og jeg faldt allerede fra start godt i spænd med en fyr (som jeg desværre ikke fik fat i navnet på), og vi stod og snakkede frem og tilbage, blandt andet om vores forventninger til søndagens løb. I det hele taget var der bare massere liv inden træningen, med core træning og hyggesnak i alle kroge af Skanseparken.

Jeg havde planlagt hjemmefra jeg ville løbe 6,5 km og så selv løbe de sidste 1,5 km af træningen, men i sidste øjeblik fik jeg overtalt mig selv til at jeg ville tage 9 km i pace 6:00, og da der så blev kaldt op til netop den distance i det pace, ja så var jeg den eneste… 🙁 Men jeg kunne så se at 9 km pace 5:30 drejede rundt om hjørnet 100 meter længere fremme, så jeg satte turboen på og løb afsted for at indhente dem, og det skulle vise sig at blive lidt af en opgave for de var kommet afsted i pace 4:30 og ikke 5:30 fra start :O Så jeg måtte ligge og løbe pace 4:15-4:20 for at hente ind på dem, men det lykkedes at få kontakt med dem og pacen blev justeret til at passe til pace 5:30.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Men jeg har lige haft 3-4 dårlige dage i træk, forstået på den måde at jeg har fulgt kostplanen i 4 ud af 5 måltider, men hvor det 5 bare har været junkfood 🙁 [/otw_shortcode_quote]

Det var en god gruppe jeg var kommet afsted med, og der var god snak på kryds og tværs i gruppen, man kunne godt mærke at der var en elektrisk stemning op til søndagens Aarhus City Halvmarathon. Ved 2,5 km kom ham jeg havde stået og snakket med inden træningen løbende, han var kommet afsted i en 6,5 km gruppe men valgte at skifte gruppe til vores og vi løb og snakkede de efterfølgende 4,5 km. Ved 6-7 km kunne jeg se Laura løbe alene 200 meter længere fremme, så jeg satte tempoet op for at få kontakt med hende, og hvis det var nødvendigt hjælpe hende i mål, men da jeg satte tempoet op fulgte han med i tempoet, og jeg besluttede at spørge Laura om hun var okay da jeg nåede op ved hende, og da hun rakte tomlen i vejret ja så fortsatte vi med at holde det høje tempo. Tempoet holdt vi resten af vejen i mål, han satte mig på bakken op til Skanseparken, og vi fik klappet resten af vores gruppe i mål som kom ind et minuts tid senere, og sluttede af med 5-10 minutters small-talk inden jeg løb de sidste 300 meter ned til bilen.

Havde ingen problemer med mit knæ på turen, så det var super positivt at det artede sig 🙂

Gårsdagens Løbetræning (med splits)*:
9 km RT (5:50-5:30)
4:53
5:23
5:43
5:44
5:22
5:37
4:54
4:38
4:58
* Blev ændret en smule i forhold til den planlagte træning.

Samlet blev det til 9,1 km med 92 højdemeter i smukke Marselisborg Skov og omegn.

Dagens træning

Skulle lige have England – Wales set færdig inden jeg skulle ud på dagens løbetræning, og det passede perfekt med at kampen sluttede kl. 17 så jeg kunne løbe dagens tur, og slutte den ved Musikhuset hvor nummerudleveringen og expo foregår. Jeg vil gerne undgå stressen ved at skulle afhente mit nummer på søndag, og derfor var det oplagt at gøre det i dag hvor jeg vidste der ikke ville være ret mange.

Desværre kom det til at passe med at, da der manglede 10 minutter af kampen begyndte det at tordne og pisse ned, og med dagens træning og en expo der lukkede kl. 19 var der ikke tid til at vente til det gik over, så måtte i løbetøjet og få det bedste ud af turen på trods af vejret.

Har set meget frem til dagens træning som en slags test, for der var 3 x 1 km i AT og hvis jeg ikke er i stand til at løbe dem med trætte ben i dag, ja så vil jeg heller ikke være i stand til det på søndag, så på den måde var det en kanon test i dag. Jeg har vel 70-75 km i benene de sidste 7 dage, og det kan godt mærkes på stængerne da mange af turene er blevet løbet i højt tempo, men det var ikke værre end at jeg sagtens kunne klare træningen.

Sluttede træningen ved Ridehuset hvor jeg troede expo’en var, men fandt så ud af at det foregik i Musikhuset så fandt hurtigt derhen og fik fundet nummerudleveringen og fik mit nummer. Oppe af trappen løb jeg ind i en anden RUNAAR, og så gik der 10 minutter med snak frem og tilbage inden jeg løb ud derinde fra, jeg skal ærligt indrømme jeg ikke gider bruge tid i de forskellelige expo’er, det irriterer mig faktisk mere at man skal kæmpe for ikke at komme hjem med 1000000 flyers.

Dagens Løbetræning (med splits):
6 km RT (5:50-5:30)
5:30
5:35
5:35
5:34
5:38
5:31

3 x 1 km AT (4:50-4:35)
4:42
4:46
4:45

1 km RT (5:50-5:30)
5:39
5:26

Dagens træning blev på 11,65km, og med dagens træning overstået har jeg nu løbet 46 km indtil nu i denne uge.

Opdatering på min kostplan

Det er også ved at være tid til en opdatering omkring min kostplan fra SundFokus, jeg ligger fortsat på et vægttab på ca. 10 kg fra den oprindelige vægt, men jeg vil fortsat gerne smide 5-10 kg mere så jeg kan stå endnu skarpere i forhold til løb.

Men jeg har lige haft 3-4 dårlige dage i træk, forstået på den måde at jeg har fulgt kostplanen i 4 ud af 5 måltider, men hvor det 5 bare har været junkfood 🙁 Jeg har pisse dårlig samvittighed over at jeg faldt i, men retfærdigheden er sket fyldest for jeg har haft så ondt i maven de efterfølgende 3 dage 😉 Men jeg er tilbage 100% på kostplanen igen, og min mave arter sig allerede meget bedre, og den skulle jo gerne være i topform på søndag hvis jeg skal have et godt resultat til Aarhus City Halvmarathon, og jeg håber jeg kan nå at smide 1 kg inden, for det er jeg sikker på kan aflæses direkte på mit resultat 😛

Min sidste deltagelse i Aarhus City Halvmarathon

Det er faktisk ikke min første deltagelse ved Aarhus City Halvmarathon, for jeg var faktisk på deltagerlisten ved det første Aarhus City Halvmarathon der blev afholdt tilbage i 2012, her følte jeg mig i god form og jeg havde da også fået løbet en god håndfuld ture eller 2 på op til 5 km, og set i bakspejlet var det jo helt sindssygt at jeg havde tilmeldt mig. Hvorfor er det at man ikke selv kan se det når man står i det, men først kan se det når man kigger tilbage?

600074_10150892842183541_1550097922_n

Men ikke desto mindre stod jeg ved startstregen og pistolen blev skudt af og løbet kom i gang, og vi løb op af Frederiks Allé, drejede og løb over Ringgade broen, og ind af Daugbjergvej. Jeg følte mig egentligt godt løbende og var ikke et sekund i tvivl om at jeg ville gennemføre, på dette tidspunkt lå jeg sammen med 1:45 fartholderen og jeg var ikke for alvor presset, og jeg havde studeret ruten, og vidste at hvis jeg kom igennem Botanisk Have så ville jeg blive båret igennem hele midtbyen, desværre skulle det vise sig at jeg ikke blev båret igennem midtbyen, men derimod kørt!

540068_10150887593793541_923569705_n

For på hjørnet af Daugbjergvej og Dollerupvej (tror det var den vi løb op af), skar gruppen jeg lå i ind over et stykke med græs og i enden af den var der en kantsten jeg ikke så, så jeg vrikkede rundt og trådt ned på anklen, og jeg var desværre helt oppe og stå på den, men jeg tænkte at jeg ville løbe videre på den, men allerede på de første meter kunne jeg mærke at den ikke var god. Så jeg tog strømpen ned og kunne se den var på størrelse med en tennisbold, og her vidste jeg at løbet var slut for mig, så jeg hoppede 100 meter op af vejen og satte mig indtil der kom en opsamlings bil som kunne køre mig tilbage til startområdet. Her fik kæresten så hentet mig i bilen, og resten af eftermiddagen foregik på Aarhus Hospital.

601830_10150887824453541_1073484265_n

Jeg har derfor ikke de bedste oplevelser med netop Aarhus City Halvmarathon, men jeg har en stor tro på at søndag bliver en anderledes og meget bedre oplevelse. Det var i øvrigt en skade der tog næsten 1 år at komme over.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Jeg har et sæsonmål om at løbe sub 1:45 på halvmarathon, et mål som indtil for et par måneder siden var meget ambitiøst, men med den nuværende form er det lige før det er uambitiøst, og derfor har jeg været meget i tvivl om hvordan jeg ville gribe løbet an.[/otw_shortcode_quote]

Gameplan Aarhus City Halvmarathon

På søndag står jeg igen ved startstregen til Aarhus City Halvmarathon, denne gang i en forfatning hvor jeg ved hvad jeg er i stand til, og hvor formen er hvor den skal være. Jeg har et sæsonmål om at løbe sub 1:45 på halvmarathon, et mål som indtil for et par måneder siden var meget ambitiøst, men med den nuværende form er det lige før det er uambitiøst, og derfor har jeg været meget i tvivl om hvordan jeg ville gribe løbet an.

Jeg har gået med et par scenarier for hvordan jeg kunne finde på at gribe det an, og mine overvejelser skal ses i lyset af at jeg har 2 halvmarathons mere planlagt i år, og det på ruter som er mere PR venlige end Aarhus City Halvmarathon, nemlig Copenhagen Halfmarathon og Amsterdam Halfmarathon.

 1. At løbe all-out med risiko for at “gå død”, men med chance for en vild PR. (Pace: 4:30-4:50)
 2. At løbe en sikker PR uden at løbe mig ud, eller være tæt på at løbe mig ud. (Pace: 5:05-5:15)
 3. At løbe en PR omkring 1:45 i et veldisponeret løb, men stadig uden at løbe mig helt ud. (Pace 4:50-5:05)

De overvejelser har jeg gået med den sidste måneds tid, og jeg hælder lige pt. til scenarie 3 da jeg mener det er den mest realistiske strategi, og så har jeg 2 skud mere i bøssen i forhold til at levere et endnu bedre resultat i September/Oktober.

Vejrudsigten for søndag siger i øjeblikket 15-17 grader, ingen regn og en let til frisk vind. Bortset fra vinden super vejr til at løbe halvmarathon.

Min plan angående væske og energi er at indtage 2 poser GU Energy Chews under løbet, og forsøge at få et glas vand ved hvert væskedepot, det er alligevel umuligt at få meget mere end 1 mundfuld når man løber.

Jeg kommer til at løbe i/med følgende:
– Nike “RUNAAR” Singlet.
– RaceReady splitshorts.
– Darn Tough løbestrømper.
– Nike LunarTempo 2.
– Garmin Forerunner 920XT.
– 2 poser GU Energy Chews.

Kom og støt!

Din støtte er uhyre vigtig på søndag, for det er den der hjælper os løbere på ruten når det gør allermest ondt i benene, så vil opfordre dig til at stille dig ned på gaden hvis du bor på ruten, eller at du finder et spot på ruten du kan joine! Og husk at det er helt i orden at gå amok i de 3 timer hvor løberne kommer forbi, jo mere du kan larme og heppe jo sejere er du, basta!

Se de forskellelige spots her

Ellers er du meget velkommen ved RUNAAR Spot, hvor glade mennesker giver den gas! Læs mere her.

Følg mig på søndag!

Aarhus Motion har netop lanceret en APP hvor du kan følge løberne på ruten, du kan læse mere og downloade den her. Jeg kommer ikke til at løbe med min telefon, så derfor får du kun mellemtider ved hver 5. km men du har stadig mulighed for at følge med i hvordan det går mig.

Guide til at følge mig:

 • Åben APP’en.
 • Tryk på “Resultater”.
 • Skriv “1097” i søgefeltet.
 • Tryk på mig.
 • Tryk på “stjernen” i højre hjørne.

Når løbet så starter søndag kl. 10:00 gør du følgende:

 • Tryk på “Resultater”.
 • Tryk på “Stjernen”.
 • Tryk på mig, og se mine 5km splits og sluttid.

Men jeg vil sætte pris på at du følger med på APP’en MENS du står på ruten og hepper 😛

IMG_1289

Løber du Aarhus City Halvmarathon på søndag?

Så smid lige en kommentar med dit startnummer og den tid du jagter, så vil jeg vildt gerne “følge” dig når jeg kommer i mål, og ser du mig i start/målområdet så kom da endelig hen og sig hej 🙂

Og gør mig lige en tjeneste! Lad være med at høre (høj) musik, vi er mange på vejene og det er altså rart at man kan kommunikere med hinanden, når der overhales eller er forhindringer på vejen. Det kunne også være at der kom katastrofe meldinger fra arrangøren, og så er det nu meget rart at du kan høre informationen 🙂 Der er også massere musik og støtte så musik er slet ikke nødvendig 😛

Håber du får et fantastisk løb og at PR guden er med dig, og hvis du endnu ikke er tilmeldt har jeg set flere der forærer sin billet væk, så er du i form til et halvmarathon så var det måske en overvejelse værd?

Husk at besøge Ren & Stærk i Mejlgade efter løbet, der får deltagere af Aarhus City Halvmarathon gratis naturfrisk med når man køber et måltid, HUSK STARTNUMMER! 😛

Shoutout til min coach og afslutende ord

Til sidst vil jeg lige komme med et shoutout til min coach Henrik Them, som desværre ikke kan forsvare sin titel fra de foregående år på grund af hans forestående hofte operation, jeg er sikker på du nok skal komme stærk tilbage som den motherfucker du er! Tak for super god træning og sparring, jeg har dig i tankerne på samtlige 21,1 km -og gid jeg kunne vinde løbet “for dig” 🙂

De næste 2 dage kommer til at bestå af 1-2 hviledage, og en hel masse selvmassage med Ball Of Pain og Foamroller, så jeg kan møde op i den bedste udgave af mig selv søndag. Hvis du ikke ejer en Ball Of Pain og/eller Foamroller, så vil jeg anbefale at investere i én! Jeg bruger mindst 10 minutter om dagen med min Ball Of Pain, og den er fantastisk!

Hvad er en Ball Of Pain? Jamen kort fortalt er det en knaldhård gummibold på størrelse en tennisbold, men den er fantastisk til at løsne op fx. i en lægmuskel. Ball Of Pain går også under navnet massagebold.

Jeg har en enorm respekt for alle løb, for der er så mange faktorer der spiller ind i forhold til at få et godt resultat, jeg krydser fingre for at alt går som det skal (7-9-13).

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center